Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Serge Schoemaker Architects

  Elk architectonisch ontwerp draagt de kiem van een nieuwe wereld. Maar architectuur is nooit een compleet nieuw begin. Alle architectuur bouwt voort op wat er is. Bouwen is altijd de transformatie van de wereld die er al is. Architectuur hervormt. Het doel van elke architectonische interventie is om wat er al is te verbeteren, wat ontbreekt aan te vullen, wat niet werkt te repareren. Om tegemoet te komen aan onvervulde wensen, gestalte te geven aan verlangens en behoeften. Door te veranderen, te vernieuwen, te reorganiseren. Niet door helemaal opnieuw te beginnen.

  Trefzekere toevoegingen

  Voortbouwen en verbinden kan op talloze manieren. Bij Serge Schoemaker Architects begint het met de onderkenning dat hervormen ruimdenkendheid en nauwkeurigheid vergt. Ruimdenkendheid om de waardevolle eigenschappen en mogelijkheden te herkennen van wat er is; nauwkeurigheid om wat wordt hervormd onderdeel te maken van een groter geheel. Dat alles vergt niet alleen architectonische expertise en vakmanschap, maar ook een sterk ontwikkelde esthetische intelligentie. Een scherp oog, een gevoel voor schoonheid, en een trefzekere hand.

  Ruimtelijke continuïteit

  De aansluiting bij wat er is, heeft twee dimensies, tijd en schaal. Net zoals de architectuur van Serge Schoemaker Architects het verleden een plaats weet te geven in het heden (en andersom), kent het werk ook een ruimtelijke continuïteit. Overgangen van interieur naar gebouw, en van gebouw naar omgeving worden met evenveel aandacht en gevoel voor detail ontworpen. Meubels en interieurs krijgen daardoor een architectonisch karakter; gebouwen de verfijning van een meubel.

  Architectuur en bouwen

  Architectuur en bouwen liggen voor Serge Schoemaker Architects dicht bij elkaar. Zoals een grafisch ontwerper niet kan volstaan met aangeven hoe tekst en illustraties op een pagina komen, maar ook moet weten hoe een boek wordt gedrukt en gebonden, moet een architect weten wat de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van het bouwen zijn. Een gedegen kennis van het bouwen vormt de vanzelfsprekende basis voor de architectonische ontwerpen van Serge Schoemaker Architects. Het maken van een ontwerp is direct verbonden met het maken van een gebouw.

  Aanhoudende aandacht

  Voor Serge Schoemaker Architects is er een overlap tussen het maatwerk van het ontwerp, en het maakwerk van de uitvoering. De realisatie ligt direct in het verlengde van het ontwerp. Het ‘wat’ en het ‘hoe’ van het maken zijn innig met elkaar verweven. De optimale uitkomst wordt bereikt door een betrokkenheid van ontwerpers bij het gehele proces, van eerste idee tot oplevering, en een nauwe samenwerking met alle betrokken partijen, van opdrachtgevers tot uitvoerende vaklieden.

  Radicaal ingetogen

  Het bureau draagt de naam van de oprichter. Serge Schoemaker’s ontwerphouding is richtinggevend, en bepalend voor de signatuur van het bureau en het werk, dat radicaal ingetogen is. Maar de toevoeging ‘Architects’, in meervoud, geeft aan dat diens benadering en opvatting breed worden gedeeld door alle medewerkers. Het bureau maakt architectuur die wordt gedragen door een persoonlijke aanpak, die leidt tot karaktervolle gebouwen: tastbaar, sfeervol, elegant.
  Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
  Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
  Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
  Voornaam
  Achternaam
  E-mailadres
  Downloaden
  Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
  Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
  Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
  Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
  Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
  Voornaam
  Achternaam
  E-mailadres
  Downloaden
  Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

  Neem contact op met Serge Schoemaker Architects

  Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
  Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
  Voornaam
  Achternaam
  E-mailadres
  Opmerkingen
  Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
  Ja, denk met me mee rond de
  materialisering van mijn project
  KUBUS | Specialist in BIM-software
  SAPA
  Reynaers Aluminium Nederland
  Jansen
  SAB-profiel bv
  Aliplast Aluminium Systems
  Hagemeister GmbH & Co. KG
  ALUCOBOND®
  Tarkett BV
  Kawneer
  Grohe Nederland B.V.
  Malaysian Timber Council
  OCS | Office Cabling Systems
  Swisspearl Nederland
  Forster Nederland N.V.
  VELUX Commercial
  Sempergreen
  EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
  Aluprof Nederland BV
  QbiQ Wall Systems
  Forbo Flooring
  Schüco Nederland BV
  AGC Nederland Holding B.V.
  Cedral
  Sto Isoned bv
  Triflex bv
  Gorter Luiken BV
  Foreco Houtproducten
  Wienerberger B.V.
  Knauf Insulation
  DUCO Ventilation & Sun Control
  IsoBouw Systems bv
  Mview+
  Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
  Gira Nederland B.V.
  Kingspan Geïsoleerde Panelen
  GEZE Benelux B.V.
  Renson
  Metaglas Groep
  ABB | Busch-Jaeger
  Jung | Hateha B.V.
  Knauf Ceiling Solutions B.V.
  Saint-Gobain Building Glass Benelux
  Faay Vianen B.V.
  objectflor
  Boon Edam Nederland B.V.
  Hunter Douglas Architectural
  Forbo Eurocol Nederland B.V.
  EQUITONE gevelpanelen
  Plastica Groep
  Holonite B.V.
  FALK®
  Tata Steel Colorcoat®
  © 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
  Annuleren
  OK
  Sluiten
  Doorgaan
  Inloggen
  Maak een gratis persoonlijk account aan