Copyright: Management Producties
Copyright: Management Producties
Copyright: Management Producties
Copyright: Management Producties
Copyright: Management Producties
Copyright: Management Producties

Studiedag Warmte in Wijken. Van het gas af

Regio Rotterdam, locatie nader te bepalen
Op 26 maart 2024 vindt voor de tweede keer de Studiedag Warmte in Wijken plaats. De studiedag biedt inzichten in wetgeving, financiering, innovatieve technologieën, planning en efficiënte exploitatie van warmtenetten in de gebouwde omgeving, zo belooft de organisatie.

Nu steeds voelbaarder wordt dat we te maken hebben met klimaatverandering en schaarser wordende grondstoffen is het van groot belang de energietransitie van woonwijkendoor te zetten. Op deze studiedag gaat een groot aantal sprekers vanuit de eigen expertise in op de vraag: ‘Hoe komen we van het gas en houden we de warmteprocessen draaiende?’

In één dag duik je de diepte in om alles over warmte in de gebouwde omgeving te bespreken; de benodigde kennis wordt gedeeld en er wordt ingegaan op onderwerpen die belangrijk zijn om over na te denken als je de volgende stap wilt maken in verduurzaming van jouw processen.

Om te komen tot energieneutrale en zelfs energiepositieve woonwijken is een belangrijke oplossing om de transformatie naar gasloze woonwijken verder te brengen. Alle 7 miljoen woningen moeten in 2050 van het gas af zijn. De woningcorporaties bezitten circa 2,3 miljoen woningen. Bestaande en nieuwe warmtenetten kunnen hierbij een belangrijke oplossing zijn.

Iedere gemeente heeft inmiddels een ‘transitievisie warmte’ moeten opstellen en de hybride warmtepomp is vanaf 2026 al de norm. Het is een flinke opgave. Het is daarbij essentieel dat alle betrokken partijen kennis en ervaringen delen vanuit de praktijk en de ontwikkeltrajecten richting de toekomst.De studiedag Warmte in Wijken op 26 maart biedt die mogelijkheden.

Thema’s en sprekers
Thema’s tijdens de studiedag zijn bijvoorbeeld: wetgeving, financiering en techniek en innovatie. Ook worden de business case, financiering, haalbaarheid, samenwerking en rendementbesproken aan de hand van twee parktijkvoorbeelden.

Tot de sprekers op deze dag behoren onder meer: Annelies Huygen (hoogleraar ordening van energiemarkten aan de Universiteit Utrecht en principal consultant bij TNO), Caspar Boendermaker (Business Developer Duurzaamheid bij BNG Bank), Margot Aelen (Teammanager Warmte bij ACM Autoriteit, Consument en Markt), Niels Hanskamp (Adviseur Marktordening Warmte bij VNG), Jacco Kwakman (Programmamanager Aardgasvrij Reyeroord, Gemeente Rotterdam) en Bas van Dun (Dirtecteur Aardyn).

Kosten
De kosten van deze studiedag bedragen €749,- (excl. BTW) per deelnemer. Dit is inclusief lunch, netwerkborrel en consumpties. Overheden kunnen gebruik maken van een gereduceerd tarief van €599,- (excl. BTW) per persoon. Als uit de bedrijfsnaam niet blijkt dat je een overheidsbedrijf vertegenwoordigt, geef dan OVERHEID aan bij promotiecode.

Wil je je met 3 of meer mensen tegelijk inschrijven, bijvoorbeeld uit een bedrijf, of met samenwerkingspartners vanuit de keten/je regio? Neem dan contact met ons op voor een combinatieticket. Je ontvangt dan een ‘groepsvoordeel’ van €50 per persoon. Stuur een mail naar info@managementproducties.com en geef aan dat het om een combinatie-inschrijving gaat voor de Studiedag Warmte in Wijken op 26 maart. Dan neemt de organisatie contact met je op.

De Studiedag ‘Warmte in Wijken. Van het gas af’ vindt plaats op dinsdag 26 maart, van 10.00 tot 17.30 uur.  De exacte locatie wordt nog bekend gemaakt, maar is in de regio Rotterdam.

Aanmelden via de site www.WarmteInWijken.nl.

Andere evenementen

Woondebat ‘Alternatieven voor eigenaarschap’
Independent School for the City, Delftsestraat 33 III, Rotterdam
Marmoleum Design Challenge
Architectenweb symposium: renovatie van sociale woningbouw
Pakhuis de Zwijger
Tentoonstelling ‘Makers on materials’ over zes natuurlijke materialen
Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg
STADgesprek: Leve de auto!
Julianaplaza, Schalk Burgerstraat 217, Den Haag
Basiscursus IFC - exclusief voor Archicad gebruikers
Online
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan