Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Kinderdagverblijf Papendorp, architect No Label

26 maart 2007
No Label is de architect van kinderdagverblijf Papendorp in Utrecht. De karakteristieken van dit Utrechtse kinderdagverblijf zijn Kinderopvang op een flexibele, speelse en ingetogen wijze. Het kinderdagverblijf is gesitueerd binnen het ambitieuze stedenbouwkundig plan Papendorp Utrecht van OMA, bureau Wissing en West 8. Aan de voet van de Prins Clausbrug en op de scheidslijn van het kantorenpark met de sportvoorzieningen. Uitgangspunt is om op deze plek een flexibel gebouw te maken dat ooit ook te gebruiken kan zijn als kantoor of schooltje.

De vorm van de massa komt voort uit twee stedenbouwkundige richtingen die op dit punt samenkomen. De één van de kantoorverkaveling en de ander van de brug en sportvelden. Samen vormen ze een afgeknotte driehoek. Het volume reageert op drie belangrijke programmatische elementen: de hoofdentree, de relatie met de tuin en het zicht op de brug. Op deze plekken wordt het gebouw door uitsneden verbijzonderd. Het bakstenen gebouw wordt bij deze uitsneden bekleed met gekleurd glas waarachter verlichting is opgenomen. Deze opzet geeft overdag een kleurrijk en ingetogen beeld en ‘s avonds een bijzonder verlicht en verrassend effect. Het kinderdagverblijf heeft een verfijning in detaillering naarmate je dichterbij komt. Vanaf de brug, dus van een afstand, zijn vooral de rood-oranje steen en de glazen uitsneden goed zichtbaar. Dichterbij zie je het bijzondere formaat van de steen, het vechtformaat, en het stootvoegloze wildverband met de teruggestreken voeg. Ook in de positie van de kozijnen is de verfijning doorgezet.

De centrale hal heeft een groot daklicht zodat er licht diep in het hart van de organisatie valt. De groepsruimten liggen rond de hal op de hoeken van het volume. Deze ruimten hebben grote overhoekse ramen die een weids uitzicht bieden op de omgeving. De te openen delen liggen vóór in de gevel. De overige gevelopeningen zijn strookramen op verschillenden hoogten. Bij de lage vensterbanken is het kozijn in het buitenblad opgenomen, waardoor ze extra diep zijn. Zo vormen ze een kijk- en speelelement voor de kinderen. De uitsneden zijn als het ware de voering van het gebouw. De verschillende kleuren ervan lopen door in de wanden van de centrale hal. Hierdoor ontstaat een duidelijke richting in kleur die de oriëntatie in het gebouw benadrukt. Bovendien versterkt een grote vide de relatie tussen de verdiepingen. De trap ligt in een felgekleurde nis en de ruimte onder de trap is een speelobject en alleen toegankelijk voor kinderen. Een ontwerp voor kinderopvang waaruit veel aandacht spreekt voor de gebruikers!

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met No Label

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan