Producten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
Copyright: STOL architecten
ProducttagsAANUIT

De Witte Tulp - Hillegom

Gisteren, 00:00
Het plangebied, waarbinnen tot voor kort de gronden gelegen waren van transportbedrijf De Wit, Flowerfarm en KAVB aan de 1e Loosterweg in Hillegom, komt vrij voor herontwikkeling. Het gebied wordt herontwikkeld naar woningbouw en heeft de naam De Witte Tulp.
 
Stedenbouwkundig plan
De hoofdopzet van het plan is gebaseerd op de aanwezige landschapsstructuur van de zanderijsloten. De ontsluitingsweg door het plangebied volgt deze structuur en wordt op twee plaatsen ontsloten op de 1e Loosterweg. Grenzend aan de ontsluiting zijn aantrekkelijke woonvelden geplaatst. De middelste zanderijsloot is verlengd, conform historische situatie (zie kaart 1925), als natuurlijke overgang tussen nieuwe woningen en de bestaande belendingen. Direct nabij de zuidelijke entree op de 1e Loosterweg wordt een vrijstaande woning voorgesteld. Deze voegt zich binnen het bestaande lint van de 1e Loosterweg. Daarachter ontstaat een meer besloten woongebied, bestaande uit korte rijenblokken en appartementen begeleid door opgaande bomen.

Het parkeren vindt zoveel als mogelijk plaats op eigen terrein. Dit geldt voor alle twee-onder-één-kap-woningen, de rijwoningen en appartementencomplexen aan de zuidoostzijde (halfverdiepte parkeerkelder). Dit komt de kwaliteit van de openbare ruimte ten goede. Daar waar het parkeren in openbaar gebied noodzakelijk is wordt dit zoveel als mogelijk geclusterd en voorzien van een groene ‘omlijsting’.

De inrichting van het groen wordt gerealiseerd met beplanting passend bij de streek. De zanderijsloten worden, waar mogelijk, verlengd en/of verbreed. Een deel van de oevers van de zanderijsloten wordt voorzien van natuurvriendelijke oevers of onderwaterbeschoeiing. Samen met de achter- en zijtuinen, welke zoveel als mogelijk aan het water worden geprojecteerd, ontstaan aantrekkelijke groene woonranden. Centraal in het plan ligt een openbaar groengebied dat ingericht wordt met gras en bomen.

Het plan is zodanig opgezet dat er een gunstige oriëntatie van de woningen op de zon is verkregen. Woningen zijn met hun achter- of zijtuinen aan de zanderijsloten voorgesteld of hebben een royaal en aantrekkelijk uitzicht. Alle woningen zijn met hun voorzijde op de straat georiënteerd wat een levendig straatbeeld opleverd.

Architectuur
Het beoogde woonmilieu is een gevarieerde buurt met een dorpse schaal, afgestemd op de ligging aan het open bollengebied enerzijds en het lint van de 1e Loosterweg en Stationsweg anderzijds.

De woningen en appartementen in het plan zijn vormgegeven in een traditionele en eigentijdse Hollandse architectuur. Het wijkje krijgt een duidelijke eigenheid waarmee het zich onderscheid van de omliggende bebouwing. Daarvoor is gekozen voor een beeldtaal uit de jaren ‘50 met een eigentijdse invulling.

Dit wordt onder andere gekenmerkt door:

• Heldere sobere massa’s;
• Robuuste bakstenen architectuur;
• Royale gevelopeningen;
• Dakoverstekken;
• Aluminium dakgoten;
• Dakkapellen;
• Vlakke pannen;
• Een in het oog springende entreepartij.

Binnen het plan is een grote diversiteit aan woningen gecreëerd, zoals vrijstaande woning, twee-onder-een-kap woningen, rijwoningen, beneden-bovenwoningen en appartementen, allen in verschillende grootte.

De woningen en appartementen hebben door hun materiaalgebruik en gevelbeeld een sterke verwantschap. De plandelen in de wijk kunnen als familie worden gezien. Karakteristiek voor het beeld van het dorpse wijkje is het gebruik van warm-zandkleurig metselwerk gecombineerd met royale gevelopeningen waarbinnen raampartijen zijn gecombineerd met warme houtaccenten.  

 Ieder plandeel heeft een eigen dynamiek door wisselende toepassing van veranda’s, luifels, balkons en dakkapellen. De platte daken van garages en bergingen krijgen een afwerking met sedumbeplanting, wat het groene karakter van het wijkje versterkt.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen.

Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met STOL architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van STOL architecten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Kingspan Light & Air
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
Houthandel van Dam
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
wienerberger
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
VOLA Nederland BV
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Holonite B.V.
Hansgrohe
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2025 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan