Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
render District West DW02 Lighthouse (overzicht)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
render District West DW02 Lighthouse (terras)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
render District West DW02 Lighthouse (entree)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Aanzichten (N + O)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Aanzichten (Z + W)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Doorsneden
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG00
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG01
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG02
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG03
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG04
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
Copyright: Benthem Crouwel Architects. Foto Jannes Linders
render District West DW02 Lighthouse (overzicht)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
render District West DW02 Lighthouse (terras)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
render District West DW02 Lighthouse (entree)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Aanzichten (N + O)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Aanzichten (Z + W)
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Doorsneden
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG00
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG01
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG02
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG03
Copyright: Benthem Crouwel Architects
Plattegrond PG04
Copyright: Benthem Crouwel Architects

Transformatie DW02 Lighthouse

18 juni
DW02 Lighthouse is het eerste gebouw van het voormalige Telegraaf complex in Amsterdam Sloterdijk. Het is de afronding van de eerste fase van de herontwikkeling van het kantorengebied District West, die komende jaren zal plaatsinden. Benthem Crouwel Architects maakte het Masterplan voor de grootschalige transformatie van dit gebied, zeer bereikbaar gelegen vlakbij de snelweg en op steenworp afstand van het station. Als eerste stap kreeg de bestaande hoogbouw van DW02 Lighthouse een forse upgrade naar een hoogwaardig kantoor van 15.700 m². Het gebouw kreeg een nieuwe oriëntatie aan het centraal gelegen plein door een vierlaagse uitbreiding met een indrukwekkende entree. Uniek is de volledig houten constructie. De realisatie van dit eerste project is een nieuwe impuls voor dit dynamische gebied dat de komende jaren verder wordt ontwikkeld.

Daniel Jongtien (architect en partner Benthem Crouwel Architects): “Wij hebben DW02 Lighthouse ontworpen als eerste stap in de ontwikkeling van District West. Gemaakt voor het nieuwe werken: maximaal daglicht, open kantoorvloeren en tastbaar duurzaam door een bijzondere houtconstructie.”

ROBUUST, STOER ÉN WARM 
De architectuur van de nieuwe ontwikkeling past goed in het stoere karakter van District West. Het strakke, functionele grid is duidelijk in de gevel afleesbaar. Tussen de ritmische, helder georganiseerde gevelelementen zijn verspringende terrassen ingepast. In contrast met de robuuste uitstraling van de gevel is de constructie van de nieuwe uitbreiding volledig duurzaam in hout uitgevoerd. Grote gevelopeningen zorgen voor veel daglicht, samen met de houten binnenwereld ontstaat er een bijzonder uitnodigend en warm interieur. 

De duidelijk herkenbare nieuwe hoofdentree geeft toegang tot het zeer licht en ruim atrium, waar een sculpturale trap toegang biedt tot bovenliggende verdiepingen. De transparante architectuur versterkt de ruimtelijke kwaliteit en verbindt de binnen- en buitenruimtes, wat spontane ontmoeting en dynamiek bevordert. In het ontwerp is veel aandacht besteed aan de detaillering van houten onderdelen en zuivere verbindingen, die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar bijdragen aan de flexibel indeelbare, kwalitatieve werkomgeving.

POSITIEVE IMPACT
Voor District West staat duurzaamheid centraal, ESG-criteria bepalen de standaard. Gestreefd wordt naar een ontwikkeling met Zero Carbon Emission. In nauwe samenwerking met opdrachtgever APF en investeerder Angelo Gordon heeft Benthem Crouwel Architects gezocht naar toekomstbestendige oplossingen in het ontwerp. De keuze voor een volledig duurzame en houten constructie in deze uitbreiding benadrukt niet alleen het karakter van District West, maar onderstreept ook de toewijding aan een ecologisch verantwoorde toekomst. Houtbouw staat bekend om zijn robuustheid en duurzaamheid, en het gebruik ervan draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het gebouw. Naast hout bevat het gebouw nog vele duurzaamheidselementen. De uitbreiding is volledig demontabel gebouwd met droge verbindingen, waardoor onderdelen eenvoudig hergebruikt kunnen worden. Zo is de vloer gemaakt van stoeptegels in plaats van een cementdekvloer. Een nieuwe WKO-installatie (Warmte Koude Opslag) beperkt de energiebehoefte, en de SMART ingerichte kantoorvloeren passen het klimaat aan op basis van gebruiks- en comfortpatronen. Ook is er veel aandacht voor groenvoorziening. Daken, terrassen en de omgeving zijn sterk vergroend, wat het welzijn van de gebruikers bevordert, de biodiversiteit stimuleert en de klimaatadaptatie verbetert.

DISTRICT WEST
Met de oplevering van DWO2 Lighthouse is de eerste ontwikkeling van het gebied een feit.  De komende jaren wordt het gehele gebied District West getransformeerd naar een dynamische stadswijk met ruim 100.000 m² kantoren en voorzieningen. Er komen karaktervolle, innovatieve gebouwen met afwisselende architectuur. Het industriële karakter wordt behouden maar warmte, sfeer en verblijfskwaliteit worden toegevoegd. Het stadsdeel wordt smart en modulair ontwikkeld met hout en andere duurzame materialen. Met een groen hart en openbare wandel- en ontmoetingsplekken. District West wordt een stijlvolle, gezonde en gezellige omgeving om prettig te wonen, werken en ontspannen.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Benthem Crouwel Architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Benthem Crouwel Architects

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan