Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten
Copyright: Kampman Architecten

Lammerschansweg 780 appartenmenten

18 juni
Appartementencomplex Zirro bestaat uit 358 appartementen en in het complex Schouls komen maar liefst 422 appartementen. De bouwhoogte varieert tussen de zeven en twaalf verdiepingen. Parkeren gebeurt in beide gebouwen op de begane grond onder de gemeenschappelijke daktuinen. De woningen bestaan uit sociale huur, middeldure huur en vrije sector huur.

Zirro-locatie
De Zirro-locatie werd in de ontwikkelstrategie voorgesteld als een gesloten bouwblok met een hoogte van 20 tot 25 meter en een sterk stedelijke uitstraling naar de Lammenschansweg, waarbij het bouwblok aan de kant van de Lammenschansweg iets hoger is dan aan de zijde van de Alfabetweg, die als een centrale as door de Lammenschansdriehoek loopt.


Het door ons voorgestelde bouwblok wijkt enigszins af van de ontwikkelstrategie. Naar ons idee kunnen we een hogere woonkwaliteit realiseren door het bouwblok aan de zuidwestzijde te openen. Hierdoor valt er veel meer (zon-)licht in het binnengebied en opent de op de eerste verdieping gelegen binnentuin zich naar de straat, waardoor hier ook meer groen ervaren wordt. Het gesloten bouwblok heeft een hoogte van 8 lagen aan de zijde van de Lammenschansweg en 7 lagen aan de zijde van de Alfabetweg.

Het gebouw heeft architectonisch gezien een plint van twee lagen hoog, een sterk ritmisch vormgegeven tussendeel van 5 lagen en een toplaag met een eigen uitstraling. In de plint bevinden zich bedrijfsruimten en woningen met de voordeur aan de straat, evenals de parkeergarage met circa 65 plaatsen en de fietsenstalling voor bewoners én bezoekers.

Op deze manier ontstaat een gevarieerd en levendig straatbeeld, dat goed aansluit bij de wensen van deze tijd en de ontwikkelstrategie om het gebied aantrekkelijk te maken voor kleinschalige bedrijvigheid.

De gekozen architectuur zorgt er op diverse schaalniveaus voor dat het bouwblok als totaal en de diverse onderdelen ervan op een aantrekkelijke manier herkenbaar zijn vormgegeven. De afgeronde hoeken - van het bouwblok en van individuele balkons – vormen een contrast met de scherpe lijnen op andere plekken in het gebouw. De afwisseling van kozijnen met en zonder plantenbak en de wisseling in kleur roepen associaties op met patronen die aangebracht worden op Fabergé-eieren.

Schouls-locatie
De bebouwing op deze specifieke locatie werd in de ontwikkelstrategie voorgesteld als een gesloten bouwblok van 20 tot 30 meter hoog met een hoogteaccent tot 40 meter aan de noordzijde van het blok. Het door ons voorgestelde bouwblok wijkt behoorlijk af van de ontwikkelstrategie. Naar ons idee kunnen we een hogere woonkwaliteit realiseren door het bouwblok aan de zuidwestzijde te openen. Hierdoor valt er veel meer (zon-)licht in het binnengebied en opent de binnentuin zich naar de straat, waardoor hier ook meer groen ervaren wordt. Om deze opening te kunnen maken, hebben wij voorgesteld het “weggehaalde” volume toe te voegen aan de zijde van de Kanaalweg. Dit volume ligt enigszins terug van de rooilijn, zodat de gevel op de rooilijn aan de Kanaalweg in hoogte mee blijft doen met de naastgelegen gebouwen en de visie uit de ontwikkelstrategie.


De enorme maat van het totale bouwblok hebben we op diverse manieren opgedeeld. Allereerst is het totale volume opgesplitst in 2 goed te onderscheiden delen. De ontmoeting van het lagere volume langs de Alfabetweg en het hogere geknikte deel langs de Kanaalweg en het park met de watertanks van Dunea is gemarkeerd door een hoogteaccent met een afwijkende materialisatie. Hier bevindt zich de hoofdentree die de openbare straat en de binnentuin met elkaar verbindt. De parcelering in de gevels geeft het bouwblok meer maat en schaal in horizontale zin. Verticaal wordt hierin voorzien door variatie in gevelafwerkingen van plint, bovenbouw en ‘setback’ en onderling verschillend vormgegeven balkons.


Op de begane grond bevindt zich een parkeergarage en fietsenstallingen voor bewoners én bezoekers. Daaromheen zijn woningen gelegen met een entree aan de straat, bereikbaar via een zogenaamde ‘Leidse stoep’ die als buitenruimte gebruikt kan worden en waar de gevelbeplanting ‘voeten’ in de aarde heeft die het onderste gedeelte van het gebouw zal bedekken. Zo wordt een in meerdere opzichten ‘levendige’ plint gegarandeerd.

Boven op de parkeergarage, op de eerste verdieping, zal een grote daktuin gerealiseerd worden die toegankelijk is voor alle bewoners van het gebouw. Door het openen van het bouwblok aan de zuidwestzijde, zal de daktuin ook zichtbaar zijn vanaf de Alfabetweg. De daktuin helpt bij het creëren van een prettig woonklimaat door de verkoelende werking van het groen. Tevens zorgt de daktuin voor vertraagde afvoer van hemelwater, waardoor dit bij een hevige hoosbui niet voor wateroverlast zorgt. Samen met de klimplanten tegen de gevels draagt dit alles bij aan CO2-reductie en het binden van fijnstof.

Het gehele gebouw zal gasloos worden opgeleverd en ruimschoots voorzien worden van PV-panelen op de daken. Het gebouw zal worden verwarmd met behulp van warmtepompen die zijn aangesloten op de vloerverwarming.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Kampman Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Kampman Architecten

Kampman Architecten
Kampman Architecten
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan