Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: HofmanDujardin
Copyright: HofmanDujardin
Copyright: HofmanDujardin
Copyright: HofmanDujardin
Copyright: HofmanDujardin
Copyright: HofmanDujardin

Nieuwbouw kantoor Fundis, Gouda

29 februari
Fundis krijgt een nieuw bedrijfsverzamelkantoor met ruimte voor vergaderen, bijeenkomsten en ontmoeten en kantoren van de verschillende bedrijven uit de Fundis organisatie. Ontmoeten is een belangrijke voorwaarde voor het stimuleren van ondernemerschap, samenwerking en kennisdeling. Het gebouw zal hierin bijdragen, het versterkt dus de organisatie door het faciliteren van gezonde werkplekken, een gezond binnenklimaat, voldoende vergaderruimten en concentratieplekken, korte looplijnen, maar ook een goede ICT infrastructuur en een restauratieve voorziening waar gezonde voeding wordt bereid.

Visie Gezond Gebouw
TRAJECT is gevraagd om een duurzaamheidsvisie op te stellen, waarbij naast energieneutraliteit ook circulariteit en de zichtbaarheid van de duurzame maatregelen van belang zijn. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan energiebesparing, maar ook aan productiviteitsverbetering door goede ergonomie en klimaat en daling van het ziekteverzuim door een gezonde en positieve werkomgeving. Op zowel gebouwniveau als op gebruikersniveau wordt er flexibiliteit verlangd. De huisvesting wordt niet alleen een werkplek, maar het is ook een katalysator voor nieuwe professionele contacten.

Duurzaam ontwerp
TRAJECT heeft middels een parametrische analyse de kaders opgesteld voor een optimaal, duurzaam ontwerp op het gebied van CO2 en energie (Paris Proof). Deze analyse heeft onder andere effect op het glaspercentage in relatie tot energieverbruik. De architect kreeg met deze analyse handvaten voor een duurzaam ontwerp: dit is onder andere vertaald in het toepassen van overstekken en een uitvoering in hout, zodat het gebouw circulair en demontabel is. Er zijn verhoogde vloeren toegepast, hierin zijn de installaties opgenomen. Door gebruik te maken van een watermistinstallatie is een beperkte watervoorraad nodig en zal er – indien nodig – minder waterschade zijn. Voor de ligging van de kantoren is de as Oost-West toegepast wat een positieve invloed heeft op de klimaatbeheersing.
Samen met de betrokken partners is een ontwerp bereikt dat voldoet aan de doelstellingen uit het klimaatakkoord van Parijs.

Adviseur Energie en Duurzaamheid
Naast duurzaamheidsadviseur is TRAJECT de energie adviseur en ontwerper van de installaties, van SO tot en met DO en aanvraag omgevingsvergunning.

Reductie materiaalgebonden CO2-uitstoot
De hoofddraagconstructie is, met uitzondering van de begane grondvloer, uitgevoerd in hout. De verdiepingsvloeren en dakvloer bestaan uit houten kanaalplaatvloeren en de kolommen zijn van hout. TRAJECT heeft middels een parametrische analyse de oriëntatie van het gebouw, isolatiewaardes, glaspercentages en luchtdichtheid bepaald. Door slim gepositioneerde overstekken aan de gevel en passende detaillering kent het gebouw een lage energiebehoefte en zijn pv panelen niet opgenomen in het ontwerp.

Netto Positief Gebouw
Het eindresultaat is een uitstoot van -100 kg CO2-eq / m2 BVO. Dit betekent dat het Fundishuis een Netto Positief Gebouw is. De Fundis zorgorganisatie draagt met haar gebouw bij aan een duurzame leefbare wereld voor toekomstige generaties en natuurlijk voor de omgeving.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met TRAJECT Adviseurs & Managers

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van TRAJECT Adviseurs & Managers

TRAJECT Adviseurs & Managers
TRAJECT Adviseurs & Managers
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan