Zijdebalen Utrecht
Copyright: ZinCo Benelux
Zijdebalen Utrecht
Copyright: ZinCo Benelux

Zijdebalen Utrecht

20 maart
Zijdebalen Utrecht - van buiten- naar binnenplaats. Deze eens zo rijke buitenplaats van de succesvolle zijdefabrikant Van Mollem, is zo‘n tweehonderd jaar na de sluiting van de zijdefabriek nieuw leven geblazen. Aan de tuin van deze buitenplaats werd zestig jaar lang gewerkt en was mede daardoor in de 18e eeuw een ware internationale bezienswaardigheid. Van heinde en verre kwamen mensen de tuin bezoeken, waaronder grote namen als Tsaar Peter de Grote en Koningin Hortense.

Binnentuinen voor sociale cohesie
Op het Zijdebalen-terrein zijn de afgelopen jaren vier nieuwe wooncomplexen gerealiseerd waarin de bewoners hun buitenplaats vinden in een schitterende binnentuin. ZinCo mocht deze tuin voor complex 1 en 2 realiseren. En nog steeds is de functie van deze binnen-buitenplaats om mensen samen te laten komen, om elkaar te ontmoeten, een kopje koffie te drinken of wat te eten aan de picknickbanken. Een groene oase die een rustpunt creëert middenin de drukte van de stad.


ZinCo als ontwerppartner
De binnenplaats is gerealiseerd bovenop het dek van de parkeergarage en dat maakt het ontwerp van de binnentuin extra uitdagend. Want bomen of grote heesters hebben een flinke substraatlaag nodig om te kunnen wortelen en hoe dikker de laag, hoe groter de belasting op het parkeerdek. ZinCo heeft in samenwerking met de architect en de constructeur onder andere de benodigde voedingsbodem en beplanting bepaald, zodat de aantrekkelijke binnentuin ook kon voldoen aan de technische eisen van het parkeerdek.


ZinCo als leverancier en uitvoeringsbegeleider
Daarnaast is een wandelpad met pergola‘s rondom de binnentuin ontworpen, waardoor de bereikbaarheid van de tuin wordt vergroot én de privétuinen op elegante wijze overgaan in de gezamenlijke binnenplaats. Het definitieve ontwerp van de gehele binnentuin is samen met een hoveniersbedrijf gerealiseerd, waarbij ZinCo als leverancier en uitvoeringsbegeleider betrokken was.


10 jaar garantie
De betrokkenheid van ZinCo bij zowel het ontwerp- als de uitvoeringsfase resulteert in een optimale oplossing voor de daktuin-constructie en bovendien minder faalkosten. Die faalkosten zijn tweeledig, want er zijn geen kosten door de overdracht tussen partijen en aanpassingen in het ontwerp of de uitvoering die hiermee gepaard gaan én ZinCo staat garant voor de juiste werking van het watersysteem gedurende 10 jaar. Mankeert er tussentijds iets aan het systeem, dan lost ZinCo dit kosteloos op.

Groene binnenplaats in de stad
Het eindresultaat van de Zijdebalen mag er zijn. Niet zestig, maar slechts een jaar later is de daktuin van de Zijdebalen in volle glorie te bewonderen door haar bezoekers en genieten bewoners van deze groene binnenplaats middenin de stad.
Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ZinCo Benelux

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan