Producten
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
Copyright: Marcel Steinbach
ProducttagsAANUIT

Valley

24 juni 2022
Het 75.000 m2 tellende Valley is een poging de menselijke maat terug te brengen in een harde en stenige kantooromgeving van de Amsterdam Zuidas.  Ontworpen voor EDGE door MVRDV, vormt Valley een voorbeeld van hoe de Zuidas kan worden getransformeerd in een groen en levendig stadsdeel.

Het gebouw bestaat uit drie torens, waarvan de hoogste 103 meter is en adembenemende vergezichten biedt over de stad. Boven de drielaagse ondergrondse parkeerkelder met fietsenstalling, bevinden zich op de begane grond tot en met de zevende verdieping kantoren, het Sapiens Lab – een broedplaats voor jonge wetenschappers – winkels en restaurants. Vanaf de achtste verdieping beginnen de woonlagen.

Door het gebouw loopt een publiekstoegankelijk voetpad dat vanaf de straatzijde zigzaggend omhoog loopt door het groen naar het centrumgebied van Valley; een soort dorpsbrink met restaurants, de vallei waaraan Valley zijn naam ontleent. Direct onder de vallei bevindt zich een met natuursteen beklede lobby die toegang biedt tot winkels en kantoren. Deze ‘grotto’ wordt verlicht door twee grote dakramen die tevens dienstdoen als vijvers voor de vallei. Vanaf de trappen wordt het straks bijvoorbeeld ook mogelijk een wedstijd van voetbalclub AFC te bekijken. Het gebouw ondersteunt hiermee de sociale cohesie binnen de Zuidas maar ook met de omliggende wijken.

Valley heeft meerdere gezichten; de spiegelende glazen buitengevel en de kantoren met ramen van vloer tot plafond passen bij de context van een zakendistrict. Naar binnen toe heeft het gebouw een totaal andere, veel warmere uitstraling en overheersen natuursteen en groen. Aan de hand van een aantal uitgangspunten, zoals geluidwering, daglichttoetreding, binnenklimaat en privacy, is via computermodellen uitgerekend wat de meest ideale ligging per appartement is. Van deze aspecten weten we vanuit Evidence Based Design dat dit een aantoonbaar effect heeft op het welzijn van de bewoners. Dat heeft geleid tot 200 unieke, als uit een rots uitgehouwen, appartementen met elk een eigen balkon.

De appartementen krijgen openslaande ramen en schuifdeuren voor de buitenruimtes die in de natuurstenen gevels zijn geïntegreerd. De buitenplafonds en terrassen zijn eveneens bekleed met natuursteen, net als de vaste plantenbakken van verschillende hoogtes die het uitgesproken groene karakter van Valley mogelijk maken. Volledig glazen balustrades beschermen de bewoners tegen wind en geluid zonder hun panoramische uitzicht te hinderen.

De bomen en planten op de terrassen, die worden onderhouden met behulp van een automatisch irrigatiesysteem, zullen een positief effect hebben op het gevoel van welzijn van mensen die in Valley wonen en werken. Internationaal gerenommeerd landschapsarchitect Piet Oudolf stelde een matrix samen om de juiste planten te selecteren voor elke groenbestemming in het gebouw. Hij hield hierbij rekening met wind, onderhoud en hoogtes. Zo is op lagere verdiepingen ruimte voor bomen en zal het groen op bovenste verdiepingen vooral uit mediterrane kruidenplanten bestaan. Totaal zijn er ruim 200 jonge bomen en struiken en circa 13.000 planten door het team van Oudolf in de natuurstenen plantenbakken geplaatst. De komende jaren zal het groen verder doorgroeien en zal het complex de groene uitstraling krijgen die het ontwerpteam voor ogen had.

Valley combineert inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid. Het gebouw heeft een energieprestatie-coëfficient van -0,30, een BREEAM-NL Excellent certificering voor de commerciële ruimtes, terwijl het woongedeelte een 8 scoort op de GPR Gebouwenschaal. De nieuwste generatie slimme technologieën is geïntegreerd in de kantoorruimten, waaronder IP-gebaseerde Building Automation Systems en diverse sensoren gekoppeld aan het monitoren van het werkelijke gebruik.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen.

Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met MVRDV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van MVRDV

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan