Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Wanneer de werkplek de arena wordt

5 mei 2022
Een Tsjechisch technologiebedrijf ziet het als missie om sportliefhebbers in de kortst mogelijke tijd te voorzien van alle belangrijke momenten uit meer dan 35 sporten. Ook bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwe kantoren werd sportief te werk gegaan en scoorde de POLYFLOR PALETTONE PUR vinylcollectie van Objectflor punten.

Het moderne kantoorgebouw Aspira Business Center werd gebouwd boven het metrostation Nové Butovice in Praag en was eind 2017 klaar om in gebruik te worden genomen.
Het pand is gerealiseerd door het bedrijf Livesport dat in veel landen bekend staat om zijn FlashScore-product en zelf begin januari 2020 drie verdiepingen in het gebouw betrok Het FlashScore-webnetwerk Livesport.cz is wereldleider op het gebied van live score-media en biedt directe sportuitslagen, standupdates en live commentaar en video over meer dan 35 sporten.

Het gebouw telt in totaal 10 bovengrondse - en drie ondergrondse verdiepingen. Verder is er nog kantoorruimte te huur van in totaal 15.303 m². Naast kantoorruimte biedt het gebouw ook onderdak aan een conferentiezaal, een restaurant met café en een centrale receptie. Ook op het vlak van mobiliteit is het kantoorgebouw door en door innovatief: naast 258 parkeerplaatsen zijn er ook zeven oplaadpunten voor elektrische auto's en een fietsenstalling met douches en vestiaire.

 

Meer dan een sportwedstrijd: het gaat om de uitvoering

Livesport heeft de aanbesteding voor de inrichting van hun werkomgeving ook sportief opgevat en er een toernooi voor georganiseerd. In de eerste ronde streden drie architectenbureaus om promotie naar de uitvoeringsklasse. De drie combinaties van een voor toeschouwers aantrekkelijke ruimte, de functionele inrichting van de werkarena en een duidelijke filosofie om beweging in de ruimte vast te leggen, wonnen het uiteindelijk. Het architectenbureau Studio Reaktor uit Praag werd uitgenodigd om mee te werken.
Uiteindelijk creëerden neutrale kleuren en tactisch gekozen zachte oppervlakken een omgeving voor geconcentreerd werken. Lopende sporen en akoestische stokken brachten beweging, beweeglijkheid en dynamiek in het spel. Bij de keuze van de vloerbedekking voor de kleurrijke atletiekbanen werd gekozen voor de POLYFLOR PALETTONE PUR vinylcollectie. Het is gebaseerd op een doordacht kleurencirkel systeem dat de kleuren afzonderlijk en in combinatie laat werken. De 50 kleurschakeringen zijn vakkundig gedefinieerd en geharmoniseerd door het NCS-kleurensysteem: neutraal en ingetogen of dynamisch. Bovendien zorgt het matte oppervlak van de vinylvloeren ervoor dat de kleuren er bijzonder natuurlijk uitzien. 

 https://www.youtube.com/watch?v=QKwEWnuXV8I

Een vloerbedekking voor vele toepassingen

De innovatieve PUR-coating van het oppervlak beschermt de vloer bovendien permanent tegen vuil en maakt hem uiterst gemakkelijk te reinigen. De homogene vloeren zijn ook bestand tegen chemicaliën en kunnen worden ontsmet.
POLYFLOR PALETTONE SD is verkrijgbaar in zes kleuren voor gebieden met hoge veiligheidseisen voor elektrostatische geleidbaarheid. De toepassingsmogelijkheden van de collectie zijn divers en variëren van onderwijsinstellingen tot industriële gebouwen en gezondheidszorg. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met objectflor

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan