Het gebouw is een belangrijk ruimtelijk onderdeel van de sequentie van grotere kavels aan de belangrijke toegangsroute van de Amsterdamseweg en maakt een zorgvuldige overgang tussen het NS station en de historische woonwijk. Door de hoge ligging op de stuwwal heeft het kantoor zicht op zowel de Rijn als Park Sonsbeek. Het geaccidenteerde karakter, de zichtlijnen en de schaalinvloeden uit de omgeving zijn aanleidingen en kwaliteiten die de fraai gedifferentieerde sculptuur vormen.
Qua materiaalgebruik en kleuren sluit de nieuwe bebouwing aan bij kenmerken en kwaliteiten van de buurt. De zorgvuldige detaillering en ornamentiek van de chique Burgemeesterswijk is op hedendaagse wijze in het ontwerp vertaald. Vanuit dit gegeven is een kantoorpand ontworpen, dat zich voegt naar zijn omgeving en met zijn vormgeving en materialisering ingetogen klasse uitstraalt.
Er is een natuurlijke zonering voor diverse werkstijlen en -plekken met veel daglichtbeleving, lange zichtlijnen en ruimtelijkheid voor het welzijn van de gebruikers ontstaan. De centrale vide zorgt voor diagonale transparantie, legt de verbinding tussen de afdelingen en eindigt in het werkrestaurant op de bovenste etage. Het hart van het gebouw vervult een spilfunctie en is gevarieerd en flexibel van opzet. Niet alleen tijdens de pauze vindt hier ontmoeting plaats, maar ook bij (samen)werken, overleggen en ontspannen speelt het een sleutelrol.
Zo vormt het kantoor voor Hoogwegt een ideale thuisbasis en biedt het voor het bedrijf een optimale werkomgeving om betere samenwerking, kennisuitwisseling en meer creativiteit in de eigen organisatie tot stand te brengen.