Interieurontwerp & realisatie werkomgeving Atelier
27 mei 2021
"In een betonnen bunker schuilt een geheim."
VERBINDENDE FACTOR
Het Atelier is een exemplarisch voorbeeld van hoe het Design & Build traject een karakterloos pand kan transformeren tot een warm inspirerend geheel met een uitgesproken functie. De voortdurende samenwerking tussen de Driessen Groep en Hal2 en de daardoor ontstane vertrouwensband bewoog de directie van de Driessen Groep om tijdens dit project de teugels te laten vieren. Het resultaat verbluft. Transformeert elke originele vorm, gevoel en functie. De ontpopping van de “betonnen bunker” naar een inspirerend en prikkelend bedrijfsverzamelgebouw leidde ook tot de geboorte van de Brainport Human Campus. Een broedplaats waar kruisbestuiving tussen jonge ondernemers, start-ups en kleine ondernemingen de rode draad vormt. Hetgeen bij de Driessen Groep als een betonnen fundament ingebed is.
ANDERS KIJKEN
Om de immense transformatie in goede banen te leiden, heeft Hal2 een integrale rol vertolkt; art director voor de uiteenlopende visuele toepassingen, projectcoördinator voor de nauwlettende afstemming tussen bouwer en opdrachtgever en recruiter van een team jonge creatievelingen. Een, speciaal voor dit project samengesteld, creatief team van jonge professionals op het gebied van architectuur, interieur, publieke ruimte, product design en grafisch ontwerp. De ongelimiteerde gedrevenheid, maatwerk oplossingen en constante flow van creativiteit onderschrijft de juiste keuze. Inspirerende bezoeken, samen met de directie van de Driessen Groep, aan gelijksoortige projecten vormen een beeld dat als uitgangspunt dient voor het design. De combinatie met een nauwkeurige planning en organisatie van het eigen Hal2 team resulteert in een werkelijk bijzonder en uniek concept.
NIETS IS IN BETON GEGOTEN
In de conceptfase worden de uitgangspunten voor het nieuwe design bepaald. Transparantie, flexibiliteit, verbinding en circulair bouwen zijn fundamentele kernwaarden. Diepgaande brainstormsessies zorgen voor verdere vorming van het ontwerp. Ondanks het karakterloze betonnen exterieur, weinig daglicht, onlogische indeling, een energielabel G en de bijnaam “de betonnen bunker”, schuilt er een enorm potentieel. De toepassing van hoogwaardige klimaattechnische oplossingen resulteert in een energielabel A. De nieuwe routing en het doordacht vormgeven van de indeling levert een logisch geheel op. Het warme Fins vurenhout dat de voorheen grijze gevel siert, draagt bij aan CO2 vriendelijk bouwen.
KRACHTIG CONTRAST
Het interieur is een prikkelend, dynamisch geheel geworden, dat zich door een op elkaar afgestemd patronen-, structuren- en kleurenpalet krachtig afzet tegen het van origine grijze beton. Waarbij de circulariteit tot in detail is vertaald naar up- en recycling, vintage meubilair een tweede leven heeft gekregen en oude bouwmaterialen, kratten en straatobjecten dienst hebben gedaan als basis voor duurzame interieurelementen. Pools grenenhout haalt niet alleen buiten naar binnen, het zorgt ook voor een warme toets in diverse maatwerk objecten. Werkplekken zijn activiteit gerelateerd; zit-sta bureaus, flexwerk tafels, comfortabele banken, hoge tafels en stille focuswerkplekken zijn voor iedereen 24/7 beschikbaar en dragen zorg voor een duurzaam verantwoorde en vooral prettige werkomgeving.