Nieuwe Exterieur Naturalis Biodiversity Center
Copyright: Ewout Huibers
Receptie en entree gebied in de grote vide
Copyright: Ewout Huibers
Receptie en entree gebied in de grote vide
Copyright: Ewout Huibers
Detail van receptiebalie
Copyright: Ewout Huibers
Podiumtrap op de gelijkvloers
Copyright: Ewout Huibers
Receptie en entree gebied in de grote vide
Copyright: Ewout Huibers
Vergaderruimte
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied
Copyright: Ewout Huibers
Werk- en vergader gebied
Copyright: Ewout Huibers
De grafische laag doorheen het gebouw is gebaseerd op de interne collectie van het museum
Copyright: Ewout Huibers
Aanlandplek met uitzicht op vide
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied met ondersteunende functies
Copyright: Ewout Huibers
De grafische laag doorheen het gebouw is gebaseerd op de interne collectie van het museum
Copyright: Ewout Huibers
Informele overlegplek
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied met ondersteunende functies
Copyright: Ewout Huibers
Vergaderkamer
Copyright: Ewout Huibers
Doorheen het kantoor hebben we gekozen om collectiestukken tentoon te stellen
Copyright: Ewout Huibers
Informele zitnissen
Copyright: Ewout Huibers
Informele zitnissen
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied met ondersteunende functies
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied
Copyright: Ewout Huibers
Afgescheiden werkplekken garanderen geconcentreerd werk
Copyright: Ewout Huibers
Nieuwe Exterieur Naturalis Biodiversity Center
Copyright: Ewout Huibers
Receptie en entree gebied in de grote vide
Copyright: Ewout Huibers
Receptie en entree gebied in de grote vide
Copyright: Ewout Huibers
Detail van receptiebalie
Copyright: Ewout Huibers
Podiumtrap op de gelijkvloers
Copyright: Ewout Huibers
Receptie en entree gebied in de grote vide
Copyright: Ewout Huibers
Vergaderruimte
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied
Copyright: Ewout Huibers
Werk- en vergader gebied
Copyright: Ewout Huibers
De grafische laag doorheen het gebouw is gebaseerd op de interne collectie van het museum
Copyright: Ewout Huibers
Aanlandplek met uitzicht op vide
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied met ondersteunende functies
Copyright: Ewout Huibers
De grafische laag doorheen het gebouw is gebaseerd op de interne collectie van het museum
Copyright: Ewout Huibers
Informele overlegplek
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied met ondersteunende functies
Copyright: Ewout Huibers
Vergaderkamer
Copyright: Ewout Huibers
Doorheen het kantoor hebben we gekozen om collectiestukken tentoon te stellen
Copyright: Ewout Huibers
Informele zitnissen
Copyright: Ewout Huibers
Informele zitnissen
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied met ondersteunende functies
Copyright: Ewout Huibers
Open trappengebied
Copyright: Ewout Huibers
Afgescheiden werkplekken garanderen geconcentreerd werk
Copyright: Ewout Huibers

Naturalis Biodiversity Center

23 juni 2020
Onlangs is in Leiden het nieuwe Naturalis Biodiversity Center opgeleverd. Het museum en onderzoeksinstituut is na jarenlange verbouwing uitgebreid en gemoderniseerd. Hollandse Nieuwe is verantwoordelijk voor de complete interieur transformatie van het kantoorgedeelte voor medewerkers en onderzoekers.

Intro

Hollandse Nieuwe is intensief betrokken geweest bij zowel de werkplekstrategie, ondersteuning alsook het volledige interieurontwerp van de nieuwe werkomgeving. Samen met Naturalis is er door middel van workshops, analyses en meeloop trajecten een werkplekstrategie en ontwerp gemaakt. De uitdaging in deze strategie zat in de veelvoud van type werkzaamheden van de eindgebruiker. Onderzoekers, museum staf en ondersteunend personeel hebben allen verschillende wensen en activiteiten. De bouwkundige- en installatietechnische kaders van het gebouw speelden ook een belangrijke rol in de definitie van het ontwerp. ]

Concept

De vernieuwing van Naturalis betreft verschillende onderdelen. Het nieuwe museum, de laboratoria en de renovatie van het kantoorgedeelte, werden alle ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Het casco gerenoveerde kantoorgedeelte heeft Hollandse Nieuwe vervolgens volledig getransformeerd tot werkomgeving, ontmoetingsgebieden en balies.

Het ontwerpconcept is gebaseerd op de kerntaak van Naturalis: het onderzoeken van de natuur om biodiversiteit te behouden. Het tonen van de onderzoeksactiviteiten, de collectie en de rijkdom van de natuur was daarom belangrijk voor het interieurconcept. Een tweede uitgangspunt is de museumarchitectuur ook herkenbaar te maken in het kantoorgedeelte.. Het gebouw moet worden ervaren als één geheel, dus ook de werkomgeving. De herkenbare eikenhouten kaders van het museum zijn daarom als vorm en module leidend geweest in het ontwerp van maatwerk wanden en afscheidingen. Naast eiken kaders en frames zijn er ook stalen frames ontworpen die zijn geïnspireerd op expositie meubels.
Er is gekozen voor een heldere, eenvoudige materialen selectie: eiken, wit, zwart, kleuraccenten, veel planten en grafische prints gerelateerd aan de Naturalis identiteit.

Ontwerp

Het kantoor bestaat uit zes verdiepingen, ontsloten via een grote vide en trappenhuis. De begane grond bestaat uit ontmoetingsruimtes met collectiebalies, vergaderfaciliteiten, werkplekken en studieplekken. Via de grote podiumtrap in de vide worden de kantoorverdiepingen ontsloten. De centrale vide is ingericht als ontmoetingsgebied met vergaderfaciliteiten, pantries en zitnissen. De centraal gepositioneerde verticale vide splitst de twee kantoorruimtes per verdieping in twee gedeelten. Vergaderruimtes, concentratieruimtes en belplekken zijn om-en-om gepositioneerd tussen de werkplekken, waardoor er een balans tussen openheid en geslotenheid ontstaat.
Het eenvoudige palet van eiken, wit, grijs en zwart is gecomplimenteerd door een grafische laag. Deze laag is in samenwerking met grafisch bureau Betiche speciaal ontworpen voor Naturalis. Deze grafische laag bestaat uit abstracte, kleurrijke prints die de collectie en de rijkdom van de natuur weergeven. En uit privacy folies voor de vergaderruimtes die een abstractie vormen van deze natuurlijke patronen en zo een herkenbare en toch subtiele verwijzing vormen naar de collectie van Naturalis.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Hollandse Nieuwe concepts & design bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Hollandse Nieuwe concepts & design bv

Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv
Hollandse Nieuwe concepts & design bv

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan