Kleur en klasse in de Clarissenhof

1 oktober 2019
Aan de Lange Nieuwstraat in Tilburg torent de kapel van het voormalige Clarissenklooster nog altijd hoog boven de omliggende huizen uit. Een tastbare herinnering aan het Rijke Roomse leven van weleer. De architectuur, de sfeer en de verstilling van het kloosterleven waren een belangrijke inspiratiebron bij het ontwerpen van de Clarissenhof, een nieuwe woonwijk die de afgelopen jaren pal tegenover het klooster verrees. Midden in de levendige Spoorzone vormt de Clarissenhof een plek die een weldadige rust en een mediterrane sfeer ademt. Kleur speelt een opvallende hoofdrol in de wijk. En één kleur in het bijzonder.

Een witte uitdaging
De Clarissenhof is zonder twijfel één van de lichtste wijken van de stad. Zowel in de talloze hofjes en poorten als op de muren van de grotere gebouwen is wit de dominante kleur. Een fraai idee, maar óók een aanzienlijke uitdaging voor de verantwoordelijke schilders. Witte wanden in de buitenlucht vragen veel van het vakmanschap van de schilder én van de duurzaamheid van de verf. Het was dan ook niet verwonderlijk dat beide betrokken schildersbedrijven er van het begin af aan op aandrongen te werken met de buitenmuurverven van Caparol. Zowel Van Amelsvoort Schilderwerken uit Tilburg als Van Sambeek Glas- en Schilderwerken uit Drunen zijn vertrouwd met de duurzaamheid en uitstraling van Caparol. Beide bedrijven hebben in de loop van de jaren al talloze prestigieuze projecten van een kwaliteitsimpuls voorzien met Caparol buitenmuurverven. 

CapaGrund Universal en Muresko
De betrokken vakmensen klopten al in de ontwerpfase van de Clarissenhof in Tilburg bij Caparol aan voor advies. Die aanpak levert altijd de beste basis op voor een perfect eindresultaat en dat was ook hier het geval. Aanvankelijk leek een verfsysteem op basis van silicaten en mineralen, zoals Histolith en Sylitol, de beste oplossing voor de hoge kwaliteitseisen die architect en opdrachtgever aan het werk stelden. Na een uitgebreide adviesfase viel de keuze uiteindelijk op CapaGrund Universal en Muresko. Planning en omstandigheden waren daarbij doorslaggevend. Omdat een aanzienlijk deel van het project zou moeten worden uitgevoerd in de wintermaanden, was het belangrijk een product te selecteren waarmee de schilders ook bij lage temperaturen goed uit de voeten konden. Door een additief toe te voegen, is het met CapaGrund en Muresko mogelijk om tot net boven het vriespunt door te werken.

Scherp letten op schone stenen
De bedrijven die bij de Clarissenhof betrokken waren, hielden voortdurend een logboek bij. Caparol was vanaf dag één betrokken en kon daardoor voortdurend en integraal adviseren. Over de omstandigheden waaronder er wel of niet geschilderd kon worden bijvoorbeeld. Maar ook over de te verwachten effecten van vocht en verontreiniging in de gebruikte steen. Caparol en de betrokken schildersbedrijven letten er al tijdens de bouw scherp op dat de stenen schoon en droog werden opgeslagen. Ook het afdekken van de spouwen tijdens het optrekken van de muren kreeg de nodige aandacht.

Spannend moment
Al tijdens de bouw bleek zoutuitbloeiing op te treden op een aantal wanden. Als gevolg daarvan moesten sommige gevels bijna een jaar na afronding van het project nog worden bijgewerkt. Een spannend moment, maar tot ieders tevredenheid is er geen verschil zichtbaar met de eerder geschilderde muren. Een overtuigend bewijs van de onovertroffen duurzaamheid en stand van de buitenmuurverven van Caparol. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Caparol

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan