Een nieuw onderkomen voor Samenwerkingsverband VO

5 maart 2019
Sinds de zomer van 2018 is het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Bijlmerdreef in onze hoofdstad. De bedrijfsruimte in het verzamelpand voldeed aanvankelijk niet aan de werkwijze en de veiligheidsnormen van het SWV. Reden genoeg om de expertise van Van Gemert interieurarchitectuur in te schakelen.

Gevoelige dossiers
Het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Amsterdam-Diemen ondersteunt scholen bij het organiseren van passend onderwijs. Het SWV maakt afspraken met onderwijsinstellingen, bovenschoolse voorzieningen en externe partners inzake extra ondersteuning (zowel binnen als buiten het reguliere onderwijs) en persoonlijke begeleiding zodat alle leerlingen in gemeente Amsterdam hun diploma halen. Interieurarchitect Christine van Gemert: ‘Dit verband heeft te maken met privacygevoelige dossiers. De organisatie zet zich in voor passend onderwijs voor kinderen die buiten de boot dreigen te vallen of al buiten deze boot gevallen zijn. Het is dus ontzettend belangrijk om spraakoverdracht te beperken tot de mensen die het aangaat. Daar was de ruimte, mede omdat het een doorgang bood naar de locatie van een andere organisatie, niet geschikt voor.’

Zo lek als een mandje
‘Het samenwerkingsverband is een maatschappelijke organisatie en beschikte over een niet al te ruim budget. Derhalve hebben we zoveel mogelijk gebruik gemaakt van wat er was. De grote raampartijen en de iets rond lopende ruimte maakten het project nogal complex. Bovendien lag de nadruk naast geluidsdichtheid -het was er zo lek als een mandje- tevens op transparantie. BREEDVELD had het type oplossing dat ik zocht: een gedeeltelijk gesloten schuifwand met glas. Ik wilde, in tegenstelling tot de vaak toegepaste openingen in het midden van een schuifwand, de openingen graag op de hoeken en dat bleek BREEDVELD goed te kunnen. Juist omdat we geen permanente aparte ruimtes wilden maken, loopt het tapijt overal door. Dit bleek geen belemmering te zijn voor toepassing van de schuifwanden die werken met geleiders aan de bovenzijde. De schuifdeuren zijn ondanks hun imposante omvang gemakkelijk door een persoon te verplaatsen. Het resultaat is volledig naar verwachting: SVOAD beschikt nu over een tweetal ruimtes waar in gesloten toestand gevoelige gesprekken kunnen worden gevoerd en waar in open toestand wordt gewerkt of geluncht.’

Het werkt
‘Er werken zo’n dertig deskundigen bij SWV. Zij zijn afwisselend op en buiten kantoor werkzaam. Daarnaast wordt het kantoor regelmatig bezocht door ouders, begeleiders, directies van scholen en andere deskundigen. Deze gebruikers zijn stuk voor stuk enthousiast over de flexibel in te delen ruimten. Het werkt zoals het moet werken. Gevoelige informatie blijft binnenskamers, niemand hoort iets als hij of zij langs een van de ruimtes loopt.’

Over Van Gemert en BREEDVELD
Christine van Gemert is ontwerper van duurzame interieurs. Opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en gespecialiseerd in architectonische vormgeving en stedelijk interieur, interieurarchitect sinds 1996 en sindsdien ingeschreven in het Architectenregister. Daarnaast is Christine van Gemert onder meer docent interieurarchitectuur, oud-voorzitter van de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten (BNI), bekleedt ze diverse bestuursfuncties en spreekt ze regelmatig op (inter)nationale conferenties over interieurarchitectuur.

Met haar mobiele wandsystemen haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte. De focus ligt op flexibiliteit, duurzaamheid, esthetiek, gebruiksvriendelijkheid en klanttevredenheid. Dat geldt voor alle producten: van eenvoudige vouwwand tot ingenieuze dubbelwandige (smart)glaswand. Dat de BREEDVELD-wanden er kwalitatief hoogwaardig uitzien, spreekt voor zich. Een groot deel van de kwaliteit is echter niet zichtbaar. Deze ligt verborgen in de geperfectioneerde mechanieken die draaien op degelijk en uitvoerig getest materiaal. Het resultaat: soepel verplaatsbare en stabiele wanden met een ongekend lange levensduur. 

 

Locatie

Download brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met BREEDVELD mobiele wandsystemen

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van BREEDVELD mobiele wandsystemen

BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen
BREEDVELD mobiele wandsystemen

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan