Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Kopwoningen
Gezamenlijke entreehal
Achterzijde
Interieur kopwoning 1
Interieur kopwoning 2
Interieur Staartwoning 1
Interieur Staartwoning 2
Kopwoningen
Gezamenlijke entreehal
Achterzijde
Interieur kopwoning 1
Interieur kopwoning 2
Interieur Staartwoning 1
Interieur Staartwoning 2

De Jonkheer - 10 Stijlvolle appartementen

21 juni 2018

Karakteristieke plek
De plek is bijzonder: gelegen middenin de ‘parel van de Hollandsche waterlinie’ met de karakteristieke Schalkwijkse Wetering voor de deur en de aloude SOOS met rietenkap op het achterterrein. Een inbreidingsopgave waar veel belangen spelen. Middels meerdere studies is vooraf goed onderzocht hoe het langgerekte kavel optimaal zou kunnen gaan functioneren. Het oorspronkelijke sociaal cultureel centrum 'Het Gebouw' wat bijna 100 jaar op deze kavel heeft gestaan, is een leidraad geweest bij de positionering en vormgeving van het nieuwe wooncomplex. Zo heeft de voorgevel van de kopwoningen dezelfde vormentaal als het oude gebouw, waardoor een knipoog naar het verleden wordt gemaakt. Dit mede gezien het feit dat ‘Het Gebouw’ voor het dorp Schalkwijk altijd een centrale positie heeft ingenomen.

Bijzondere samenwerking
Het bijzondere van dit project is de nauwe samenwerking tussen parochie, ontwikkelaar en architect. De grond was eigendom van de parochie van Schalkwijk en heeft altijd ten dienste gestaan van de samenleving. In het oorspronkelijke sociaal cultureel centrum 'Het Gebouw' heeft van alles plaatsgevonden: feesten, trouwpartijen, recepties, condoleances, koffietafels, carnaval, fanfare optredens enz. enz. Door het verrijzen van een nieuw sociaal culutureel centrum op een andere locatie verloor 'Het Gebouw' zijn functie en was de parochie genoodzaakt om de grond te verkopen. Hierbij was de grote wens van de parochie om de grond wederom een sociale functie te geven. Dit is uiteindelijk gelukt in de ontwikkeling van betaalbare appartementen in een dorp waar deze type woningen nauwelijks te vinden zijn. Doordat de weg langs het nieuwe complex openbaar toegankelijk blijft, zullen de dorpelingen ook in de toekomst nog altijd op dit bijzondere stukje Schalkwijk kunnen blijven genieten.


Passende vormgeving
Door het ontwerpteam is veel aandacht besteed aan de vormgeving van de appartementen. Dit ondanks het feit dat de appartementen gemiddeld rond €200.000 v.o.n. zijn verkocht en er dus creatief met het bouwbudget moest worden omgesprongen. Het resultaat is een aantrekkelijk en eigentijds ontwerp waarin wooncomfort voorop staat. De appartementen zijn evenredig verdeeld over twee bouwlagen: vijf op de begane grond en vijf op de eerste verdieping. Het ontwerp is opgesplitst in twee bouwmassa’s die in het midden met elkaar worden verbonden door een gezamenlijke entree. Hierdoor ontstaat een natuurlijke en luchtige splitsing tussen de appartementen aan de voorzijde en de appartementen aan het binnengebied.  De gezamenlijke entreepartij heeft een licht en open karakter middels een glazen overkapping op gelamineerde liggers.

Naast een interne berging in het eigen appartement, krijgt iedere eigenaar de beschikking over een aparte berging op het buitenterrein. De appartementen op de begane grond beschikken allen over een eigen tuin, direct gelegen aan de woonkamer. Op de eerste verdieping zijn alle appartementen voorzien van een balkon, met uitzicht over de groene omgeving. De balkons zijn speciaal ontworpen, zodat de gevel gebroken wordt en een karakteristiek beeld krijgt. Zowel de tuinen als de balkons zijn bewust gericht op de openbare weg, zodat ontmoeting plaats kan vinden, er reuring ontstaat en het een levendig geheel wordt. Alle buitenruimtes zijn hierdoor gepositioneerd op de zuid- en westzijde.

Comfort en duurzaamheid
De woningen worden opgeleverd met extra isolerende beglazing en vloerverwarming die per zone te regelen valt. De verlichting in en rondom het complex wordt uitgevoerd met energie-zuinige en onderhoudsarme LED-verlichting. Deze verlichting wordt gevoed door een centrale zonnepaneleninstallatie die zich op het dak bevindt. Er zijn tijdens de bouw voorzieningen getroffen, zodat toekomstige bewoners eenvoudig ervoor kunnen kiezen om zelf ook stroom op te gaan wekken. Ook aan eigenaren met een (toekomstige) elektrische auto is gedacht: een oplaadzuil op je eigen parkeerplaats behoort tot de mogelijkheden.

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standaardtabel; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met DE WIT architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan