De circulaire transitie van bouwconcern BAM

17 mei 2018
Bam is een van de grootste bouwbedrijven van Europa. Bouw en techniek, de wereld vraagt erom. Die visie zegt genoeg. Als innovatieve en ambitieuze bouwpartij kunnen ze op circulair gebied niet achterblijven. Logisch dus dat ze samen met Desko hun hoofdkantoor hebben omgetoverd tot een volwaardig circulair interieur.

Denk aan het hoofdkantoor van een groot bouwbedrijf. Duizenden werkplekken met duizenden stoe­len, bureaus, kasten, vergader­tafels en nog zoveel meer. En dan moet er verhuisd worden, en dan blijkt dat niet iedereen op dezelfde locatie terecht komt. Een organi­satorische en logistieke uitdaging. BAM en Desko besloten dit samen aan te gaan middels een langduri­ge samenwerking. Het bewijs van flexibiliteit, vertrouwen en creativi­teit.

Ieder circulair interieurconcept, en dus ook bij BAM, begint met het maken van een waardescan. Bij het bouwconcern is een waarde­scan van het bestaande meubilair uitgevoerd. Circa 5000 werkplek­ken zijn opgenomen in de scan waardoor het per meubelstuk een­voudig is de waarde en mogelijk­heden voor hergebruik te bepalen. De data in de rapportage is het startpunt voor een circulair 3D in­terieurplan gemaakt door een van onze aangesloten architecten. Ver­volgens maken we een plan van aanpak voor de verhuizing en de realisatie van het interieurplan.

Transitie naar Het Nieuwe Werken


Trends veranderen, ook op de be­drijfsvloer. De nadruk ligt meer dan vroeger op het creëren van een ge­zonde werkomgeving. Er is meer aandacht voor ergonomie en voor een actieve werkhouding, bijvoor­beeld door bureaus ook staand te kunnen gebruiken. Uiteraard is dit ook voor BAM belangrijk bij het ontwikkelen van een nieuw inte­rieur. Desko heeft 6500 gebruikte BAM-werkplekken teruggenomen omdat deze niet meer voldoen aan de eisen van Het Nieuwe Werken. Een gedeelte van dit teruggeno­men meubilair is door Desko gere­furbished en heeft vervolgens weer een plek gekregen in het nieuwe interieur. De meubels die BAM niet meer kon gebruiken, heeft Desko opgeslagen en/of elders een twee­de leven gegeven.

Afgesproken restwaarde


Op diverse locaties in Nederland heeft BAM een contract met Des­ko afgesloten. Inmiddels zijn 5700 werkplekken geleverd. Gedurende een periode van vijftien jaar ge­bruikt BAM het meubilair volgens de idee van goed huisvaderschap. Ook is er een vooraf afgesproken restwaarde na 15 jaar vastgesteld, een bedrag dat BAM straks dus weer kan investeren als het tijd is voor ‘nieuw’ meubilair. Omdat BAM kiest voor deze constructie krijgt het bouwconcern daar de bijbehorende diensten zoals het onderhoud, service en garantie op al het meubilair bij.

Op de nieuw geleverde werkplek­ken over diverse locaties in Neder­land (inmiddels 5700) sloot BAM een contract af met Desko. Ge­durende een periode van vijftien jaar gebruikt BAM het meubilair volgens goed huisvaderschap met een vooraf afgesproken restwaar­de na 15 jaar. BAM krijgt daar de bijbehorende diensten zoals het on­derhoud, service en garantie op al het meubilair bij.

Wat Desko voor BAM betekent


Opslag en/of terugkoop van het bestaande (oude) meubilair

Refurbishen van bestaand meubilair

Levering van 5700 werkplekken

Meubelmanagement bij uitbreiding of krimp

Altijd paraat bij interne verhuizingen van BAM

Volledige garantie op alle producten

Jaarlijks onderhoud op alle producten



Bent u architect en zoekt u samenwerking om de inrichting van uw klant naar een hoger (duurzaam) niveau te tillen! Desko werkt graag samen.

Waarom Desko

Desko is al 60 jaar een onafhankelijke partij voor uw interieur- en projectinrichting. Wij werken met verschillende designers en merken, hierdoor kunnen wij een bijzonder groot en afwisselend assortiment aanbieden van meer dan 1000 producten zowel nieuw als gebruikt. Wij zijn gespecialiseerd in duurzame, milieuvriendelijke en productie verhogende werkruimtes, variërend van ontvangsthal, kantine tot vergaderruimte en van directiewerkplek tot Het Nieuwe Werken. Met ieder groot of juist kleiner budget boekt Desko een constante meerwaarde voor een duurzaam en verstandig gebruik van kwalitatieve projectinrichting.

Voor meer informatie www.desko.nl of  via email info@desko.nl
Of via telefoonnummer 020 480 10 20
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Desko

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan