Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Dagrecreatieterrein De Leijen

27 mei 2015
Recreatie én natuurbeleving bij het dagrecreatieterrein De Leijen

Op woensdag 20 mei jl. is het dagrecreatieterrein De Leijen in Rottevalle (Friesland) opnieuw geopend. Met de zomer in het vooruitzicht zijn er veel extra mogelijkheden voor bezoekers om het natuurgebied te verkennen. De voorzieningen zijn flink uitgebreid met o.a. een strand, laarzenpad, verhard wandelpad, uitkijkpunt en natuurlijke speelobjecten. Naast natuurexcursies wil Staatsbosbeheer ook educatieve projecten mogelijk maken in het natuurgebied rondom het meer bij Rottevalle. Sinds kort is de horecavoorziening zelfs een trouwlocatie!

Verbinding met natuur
Staatsbosbeheer nam in 2013 het initiatief om het dagrecreatieterrein De Leijen te verbeteren. Boswachter Jeffrey Huizenga: “We wilden graag meerdere functies combineren bij het meer en zijn daarom in gesprek gegaan met de gemeente Smallingerland en de horecaondernemer. De Leijen heeft een gunstige ligging en er zijn al enkele voorzieningen, zoals parkeerterrein en horeca. Toch waren we niet tevreden over de kwaliteit van sommige voorzieningen en de mogelijkheden voor bezoekers. Zij liepen min of meer dood tegen de afgesloten gebieden en het gebrek aan informatie over de mooie omgeving, terwijl ze duidelijk behoefte hadden aan verbinding met het landschap en de natuur.

Partners en draagvlak
Na een grondige inventarisatie en met financiële steun van de gemeenten Smallingerland, Tytjerksteradiel en de Provincie Fryslân is vervolgens een project opgezet. Vereniging Lândsdouwe, Stichting de Wâlden en Marren (IVN), de Marrekrite en Dorpsbelang Rottevalle werden uitgenodigd mee te denken voor een nieuw ontwerp. Binnen de mogelijkheden van de projectbegroting zijn keuzes gemaakt en het bleek mogelijk het project in 2015 aan te besteden en uit te voeren.

Natuurbeleving voor jong èn oud
Staatsbosbeheer richt zich met speciale programma’s op de jeugd van 4 tot 12 jaar. Boswachter Huizenga: “als het aan ons ligt zijn kinderen allemaal tenminste één keer met een boswachter op pad geweest. Hun eigen beleving staat daarbij centraal. Ze kunnen op hun manier ervaren dat natuur en mensen bij elkaar horen. Nu verwondering en nieuwsgierigheid zaaien, betekent straks respect en betrokkenheid oogsten”. De Leien biedt vooral inspiratie en activiteiten voor het hele gezin, voor ouderen (al of niet samen met hun kleinkinderen) èn – heel belangrijk - voor rolstoelgebruikers (verhard wandelpad).

Natuurlijke speelobjecten
“Klimmen, klauteren, verstoppertje spelen, kliederen met water, zand, een hut bouwen. Dat kan allemaal en overigens niet alleen voor kinderen“: aldus Kirsten Goede. “Een mooie horecavoorziening met terras is natuurlijk heel prettig, maar volwassenen voelen zich hier uitgedaagd mee te doen! Was het niet de Ierse dichter George Bernard Shaw die zei: “We stoppen niet met spelen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met spelen“.

Realisatie: mei 2015
https://speelprojecten.nl/projecten/recreatie 
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Locatie

Neem contact op met Goede Speelprojecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan