Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Storax vluchtluiken voor Noord / Zuidlijn

23 augustus 2013
Storax b.v. te Zwijndrecht is al meer dan 35 jaar een begrip op het gebied van luiken. Het programma bestaat o.a. uit vloerluiken, dakluiken, rookluiken en explosieluiken.

Eind vorig jaar besloot Storax haar luiken programma uit te breiden. Speciaal voor de ondergrondse bouw ontwikkelde Storax een uniek gepatenteerd vluchtluik. Het unieke aan het vluchtluik is dat het systeem 100% garantie biedt dat het luik opengaat. Zelfs bij het niet ontvangen van een signaal vanuit de brandmeldcentrale, door uitval van hoofd- of noodstroom, gaat het luik nog altijd open door middel van een eigen noodenergiesysteem (NES). Hiermee zet Storax een nieuwe standaard voor vluchtveiligheid. En vanwege deze unieke veilige eigenschappen heeft Storax besloten om octrooi op het vluchtluik aan te vragen.

Na opdrachten voor parkeergarages en metrostations kreeg Storax deze maand opdracht voor het grootste ondergrondse project van de laatste jaren in Nederland : “de Noord / Zuidlijn’’. De vluchtwegen van deze nieuwe metrolijn in Amsterdam worden over enkele maanden voorzien van Storax NES vluchtluiken.

Of het nu om metrostations, tunnels of parkeergarages gaat. Ondergrondse projecten hebben altijd te maken met strenge veiligheidseisen. Terroristische aanslagen in metrostations, ongelukken in tunnels en branden in parkeergarages geven keer op keer aan hoe belangrijk de vluchtveiligheid is in ondergrondse ruimtes.

Noord / Zuidlijn
Bij het ontwerp van de Noord / Zuidlijn is er ook veel aandacht besteed aan de brandveiligheid en vluchtveiligheid. Er is gekozen voor een “safe haven” veiligheidsstrategie. Deze strategie houdt in dat in geval van calamiteit de metro doorrijdt naar het eerstvolgende station (safe haven). In de metrostations zijn alle voorzieningen aanwezig om passagiers snel in veiligheid te brengen, door hen naar het straatniveau te begeleiden. Er is ook een oplossing wanneer de metro door omstandigheden niet bij een “safe haven” kan komen. In dat geval kunnen metropassagiers via vluchtwegen naar de naastgelegen tunnelbuis of naar de straat vluchten.

NES Vluchtluiken
Om de reizigers altijd een veilige vluchtweg te garanderen is er gekozen om de meeste nooduitgangen te voorzien van Storax NES vluchtluiken. In totaal worden er 9 vluchtluiken op maat gemaakt en gemonteerd.

De Noord / Zuidlijn is één van de grootste ondergrondse projecten in Nederland. Directeur Kees Korsten begrijpt wel waarom VIA Noord Zuidlijn (combinatie van Visser & Smit Bouw en Imtech Building Services en verantwoordelijk voor de afbouw van de Noord / Zuidlijn) heeft gekozen voor Storax vluchtluiken: “Onze Storax vluchtluiken bieden 100% vluchtgarantie, ook als de hoofd- of noodstroom uitvalt. Het laatste wat je wilt is dat je in geval van calamiteit de veiligheid niet kan garanderen. Wij verwachten dan ook, dat ons luik de standaard zal worden voor de ondergrondse bouw in Europa.

Voordelen van het NES Storax vluchtluik:
- Elektrisch / hydraulisch en handmatig te openen - 100% garantie dat het luik open gaat, ook wanneer hoofd- of noodstroom uitvalt - Inclusief onderhoudsservice - De vluchtluiken worden op maat gemaakt - Storax verzorgt het gehele traject: inmeten, tekenen, berekenen, produceren en monteren

Bel voor meer informatie met Gert Veijgen (078-3030925) of bekijk onze productpagina vluchtluiken.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Storax

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Gerelateerde producten

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan