Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Villa S2

21 november 2012
Villa S2 op IJburg is een ontwerp voor een vrijstaande villa over 3 verdiepingen. Het huis is een zeer compacte vorm geworden gezien het relatief kleine kaveloppervlak in relatie tot de woon- en omgevingseisen.

Aan straatzijde ligt een de hellingbaan naar de parkeerkelder. En deze kelder mocht niet het dijklichaam doorsteken aan de waterzijde. Tevens moest voldoende daglicht de kelder binnendringen tot in het daarin gelegen gastenverblijf.

Deze eisen hebben geleid tot een deels verdiepte ligging van het huis. Hierdoor zijn verschillende splitlevels ontstaan. De begane grondvloer ligt deels 55cm boven het maaiveld en soms zelfs 1.25m. De vloeren en wanden zijn letterlijk om alle woonruimten heen gevouwen. Alle ruimten hebben uitzicht op het water en omliggende groen.

Om een maximale ruimtelijke verbinding tussen binnen en buiten te krijgen zijn t.p.v. de grote puien geen kozijnen toegepast. Hiervoor zijn de witte natuurstenen vloerranden ontwikkeld tot een technisch zeer hoogwaardig detail.

Het glas is hierachter bevestigd en om vervuiling (regenwater van glasvlakken) van de randen tegen te gaan zijn overal onderaan de glasvlakken uit het zicht goten toegepast. Tevens zijn de elektrische zonweringen achter de randen weggewerkt.

De belangrijkste ruimtelijke verbinding is de woonkeuken met het terras. Zonder dat er een aparte buitenkeuken is ontworpen heb je in de keuken het gevoel buiten te koken. De 3.35m1 hoge begane grond is op de hoek middels een schuifpui opengewerkt naar het terras, de tuin en het water.

De pui is van het Zwitserse merk Sky-frame (www.sky-frame.ch) en is de eerste overhoekse Sky-frame pui in Nederland met 3-laags glazen bladen. De kozijnen van de pui zijn weggewerkt in de wanden, vloer en plafond. De stijldikte tussen de vaste en schuivende pui is slechts 2 centimeter.

Techniek
De villa heeft zowel binnen als buiten een technisch hoogstaande detaillering en afwerking. Het huis is ook een zeer energiezuinige woning en rekent volgens ons definitief af met het vooroordeel dat bij energiezuinige woningen de vormgeving minder van belang is.

Zowel de glasvlakken als gesloten buitenwanden hebben uitzonderlijke eigenschappen op het gebied van isolatie. Alle glazen delen bestaan uit 3-laags gelaagd glazen vlakken. Alle gesloten geveldelen, neggen en vloerranden zijn bekleed met witte natuursteen panelen (22mm dikke samengestelde plaat met 90% natuursteen kiezel en 10% een witte hars).

Door te kiezen voor witte panelen hoeft het huis in de zomer minder gekoeld te worden wat veel energie scheelt. Achter de gevelpanelen zitten zeer hoogwaardige isolerende platen (Kingspan Kooltherm K15 met een Rc -warmteweerstand- van bijna 6).

Het hout op de gevels is Hollands dennenhout wat is verkregen uit duurzaam bosbeheer. Dit hout is het alternatief voor het tropisch hardhout. Het dennenhout is verduurzaamd met biopolymeren afkomstig van de afval biomassa van rietsuikerstengels. Het hout heeft duurzaamheidklasse 1, gelijk aan tropisch hardhout.

De vloeren van de woning liggen vol kanalen. De woning is voorzien van een warmte terugwin (WTW) unit met topkoeling en vloerverwarming. Op het dak staan een viertal zonnecollectoren. Een groot deel van de verlichting bestaat uit LED verlichting en is automatisch geschakeld op schemering.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met MARC architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan