Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Kantoorgebouw Achmea

30 maart 2010
Algemeen
Het project wil naast een blikvanger aan de snelweg en Burgemeester Roelenweg tevens een ontvankelijk, werkbaar kantoorgebouw zijn waar de bijzondere totaalsculptuur ook binnen bijdraagt aan een behaaglijke en afwisselende werkomgeving.

Materialisering
Het in beton opgetrokken casco wordt omsloten door een aluminium prefab gevel. De kleur hiervan (metallic lichtblauw) intensiveert zich naar boven toe waardoor de architectonische vorm versterkt wordt. In de gevel zijn, per stramien van 1800 mm, openende delen opgenomen die bedoeld zijn voor het persoonlijk beïnvloeden van het binnenklimaat. De voor parkeren bedoelde onderbouw is bekleed met, de toegang verhinderende, open roosters afgewisseld met transparante glasplaten.

Gebouworganisatie
Een tweetal parkeerlagen (waarvan één halfverdiept) vormen een gedeeltelijk “uitstulpende” onderbouw. Op maaiveld bevindt zich naast de toegang tot beide met elkaar intern verbonden parkeerlagen de hoofdentree. Deze is anderhalve laag hoog en goed zichtbaar vanaf Burgemeester Roelenweg en vanaf de ontsluitingsweg die hierop aantakt. Naast hoofdstijgpunt is hier ook de receptie gesitueerd. Het gebied is zowel vanaf de straat als vanuit de parkeerlagen bereikbaar, ook voor mindervaliden.

De eerste twee lagen die verder de onderbouw vormen bevatten naast kantoren (overal aan de gevel gelegen) een vergadercentrum (begane grond) en het centraal in het complex gelegen bedrijfsrestaurant (1e verdieping). Door middel van dakopeningen en vides zijn deze intern gelegen functies van daglicht voorzien.

Een goederenlift aan de zijde van de Burgemeester Roelenweg voorziet in logistieke behoefte van aan- en afvoer. Hiertoe is op maaiveldniveau aan de Burgemeester Roelenweg een afsluitbare ruimte voorzien voor kortstondige opslag. In de lage aan het Zwarte Water gelegen vleugel vindt men voorts nog twee vluchttrappenhuizen die een uitgang hebben naar een boven het parkeerdak gelegen terras aan de Zwarte Water zijde. De hoger opgaande gebouwdelen zijn volledig bepaald door rond de kernen liggende kantoorruimten. Toiletgroepen en overige additionele voorzieningen als kopieerruimten en koffiehoeken liggen centraal en allen aan de in het middengebied gesitueerde ontsluitingsstructuur.

De opgaande delen worden bekroond door installatieruimten. In de “oksel” van het hoogste deel zijn verbijzonderde ruimten voorzien (twee lagen hoog), om de andere verdieping, waar “rust-” c.q. “overleg-” hoeken gecreëerd kunnen worden. De zich naar boven toe verbredende en daardoor markante hoogbouw wordt door een insnoering op de 2e verdieping in z’n zwevende karakter ondersteund. Ook hier is aanleiding in het gebruik, het zo ontstane transparante gebied, te verbijzonderen.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met LKSVDD Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van LKSVDD Architecten

LKSVDD Architecten
LKSVDD Architecten
LKSVDD Architecten
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan