Mobilane MobiPanel ESSENZA HOME
Copyright: Mobilane
Mobilane MobiPanel ESSENZA HOME
Copyright: Mobilane
Mobilane MobiPanel ESSENZA HOME
Copyright: Mobilane
Mobilane MobiPanel ESSENZA HOME
Copyright: Mobilane
Mobilane MobiPanel ESSENZA HOME
Copyright: Mobilane
Mobilane MobiPanel ESSENZA HOME
Copyright: Mobilane

Essenza Home kiest voor duurzame groene gevel

4 augustus 2022
Interieur- en lifestyle merk ESSENZA HOME is in 2021 gevestigd in een nieuw, volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het nieuwe kantoor is volledig verduurzaamd. De groene gevel van Mobilane draagt niet alleen bij aan de duurzaamheidsvisie van het bedrijf maar zorgt ook voor een warm welkom voor haar retailers, klanten en personeel. 

Familiebedrijf ESSENZA HOME ontwerpt, produceert én distribueert al 60 jaar home & living producten voor verschillende interieurstijlen. In 2021 is het bedrijf verhuisd naar een nieuw kantoor in Bunnik. Het pand van maar liefst 2500 m2 is direct gelegen aan de A12. Met het oog op de toekomst en volgens hun duurzaamheidsvisie is het pand tijdens de verbouwing volledig verduurzaamd. De duurzame groene gevel van Mobilane was daarom een logische keuze.

Installatie groene gevel
Het installeren van de groene gevels is snel en eenvoudig verlopen. De groene gevels met een totaal oppervlakte van ruim 200 vierkante meter zijn door middel van omega profielen van Magnelis staal tegen de stenen- en houten gevel geplaatst. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de raam- en deurpartijen en de water- en elektriciteitsleidingen. 

De bijna 10.000 planten zijn in modulaire cassettes en pixels aan de profielen geïnstalleerd. De cassettes, pixels en afdekkappen zijn gemaakt van een brandvertragend EPP (B-s2, d0). Dit materiaal is licht, UV-bestendig, luchtdoorlatend (voor een goede wortelgroei) en volledig recyclebaar. Een geautomatiseerd irrigatiesysteem voorziet de MobiPanel groene wanden van water en voedingsstoffen.

Plantenselectie groene gevel
De planten in de groene gevels zijn geselecteerd op basis van verschillende factoren. Zo is er gekeken naar de gevel oriëntaties, verschillende bloeiseizoenen, planten die biodiversiteit stimuleren en ten slotte de esthetiek. Zo is de Bregenis ‘Bressingham White’ een prachtige voorjaarsbloeier met sierlijke witte bloemen die vanaf april bloeien. De Vinca minor is een sterke wintergroene bedekkende plant. Ook deze bloeit zeer vroeg in het voorjaar. De Vinca kan toegepast worden voor gevels op zowel zonnige als schaduwrijke plekken. In de zon zal de Vinca meer bloemen krijgen dan in de schaduw. De Geranium Rozanne is een drachtplant voor de wilde bij. Niet alleen vele soorten wilde bijen, maar ook vlinders en hommels halen hier hun nectar vandaan. 

Voordelen van de groene gevel
De groene wand op twee gevels aan de buitenkant is een echte eyecatcher. Floor Smits, Head of Brands en tweede generatie in het familiebedrijf: “Als familiebedrijf vinden we het belangrijk ons te focussen op de lange termijn. Bij de verbouwing hebben we daarom flink geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Toen we kennismaakten met de mogelijkheden van een verticale tuin voor de gevel, waren we daar gelijk weg van. De groene wand heeft veel voordelen; zoals zuivering van de lucht, meer biodiversiteit en het biedt een fijn onderkomen aan bijen en andere insecten. Tot slot willen we hiermee een statement maken en laten zien dat we ons inzetten voor een duurzame wereld.” Naast het kantoor, is er ook een b2b-showroom én er wordt dit jaar een brandstore geopend voor consumenten.

Meer biodiversiteit met de groene gevel
Rosalie Smits, Head of Channels en ook tweede generatie van het familiebedrijf, geeft aan dat biodiversiteit een belangrijk speerpunt voor de organisatie is.

De groene gevel trekt vele insecten aan, en stimuleert hiermee de biodiversiteit in de omgeving. Zoals eerder beschreven zorgen onder andere de bloemen van de Geranium Rozanne voor nectar voor veel insecten zoals de wilde bij en vlinders. Wilde bijen en vlinders zijn een belangrijke schakel in onze voedselketen. Zij zorgen voor 60% van de bestuiving van onze groenten en fruit. 

De gevels trekken ook diverse vogels en andere insecten aan en dienen niet alleen als voedsel, maar het bieden ook broed- en schuilgelegenheid. In de cassettes tussen de beplanting kunnen vogels veilig broeden. Het eerste vogelnest in de groene gevel was al na enkele weken na de installatie te vinden. 

OpdrachtgeverESSENZA HOME
ArchitectBK Punt
Bouwperiode: 2021
Installatie: MobiCare

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Mobilane

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan