Copyright: Cosentino The Netherlands B.V.
Copyright: Cosentino The Netherlands B.V.

Nidum en Ovum in het monumentale Arsenaal in Grave

16 mei 2022
Meer dan 15 jaar stond het leeg: het Arsenaal van Jan des Bouvrie in Grave. En dat terwijl deze vestingstad aan de Maas jaarlijks veel bezoekers trekt. In een ondernemende stad als Grave mocht dit mooie pand met binnentuin niet zonder bestemming blijven. Voor ondernemers Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van maatwerkmeubelbedrijf Keijser&Co was deze plek liefde op het eerste gezicht. Na een intensieve verbouwing die twee jaar heeft geduurd, konden in november 2021 de deuren van dit inspiratiecenter worden geopend. Architectenbureau Feran Thomassen  uit het Limburgse Echt wist de ideeën van de eigenaren vertalen en heeft meegedacht over een goede routing in het restaurant Ovum. 

Nidum, House of Inspiration

Nidum is Latijn voor ‘nest’ en dit is dan ook een broedplaats voor inspiratie waar creatieve ondernemers samen komen. Geheel volgens de visie van de eigenaren die met Nidum een warm nest creëren waar elke bezoeker zich thuis voelt. Van particulier tot professional. 

Dé nieuwe plek voor liefhebbers van lifestyle, wonen en gastronomie. De mooiste merken en meest inspirerende verhalen verzameld onder het monumentale dak van het Arsenaal. De prachtige ligging aan de stadswallen, de beeldige tuin, sfeervolle kapel en alle faciliteiten bieden inspireren door een ongeëvenaarde mix van de verrassendste leefinnovaties en ultieme klassiekers. In Nidum bieden meerdere zorgvuldig geselecteerde professionals hun merk aan op toegankelijke, klantgerichte wijze.

In het Architectenlab kan in één ruimte een droominterieur worden samengesteld. Samen met andere hoogwaardige merken heeft Cosentino hier een kleine ‘showroom’ waar zij de highlights presenteren van Dekton en Silestone. 

Naast de deelname van Cosentino in het Architectenlab is het materiaal veelvuldig te zien in zowel Nidum, als in Nidum Store en in restaurant Ovum. 

In Nidum Store, waar je een stukje van de beleving mee naar huis kunt nemen, is het materiaal van Cosentino toegepast op de balie. In deze conceptstore wordt de olijfolie uit het restaurant verkocht, maar ook bijvoorbeeld de sierkussens en koffietafelboeken die je in de showrooms terugvindt. Ook vind je er de mooiste nichemerken op het gebied van skincare, haircare, cosmetica en parfum.

Ovum, culinair genieten
Ovum is Latijn voor ‘ei’ en is het restaurant van Nidum. Hier kun je terecht voor een lunch, diner of borrel. Geniet van een heerlijke kop koffie in de prachtige binnentuin of van een goed glas wijn of een cocktail aan de bar of bij een sfeervol haardvuur in de lounge.

In het restaurant speelt Dekton een belangrijke rol. Zowel de bar en achterwand in het restaurant zijn uitgevoerd in Dekton Khalo. Deze kleur is geïnspireerd op Patagonisch natuursteen, een granietsoort die overal ter wereld zeer geliefd is vanwege zijn authentieke formatie en kleuren. De subtiele vlekken in zwart, licht goud en koffiebruin geven deze kleur een innovatieve uitstraling. Dankzij de gepolijste afwerking met Dekton XGloss krijgt deze kleur een spectaculaire glans en diepte, wat perfect past binnen de uitstraling van het restaurant. 

De tweede bar is uitgevoerd in Dekton Bergen, een kleur die is geïnspireerd op natuurlijk Portobello steen. Prachtige grijsachtige aders in kunstige patronen, op een off-white basis. Een design met karakter en elegantie.

Dekton is ook verwerkt in het prachtige tuinmeubilair van Keijser&Co wat in de tuin is geplaatst. In de pantries is daarnaast nog Silestone toegepast. 

In de zomer van 2022 zal op de bovenverdieping van het Arsenaal een boetiekhotel openen. 

Project informatie
Locatie: Grave
Opening: november 2021
Materiaal by Cosentino: Dekton Khalo, Dekton Bergen, Silestone Eternal Noir, Silestone Calacatta Gold en Silestone Ironbark.

 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Cosentino The Netherlands B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Cosentino The Netherlands B.V.

Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
Cosentino The Netherlands B.V.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan