Entrée voorgevel
Copyright: MASA architects
Gevelfragment
Copyright: MASA architects
Terras/ Bamboetuin
Copyright: MASA architects
Deckaansluitend op terras
Copyright: MASA architects
Entrée (schemer)
Copyright: MASA architects
Deck (schemer)
Copyright: MASA architects
Zicht op de woonkamer vanaf het terras
Copyright: MASA architects
Entreehal
Copyright: MASA architects
Passage
Copyright: MASA architects
Home office
Copyright: MASA architects
Gastenkamer
Copyright: MASA architects
Slaapkamer unit
Copyright: MASA architects
Trap in slaapkamer unit naar mezzanine
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Keuken
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Uitzicht op de bamboetuin vanuit de woonkamer
Copyright: MASA architects
Relatie Living men tuin
Copyright: MASA architects
Toegang master bed
Copyright: MASA architects
Inloophal master bedroom
Copyright: MASA architects
Master bedroom
Copyright: MASA architects
Bad in master bed
Copyright: MASA architects
Open badkamer
Copyright: MASA architects
Inloop kleding mezzanine
Copyright: MASA architects
Detail inloop kleding mezzanine
Copyright: MASA architects
Relatie wellness met tuin
Copyright: MASA architects
Wellness
Copyright: MASA architects
Relatie wellness met Living
Copyright: MASA architects
Zicht vanuit tuin naar wellness
Copyright: MASA architects
Situatie
Copyright: MASA architects
Begane grond
Copyright: MASA architects
Mezzanine
Copyright: MASA architects
Dakplan
Copyright: MASA architects
Langs en dwarsdoorsneden
Copyright: MASA architects
Aanzichten
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Tot op het bot strippen
Copyright: MASA architects
Tot op het bot strippen
Copyright: MASA architects
Bouwen van de wellness
Copyright: MASA architects
Entrée voorgevel
Copyright: MASA architects
Gevelfragment
Copyright: MASA architects
Terras/ Bamboetuin
Copyright: MASA architects
Deckaansluitend op terras
Copyright: MASA architects
Entrée (schemer)
Copyright: MASA architects
Deck (schemer)
Copyright: MASA architects
Zicht op de woonkamer vanaf het terras
Copyright: MASA architects
Entreehal
Copyright: MASA architects
Passage
Copyright: MASA architects
Home office
Copyright: MASA architects
Gastenkamer
Copyright: MASA architects
Slaapkamer unit
Copyright: MASA architects
Trap in slaapkamer unit naar mezzanine
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Keuken
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Living
Copyright: MASA architects
Uitzicht op de bamboetuin vanuit de woonkamer
Copyright: MASA architects
Relatie Living men tuin
Copyright: MASA architects
Toegang master bed
Copyright: MASA architects
Inloophal master bedroom
Copyright: MASA architects
Master bedroom
Copyright: MASA architects
Bad in master bed
Copyright: MASA architects
Open badkamer
Copyright: MASA architects
Inloop kleding mezzanine
Copyright: MASA architects
Detail inloop kleding mezzanine
Copyright: MASA architects
Relatie wellness met tuin
Copyright: MASA architects
Wellness
Copyright: MASA architects
Relatie wellness met Living
Copyright: MASA architects
Zicht vanuit tuin naar wellness
Copyright: MASA architects
Situatie
Copyright: MASA architects
Begane grond
Copyright: MASA architects
Mezzanine
Copyright: MASA architects
Dakplan
Copyright: MASA architects
Langs en dwarsdoorsneden
Copyright: MASA architects
Aanzichten
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Voor transformative
Copyright: MASA architects
Tot op het bot strippen
Copyright: MASA architects
Tot op het bot strippen
Copyright: MASA architects
Bouwen van de wellness
Copyright: MASA architects

Villa West

26 juli
Rotterdams bureau MASA architects ontwerpt elegante woonruimte van voormalig sportgebouw.

Een voormalig Unilever sportgebouw gebouwd in de Jaren 40 was nooit bedoeld om te worden gerenoveerd. Vastgoedontwikkelaars dachten erover het beter te laten slopen omdat niemand zich zou kunnen voorstellen er iets rendabels van te maken. Toch zag de opdrachtgever wel potentie in de locatie om van dit bijzonder object een woonhuis te maken. Het transformeren van dit object naar een bewoonbare omgeving vormde een bijzondere uitdaging en maakt dit project tot een unieke ervaring.

Het ontwerp trok gelijktijdig op met het ontmantelen en strippen van de binnenkant. Een inspirerend moment ontstond toen muren en plafond waren gestript en de rauwe schoonheid van het oorspronkelijk bouwsysteem werd bloot gelegd. In combinatie met de enorme met licht gevulde ruimte vormde het een prachtig uitgangspunt. De betonnen constructies die werden gebruikt om grote overspanningen voor de sporthal, vergroten visueel het volume en definiëren de binnenruimte. Het onderverdelen in aparte kamers met behoud van de 'grandeur' van de oorspronkelijke ruimte was desalniettemin een uitdaging.

In plaats van scheidingswandjes zijn specifiek ontworpen meubelobjecten ingezet. Deze objecten raken het plafond niet. In plaats daarvan worden er glas en spiegels bovenop geplaatst om visuele continuïteit van het oorspronkelijk dak door de hele ruimte zichtbaar te laten doorlopen terwijl de kamers voldoende geïsoleerd zijn tegen geluid.

Op deze manier is een menselijke schaal gecreëerd waarbij de visuele voortzetting van de oorspronkelijke ruimte ononderbroken bleef. Op maat gemaakte meubelen van natuurlijke materialen - elk materiaal is slechts één keer toegepast - creërt een verscheidenheid aan onderling verbonden ruimtes met elk een unieke sfeer.
De binnenruimte loopt naadloos over in de buitenruimte. De oorspronkelijke ramen hadden een hoge, functionele, borstwering waardoor relatie tussen binnen en buiten er nauwelijks toe deed. Muren zijn tot op het tuinniveau open gezaagd waardoor enorme gevelopeningen met verticale schuiframen konden worden ingevuld, waar je gewoon onderdoor kan lopen. De vloer is van gepolijst woonbeton en weerspiegeld de openheid met de tuin. Het terras rondom het huis loopt naadloos over naar binnen. De buffer rondom het huis met vijf meter hoge bamboe creëert een prive buitenruimte dat de villa visueel scheidt van de omringende woongebouwen.

Achterin in de villa ligt de wellness; zwembad met fitness. Een met glas gevulde stalen frame ondersteund een grote muurdoorbraak waarmee de living ruimtelijk wordt verbonden met de wellness. Bovendien staat er een twee meter hoge spiegel op het frame, waardoor de living visueel wordt doorgezet tot ver boven de wellness, het optisch effect van een eindeloos plafond. De ongeisoleerde casco krijgt een nieuwe winterjas met zeer goede isolatie. Daarbij is aan de buitenzijde een nieuwe metalen gevelbekleding gevouwen. Soms is het casco vanaf de buitenkant toch nog van zichtbaar door overlappende glasopeningen. Het oorspronkelijk geveloppervlak van baksteen en stucwerk met littekens uit vorige functies zijn daardoor zichtbaar gebleven.

Onzichtbaar vanaf de straat huist Villa West royale woonruimtes van bijzondere kwaliteit, waarmee dit misschien wel het grootste huis in dit deel van de stad is.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met MASA architects

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen by ODS
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan