Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits
Copyright: Ronald Smits

Droomvilla met custom-made Decospan fineer

29 november 2018
Een zee aan licht, grootse architectuur met open karakter, prachtige zichtlijnen en een hoogwaardig, stijlvol, custom-made interieur waarin alle details kloppen, deze villa is er een waar vele mensen van dromen. De combinatie van zwart staal, eikenhout, bakstenen muren en de betongrijze vloer doet industrieel aan, maar in de uitvoering en afwerking is het interieur niet rauw, maar juist verfijnd en minimalistisch. Het contrastrijke kleur- en materialenpalet is in de hele woning doorgevoerd, waardoor alle ruimtes een harmonieus geheel vormen.

GELAAGDHEID EN MULTIFUNCTIONALITEIT IN OPEN ARCHITECTUUR
De vele ramen en gelaagdheid in de architectuur geven de villa een fris, licht en open karakter. Bovendien ontstaan er extra mooie zichtlijnen en doorkijkjes door de indeling van de ruimte. Zo vormt de keuken het hart van het huis, waarbij de kastenwand een dubbele functie heeft. Net als andere grote elementen in de ruimte, is ook deze multifunctioneel, doordat het tegelijkertijd de trap naar boven vormt. Een ander voorbeeld is de achterwand van het bed, die ook een inloopkast is. Door de toepassing van enkele grote vormen voor de essentiële elementen in het huis, smelten interieur en architectuur prachtig samen.

EXCLUSIEF EIKENFINEER
Van de kasten in de keuken tot aan de wanden in slaapkamer en badkamer, het basismateriaal is keer op keer exclusief eikenfineer van Decospan. Het ideale custom-made fineer stel je eenvoudig samen in verschillende stappen. Zowel voor de houtsoort als snijwijze, voegtechniek en de kwaliteit zijn de mogelijkheden eindeloos. In deze perfect afgewerkte villa is Tenback de Groof Architecten natuurlijk ook voor de beste kwaliteit gegaan, namelijk ‘Architectural’. Bij de productie van Architectural fineer worden enkel homogene stammen van zuivere kwaliteit gebruikt. Deze kwaliteit staat garant voor een fijne, doorlopende tekening en een duidelijke kleur en structuur.

Ook de snijwijze en voegtechniek zijn zeer bepalend voor de looks van het fineer. In dit interieur is zowel kwartiers als dosse fineer toegepast. Dosse betekent door het hart van de boom gesneden, waardoor de tekening een duidelijke opbouw krijgt. Daarentegen wordt kwartiers haaks op de jaarringen gesneden, zodat er een subtiel lijnpatroon ontstaat. Door het fineer vervolgens te spiegelvoegen, wordt een nog mooiere, doorlopende tekening gerealiseerd. Ideaal voor grote en hoge oppervlakken als kasten of wanden. Naast spiegelvoegen, is ook de geschoven voegtechniek toegepast in dit interieur. Deze techniek leent zich namelijk perfect voor het inkleuren van fineer en was dan ook een logische keuze.

BLAUW GEBEITST VOOR VERRASSENDE LOOKDe fraaie, blauwe kleur van het fineer in de slaapkamer en badkamer is ontstaan door te beitsen. Daarbij dringt het kleurpigment deels door in de vezels, waardoor de houtstructuur zichtbaar blijft en het materiaal zijn natuurlijke, levendige look behoudt. In dit geval heeft de interieurbouwer, Van Hoof Keuken en Interieurbouw, het hout zelf prachtig gebeitst op basis van een kleurstaal van de architect, maar dit is ook via Decospan zelf te realiseren. Door de beits aan te passen aan een kleur van een ander materiaal in het interieur, zijn hier de badkamertegels en de eikenhouten panelen een match made in heaven. De warmte en zachtheid van het hout komt nog mooier tot zijn recht naast de harde, strakke lijnen van staal.

Ben je zelf ook opzoek naar het perfecte fineer voor jouw interieurproject? Decospan biedt uitgebreide mogelijkheden met haar diverse assortiment van 150 houtsoorten. Neem gerust contact op met een van onze vestigingen of kom langs in Broeinest Amsterdam of Rotterdam voor persoonlijk materiaaladvies, waar je ruim 50 houtsoorten uit zowel de QuerkusNordus als Shinnoki collectie als hele plaat kunt bewonderen in de Decospan Black Box.
https://youtu.be/CPKk3J9g_ok

Ontwerp: Tenback de Groof Architecten
Realisatie: Van Hoof Keuken en Interieurbouw
Fotografie: Ronald Smits
Materiaal: Decospan
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Baars & Bloemhoff

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Cembrit B.V.
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan