Vochtbestendige akoestische plafonds Zwemcentrum

25 mei 2018
Bewoners van Rotterdam (Zuid) kunnen sinds kort zwemmen in een state-of-the-art Zwemcentrum. Het voormalige deelgemeentekantoor van Rotterdam Zuid is namelijk getransformeerd tot een multifunctioneel zwembad. Het zwemcentrum beschikt over twee zwemzalen: een doelgroepbad van 25 meter en een 50-meter wedstrijdbad inclusief tribune die plaats biedt voor 1.000 toeschouwers. OWA verzorgde een groot deel van de plafonds. Zo werden de tribune en kleedruimtes voorzien van het vochtbestendige plafondpaneel Ocean, beiden uitgevoerd met een OWAconstruct systeem met corrossiebestendige afwerking Klasse D conform de zwembad richtlijnen Nederland. Daarnaast voorziet het akoestische plafondeiland Selecta de entreehal van een aangenaam geluidsniveau.

Vochtbestendige plafonds
Omdat het zwemcentrum veel natte ruimtes bevat, is een vochtbestendig plafond van groot belang. Daarom zijn de douches en de tribune voorzien van het plafondpaneel Ocean, dat vochtbestendig is tot 100% RH. Het paneel blijft daarom te allen tijde haar vorm en uitstraling behouden. Bovendien is dankzij de A-klasse absorptiewaarde (aw = 0,95) een aangenaam akoestisch klimaat gewaarborgd. Het zwembad plafond boven de tribune is uitgevoerd met een donkerblauw vlies dat speciaal uit Duitsland is overgekomen. De hoge concentratie chloor maakte het in kleur spuiten van de panelen namelijk onmogelijk.

Corossiebestendig systeem
Om de veiligheid van de bezoekers en het personeel te garanderen, zijn alle plafonds gemonteerd met het corrosiebestendige ophangsysteem klasse D van OWA. Door schommelingen in temperatuur en een hoge luchtvochtigheid vindt in zwembaden namelijk al snel condensvorming plaats, ook boven het plafond. De combinatie van condens met chloor is funest voor onbehandeld metaal, waardoor ophangdraden, snelhangers en plafondprofielen gaan roesten. Dankzij een speciale behandeling blijft de uitstraling en draagkracht van het OWA systeem echter ook na jarenlange blootstelling aan vocht onaangetast.

Hoogwaardige geluidsbeheersing
Naast een feilloze vochtbestendigheid van de plafonds werd ook een grote bijdrage in geluidsbeheersing door het gehele pand geëist. Hiertoe verzorgde OWA diverse plafondoplossingen op maat. Zo verzorgen de Ocean panelen met een A-klasse absorptiewaarde (aw = 0,95) een flinke geluidsreductie in de natte ruimtes van het zwemcentrum. De entreehal en kantine worden met behulp van het plafondeiland Selecta (aw = 1,00) voorzien van een aangenaam akoestisch klimaat én moderne uitstraling. De galm in de trappenhuizen en diverse multifunctionele zalen wordt beteugeld met behulp van Sinfonia panelen (aw = 0,85) in een verdekt systeem. En tot slot voorzien de Brillianto A95 panelen(aw = 0,95) de open kantoorruimtes van uitstekende akoestiek. Zo genieten bezoekers en werknemers door het gehele zwemcentrum van een prettig geluidsniveau.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OWA Benelux BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan