Weesp-Muiden Bloemendalerpolder

5 oktober 2010
De Bloemendalerpolder tussen Weesp en Muiden is in meerdere opzichten een bijzondere locatie. De polder ligt ingesloten tussen het spoor, de snelweg A1, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Vecht. Binnen deze duidelijke grenzen ligt een specifieke landschap dat vraagt om een bijzondere uitwerking.

In de Bloemendalerpolder is ervoor gekozen om het totale gebied voor tweederde als natuur- en recreatiegebied te ontwikkelen. De typische kenmerken van het veenweidelandschap worden ingezet om een rijke landschappelijke structuur op te zetten. Zo wordt er een landschap gecreëerd ‘waarin gewoond wordt’.

Tevens is de planontwikkeling van de Bloemendalerpolder bijzonder te noemen omdat er integraal aan de plannen wordt gewerkt. De twee gemeentes zijn samen met de Provincie Noord-Holland en het Rijk (VROM, V&W, LNV) de publieke opdrachtgever, de vele marktpartijen in het gebied treden gezamenlijk op als particuliere opdrachtgever. Tevens zitten o.a. Waternet en Staatsbosbeheer aan tafel bij het ontwerpproces.

Dit alles heeft geleid tot een plan dat op hoofdlijnen vastlegt dat er een streekeigen identiteit gerealiseerd gaat worden, en dat er een stedenbouwkundig plan wordt uitgevoerd met een rijke water- en groenstructuur. Tijdens het planproces worden de exploitaties voortdurend bijgewerkt om controle te houden op de kosten en opbrengsten, om zo de kwaliteiten van het plan boven tafel te houden. De randvoorwaarden van het plan, zoals de verlegging en verbreding van de A1 en de waterbergingsopgave, zijn integraal opgenomen in het ontwerp voor de Bloemendalerpolder.

De rol van atelier Dutch is om binnen het complete krachtenveld een plan te ontwerpen dat optimaal de verschillende belangen in zich verenigd, en tevens uitgaat van de hoogst mogelijk ruimtelijke kwaliteit. Niet alleen het ontwerp is dan belangrijk, maar ook de ervaring en kennis van atelier Dutch ten aanzien van dit proces worden ingezet. De plannen zijn inmiddels besproken en op hoofdlijnen goedgekeurd door de Rijksbouwmeester en haar college van Rijksadviseurs.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Atelier DUTCH

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan