Meerland

5 oktober 2010
Het Park Meerland is de centrale open ruimte binnen de VINEX-locatie Meerhoven aan de westkant van Eindhoven. In het oorspronkelijke Masterplan voor Meerhoven werd de centrale open ruimte gevormd door een waterplas, de centrale open ruimte als bindend element voor heel Meerhoven. Bij de uitwerking van het Masterplan Meerhoven is de plas vervangen door een landschapspark.

Meerland is een park van meer dan 60 hectare en in schaal vergelijkbaar met bekende 19e eeuwse parken als het Vondelpak in Amsterdam en Sonsbeek in Arnhem. Het karakter van Meerland wordt gevormd door enerzijds het introduceren van een Kempisch landschap met bossen, velden, waterplassen en waterlopen met een natuurlijk en informeel karakter. Anderzijds wordt het karakter gevormd door de nabijheid en invloed van de omliggende woongebieden, de strakke stedenbouwkundige opzet, waardoor park en stad in een spannende tegenstelling tot elkaar komen te staan. Het park is de functionele invulling van de recreatieve behoeften van de omwonenden en daarmee is er een duidelijk culturele component in het karakter van het park.

De vormgeving van het park steunt op de twee pijlers natuur en cultuur. De inrichting is geïnspireerd op de landschapsparken uit de Engelse traditie. Het park heeft een ontspannen en romantisch karakter.

In het ontwerp is in het van oorsprong vlakke terrein reliëf aangebracht, door het opwerpen van heuvels en het uitgraven van waterlopen. Hierdoor ontstaan tussen deelgebieden van verschillende aard. Door deze kunstmatige hoogteverschillen en terreinsoorten krijgen tal van planten en dieren een kans. Hun biotoop komt kunstmatig tot stand maar krijgt een natuurlijke uitstraling.

De belangrijkste elementen die het karakter van het park bepalen zijn de drie ellipsvormige weiden, die de open ruimte in het hart van het park vormen. Ook het watersysteem, bestaande uit waterlopen en plassen, het hart van de waterbeheersing van geheel Meerhoven, bepaalt sterk het karakter van de wijk. Verder zijn er 8 hectare sportvelden in de vorm van voetbal- en tennisvelden en bijbehorende voorzieningen in het zuidelijk deel van het park. Ook is er een fijnmazig netwerk met paden, een bomenroute en een buitenexpositie van beeldende kunst,waarvoor het park de achtergrond kan vormen. Bij het Infocentrum is er een kruidentuin, een kleindierenweide en een speeltuin.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Atelier DUTCH

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan