Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel
Copyright: Iwan Baan - © 2016, Herzog & de Meuron Basel

Foto's: uitbreiding Tate Modern

17 juni 2016, 16:43
Vrijdag is de uitbreiding van Tate Modern in Londen opengegaan voor het publiek. Tegen de markante Turbine Hall is een verticale nieuwbouw geplaatst, waarmee ’s werelds meest bezochte museum voor moderne en hedendaagse kunst diens vloeroppervlak heeft verdubbeld. Herzog & De Meuron is verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwbouw.

Het nieuwe bouwdeel voorziet Tate Modern van een nieuw hoogteaccent, dat dankzij de bekleding met baksteen aansluit op het bestaande gebouw. De bakstenen zijn als een doorschijnend gordijn over de constructie gedrapeerd, waardoor de uitbreiding ‘s avonds van buitenaf gezien oplicht en andersom aan de binnenkant van daglicht wordt voorzien dankzij de perforaties.

In de piramideachtige uitbreiding lopen de verschillende functies van een museum meer in elkaar over, door expositiezalen af te wisselen met bijvoorbeeld educatieve voorzieningen en ruimtes om even bij te komen van alle indrukken. Alle functies zijn verbonden via een centrale publieke route, die anders dan in de horizontaal georiënteerde Turbine Hall, omhoog loopt.

Verder is het ‘New Tate Modern’ voorzien van een nieuwe ingang op het zuiden en een passage die van de noord- naar de zuidkant van het complex loopt. Hier bevindt zich een eveneens nieuw plein, dat via de passage direct met de Theems is verbonden.

Het Switch House, zoals de uitbreiding heet, is de eerste grote aanpassing aan Tate Modern zijn deuren in 2000 opende in het Bankside Power Station. Het gebouw was destijds ook naar ontwerp van Herzog & De Meuron getransformeerd. Behalve dat de collectie van het museum is uitgebreid naar achthonderd kunstwerken, heeft het een compleet nieuwe inrichting ondergaan.

Andere nieuwsberichten

Woontoren Nova in De Binckhorst rondt de transformatie Maanplein af

57 minuten geleden

Stadsbestuur Rotterdam stuurt nieuwe plannen Feyenoord City naar gemeenteraad

1 uur geleden

‘Stoere dame op hoge hakken’ model voor gevel pand P.C. Hooftstraat

3 uur geleden

Basisschool in Groningse Engelbert ontworpen als 'dorp voor kinderen'

4 uur geleden

Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

2 uur geleden

TU Delft heeft spijt van actie tegen journalistiek platform

Vandaag, 09:21

Renovatiekosten Binnenhof lopen op naar circa 2 miljard

Gisteren, 16:48

Commissie vindt kabinetsplannen voor landelijk gebied onvoldoende

Gisteren, 15:10

Gasthuiskwartier Den Bosch nadert voltooiing met bouwstart fase vier

Gisteren, 14:20

Kabinet trekt 11 miljoen euro extra uit voor bibliotheken

15 april, 4:49
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan