Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers
Copyright: grafie Peter Cuypers

Hoofdkantoor met Tetris-vide geopend

4 april 2016, 15:05
Op het Lucentterrein in Hilversum is onlangs het nieuwe hoofdkantoor van woningcorporatie De Alliantie in gebruik genomen. Naar ontwerp van Studioninedots is een bestaand kantoorgebouw getransformeerd voor diens nieuwe gebruiker. Meest in het oog springende ingreep is de nieuwe vide, vanaf buiten zichtbaar dankzij de ramen in een Tetris-patroon.

Het gebouw maakt deel uit van een 3,5 hectare groot voormalig industrieterrein, dat de komende jaren wordt omgetoverd tot een woon-werkgebied met ongeveer driehonderd woningen. De Alliantie heeft al zijn Hilversumse vestigingen ondergebracht in het pand uit de jaren zeventig, dat net als één andere van de vijf kantoorgebouwen op het terrein is gered van de sloophamer.

Verbinden was het leidend principe bij het ontwerp, meldt Studioninedots. De nieuwe vide speelt hierbij letterlijk een centrale rol. Door vloeren en wanden uit betonconstructie te verwijderen, ontstond een vier lagen tellende vide waarvan de verdiepingen ten opzichte van elkaar verspringen.

Aan de buitenzijde is deze opzet af te lezen aan de glasvlakken die binnen de kaders van de betonnen draagconstructie zijn geplaatst, in een vorm die aan het computerspel Tetris doet denken. In combinatie met de antraciet geschilderde gevel verleent dit het gebouw een nieuwe identiteit.

Het weghalen van de vloeren en muren heeft samen met de nieuwe glasvlakken er ook voor gezorgd dat er meer daglicht het 22 meter diepe (en voorheen donkere) gebouw binnendringt.

Geperforeerde houten panelen
Het constructieve raamwerk van het atrium is gevuld met geperforeerde houten panelen en stalen puien. De wanden zorgen niet alleen voor akoestische kwaliteit, maar nemen tevens de pantry’s, bibliotheek, kastruimte en discplayplekken in zich op.

Het andere niet-gesloopte kantoorgebouw op het terrein wordt momenteel getransformeerd tot een woongebouw. Deze klus, waarvoor Studioninedots ook het ontwerp heeft gemaakt, moet eind dit jaar worden afgerond.

Andere nieuwsberichten

Een thuiskomen voor Bedaux de Brouwer Architecten

Gisteren, 14:30

Bouw van The Baan Tower nu echt van start

Gisteren, 13:36

Mei transformeert Gasometer in Münster tot duurzaam woongebouw

Gisteren, 13:17

Bij nai010 uitgevers verschijnt publicatie over natuurinclusieve architectuur

Gisteren, 09:02

PvdA'er Henk Nijboer moet sociale agenda in aardbevingsgebied vormgeven

35 minuten geleden

Duits energieconcern RWE steekt 55 miljard in duurzame projecten

Gisteren, 16:06

Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

Gisteren, 14:48

Stedelijk Museum krijgt eind 2024 weer een beeldentuin

Gisteren, 11:27

CBS: steun voor kernenergie in Nederland neemt toe

Gisteren, 09:50

Lagere straffen in langslepende Vestia-zaak na hoger beroep

27 november, 1:49
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan