Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Gevel 2016: Façades with 2020 vision

14 januari 2016, 18:46
Van 27 t/m 29 januari vindt in Ahoy Rotterdam het jaarlijkse vakevenement rond de gebouwschil voor architecten en bouwkundigen plaats. Met meer dan honderd exposanten en vier themazones wordt op Gevel 2016 vooruitgekeken naar het jaar 2020, het moment dat gebouwen op alle vlakken veel duurzamer moeten zijn.

Onder het motto ‘Façades with 2020 vision’ kijkt Gevel 2016 vooruit naar een toekomst die heel snel dichterbij komt: in 2020 moeten gebouwen energieneutraal, slim en duurzaam zijn, met alle aandacht voor leefbaarheid en biodiversiteit. Een ambitieuze en urgente taak die het uiterste vraagt van de gebouwschil. Op Gevel 2016 worden oplossingsrichtingen getoond, wordt de discussie hierover gevoed en worden relevante ontmoetingen gefaciliteerd.

Op de beursvloer tonen leveranciers zoals ieder jaar hun nieuwste producten, systemen en oplossingen. Nieuw deze editie zijn vier themazones, waar start-ups, universiteiten en andere kennisinstellingen hun innovaties en prototypes demonstreren. Dezelfde thema’s komen terug in het seminarprogramma in het Geveltheater.

Circulair
Het eerste thema is ‘Circular’. Hoe sluiten we de bouwkringloop en doorbreken we de verspilling van materiaal, grondstoffen en energie? Kunnen architecten, bouwers en toeleveranciers dit ideaal verwezenlijken?

Op de themazone staan voorlopers van het circulair bouwen, zoals StoneCycling (bouwmateriaal uit afval), Repurpose (ingenieursbureau voor circulair slopen en bouwen), materialenwerkplaats Buurman, Strobouw Nederland en Kalkhennepbouw Nederland. Dat circulair bouwen ook kan met meer gangbare materialen als aluminium, glas en beton, wordt behandeld in het seminarprogramma op woensdag 27 januari.

Energy en Healthy
De thema’s ‘Energy’ en ‘Healthy’ richten zich op de vraag hoe gebouwen zich kunnen ontwikkelen van energieslurper tot energieproducent, met als belangrijk aandachtspunt dat deze hoog-presterende gebouwen uiteindelijk wel bedoeld zijn om optimale omstandigheden te bieden aan de gebruikers.

Een goed gebruik van daglicht speelt hierin een centrale rol. De start-up SolarSwing heeft daarvoor een slimme nieuwe zonwering ontwikkeld en toont deze in de themazone. Ook de zonweringsbranche Romazo is aanwezig. Uit het Delftse Bucky Lab komen als altijd de nodige verrassingen. Het bedrijf Mcoating focust op isolatie door toepassing van hoogwaardige coatings. Op donderdag 28 januari is er een sprekersprogramma over gezonde gebouwen en wordt de dag afgesloten met het Living Daylights Daglicht Café.

Disruption
Het vierde thema is ‘Disruption’: de ontwrichtende werking van nieuwe technologie op bestaande businessmodellen. Ontketenen robotisering, 3D-printing en het Internet of Things een revolutie in de bouw? Kunnen architecten voortaan zelf hun ontwerpen produceren? Studio RAP meent van wel en demonstreert het gerobotiseerd fabriceren van bouwelementen. Kite Robotics lanceert de glazenwasrobot.

TU Eindhoven en het Cement & Beton Centrum tonen de eerste werkstukken uit de 3DCP (3D Concrete Printing) Challenge. 3TU Bouw, het samenwerkingsverband van de drie Nederlandse technische universiteiten, laat toepassingen zien van onder meer drones, computergestuurde freestechniek, ceramic printing en sensortechniek. Wat dit allemaal gaat betekenen voor het architectenvak is onderwerp van het debat op vrijdag 29 januari in het Geveltheater.

Gratis toegangskaarten
Gevel 2016 is van 27 t/m 29 januari dagelijks geopend vanaf 11:00u tot 17:00u, op donderdag is de beurs tot 20:00u geopend. Toegang is gratis na online registratie via www.gevel-online.nl.

Gelijktijdig met Material Xperience 2016
In Ahoy Rotterdam vindt gelijktijdig met Gevel 2016 ook Material Xperience 2016 plaats. Dit is het vakevenement voor (interieur)architecten en creatieve professionals gericht op materialen, innovatie en inspiratie. Na online registratie, heeft u alle dagen gratis toegang tot zowel Gevel 2016 als Material Xperience.

Architectenweb is mediapartner van Gevel 2016

Andere nieuwsberichten

De Zwarte Hond ontwerpt flexibel IKC+ Katwijk

1 uur geleden

BNA: geef de architect de rol van verbinder bij de woningbouwcrisis

2 uur geleden

Stuur nu jullie project in voor de prijs voor Zorggebouw van het Jaar 2024

2 uur geleden

NEPROM-prijs naar ontwikkeling van Cruquius in Amsterdam

17 mei, 4:00

Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

1 uur geleden

Daiwa House opent fabriek waar modules van de lopende band komen

2 uur geleden

Inzendtermijn voor de Dutch Daylight Awards 2024 twee weken verlengd

3 uur geleden

Bouwend Nederland: mooie ambities, komt aan op goede uitvoering

17 mei, 1:17

WRK Architecten deelt kennis rond duurzaam ontwerpen op eigen website

16 mei, 12:18

Studie: duingebied West-Nederland ook geschikt voor wolven

15 mei, 2:35
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan