Copyright: Creative Heroes Award
Copyright: Creative Heroes Award

Derde editie van de Creative Heroes Award gestart

11 februari, 16:15
De derde editie van de Creative Heroes Award is van start gegaan. De organisatie heeft vandaag de juryleden bekend gemaakt; die beslissen welke vijf vakmensen uit de creatieve industrie op vrijdag 26 juni een prijs ontvangen.

De Creative Heroes Award wil professionals uit de creatieve industrie die “het verschil maken” belonen voor hun belangrijke rol. Op vrijdag 26 juni ontvangen in Capital C, Amsterdam vijf ‘creatieve helden’  een award voor de impact die ze maken met hun creatieve vermogen, voor hun maatschappelijke betrokkenheid en voor hun ondernemende houding.

Juist deze ‘impact-makers’ zorgen ervoor dat de creatieve industrie een aanjager van innovaties is en daarmee een bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, aldus de organisatie.

Binnen en buiten creatieve industrie
Met de toekenning van een award wil de organisatie niet alleen haar waardering voor deze mensen uitspreken, maar ze ook een platform te bieden. “De Creative Heroes Awards heeft de ambitie om de samenwerking tussen partijen binnen en buiten de creatieve industrie te versterken”, zegt Jeroen van Oostveen, een van de initiatiefnemers van de prijs.

Volgens Van Oostveen valt er namelijk nog veel winst te behalen als het creatieve vermogen van de sector zich verder uitbreidt naar andere sectoren van de economie.

Vijf schalen van impact
De jury wijst winnaars aan in vijf categorieën, ingedeeld naar mate van impact. De schalen lopen op van ‘impact op persoonlijke schaal’ via ‘lokale schaal’, ‘regionale schaal’, ‘landelijke schaal’ tot het maken van ‘mondiale impact’. Tijdens de feestelijke award-avond in Capital C kiest het aanwezige publiek bovendien wie met de Superhero Award naar huis gaat.

Eerder ontvingen de makers van Lightyear One – het eerste rijdende prototype van een solar familie-auto – de Superhero Award. Andere prijswinnaars waren onder andere Simone Post, Superlocal, Ronald Carpentier, Shahar Livne, Claudy Jongstra, Boyan Slat, Hans Meijer van Zoku en de organisatie achter Blue City in Rotterdam.

Juryleden en scouts
De organisatie heeft vandaag de dertien juryleden voor de Creative Heroes Award 2020 bekend gemaakt. Voorzitter is Taco Schmidt, oprichter van Qindle Innovation & Design. De twaalf overige leden zijn Samira Boon (textielarchitect Studio Samira Boon), Hans Brandt (consultant identiteit en branding), Leonne Cuppen (eigenaar Yksi Connect) Kim Dingler (directeur Marketing & Strategie bij Talpa), Petran van Heel (sectorbankier Bouw bij ABN AMRO Bank), Mark van der Net (hoofd afdeling innovatie bij Total Design), Reinder Bakker (ontwerper en oprichter Overtreders W), Liedewij Hentenaar (directeur Radio Adviesbureau), Marjolein Vreeburg, (oprichter MV Architects), Xander Kotvis (Revolution Foundation), Floris Müller (uitgever en publicist PBQ Media) en Lieke Genten (partner bij Claessens Erdmann).

Bij deze derde editie introduceert de organisatie ook een team van scouts, die actief op zoek gaan naar interessante kandidaten. Journalist en creatief ondernemer Renske Schriemer stuurt het team aan, dat bestaat uit journalist en schrijver Kitty de Groot, uitgever David Heldt, ontwerper en uitgever Robert van Rixtel, journalist en schrijver Viveka van der Vliet en hoofdredacteur van ArchitectuurNL Peter de Winter.

Inzending voor de prijzen is vanaf nu mogelijk, tot uiterlijk 1 april 2020. Creatieve professionals kunnen zichzelf aanmelden, maar ook worden aangedragen door anderen, of worden gescout door de jury of de scouts van de Creative Heroes Awards.

Trefwoorden

creative heroes award

Andere nieuwsberichten

Tilburg Architectuur Film Festival rond idealen en ruïnes

Gisteren, 17:49

Karres en Brands maakt stedenbouwkundig ontwerp Poort van Hoorn

Gisteren, 15:48

Houthavenkade wordt nieuwe woonwijk voor Zaandam

Gisteren, 14:45

Leidse parkeergarage Garenmarkt ontvangt eerste auto's

Gisteren, 11:41

3XN toont sculpturale en 'zelflerende' kantoorkubus Berlijn

Gisteren, 17:08

Salone del Mobile en Light+Building beide uitgesteld

Gisteren, 11:11

Inschrijving Dutch Design Awards 2020 geopend

25 februari, 11:18

Grote grondhandelaar staakt activiteiten na miljoenenbeslag

24 februari, 11:17

Renovatie De Nederlandsche Bank start nog dit jaar

24 februari, 9:32

Dura Vermeer legt Uithoornlijn aan

21 februari, 2:56
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven
Abonneren
Nee, bedankt