Ellen Schindler
Copyright: Chantal Ariens
Ellen Schindler
Copyright: Chantal Ariens

De Zwarte Hond verwelkomt Ellen Schindler in zijn directie

6 juli 2018, 15:31
De Zwarte Hond breidt zijn directieteam uit met Ellen Schindler als CEO | partner. Samen met Jeroen de Willigen en Eric van Keulen zal Schindler zich richten op inhoudelijke en creatieve continuïteit, maar vooral ook op de toekomst van het bureau.

De wereld verandert snel en wordt elke dag complexer. Architectuur en stedenbouw moeten niet slechts reageren op deze veranderingen. Het gaat er om nu de leefmilieus van morgen te ontwerpen, de condities te scheppen voor de beste woon-, werk- en leeromgevingen. Dat is de drijfveer van De Zwarte Hond, en het is zijn ambitie om hierin een leidende positie in te nemen.

Om dit te kunnen realiseren stelde De Zwarte Hond in de afgelopen jaren zes nieuwe partners aan in Groningen, Rotterdam en Keulen. Dit partnerteam is verantwoordelijk voor alle stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen én de leiding in de vestigingen. Met de aanstelling van Schindler zet De Zwarte Hond de volgende stap in de professionalisering.

“We zijn super blij met de komst van Ellen Schindler,” zegt creatief directeur Jeroen de Willigen. “Ze heeft bergen energie en kan heel helder communiceren. Haar kennis en ondernemerszin gaan ervoor zorgen dat we een robuuster bureau zullen worden. Met haar gaan we de ambitieuze doelen die we hebben realiseren.”

Ellen Schindler werkte voorheen als partner | CEO bij Kossmann.dejong exhibition architects. Met haar strategische visie, organisatietalent en vermogen om mensen te verbinden bouwde ze Kossmann.dejong uit tot een prijswinnend internationaal bureau met projecten over de hele wereld. Vanaf 1 september gaat zij haar talenten inzetten voor De Zwarte Hond.

Ellen Schindler
Schindler kijkt met enthousiasme uit naar deze nieuwe stap. “Voor mij staat De Zwarte Hond voor maatschappelijke betrokkenheid en kwaliteit. Complexe mondiale vraagstukken, zoals duurzaamheid of mobiliteit, worden vertaald naar de menselijke maat. Ik kijk ernaar uit om daar met mijn kennis en ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Ellen Schindler (Gross-Gerau, 1968) studeerde Interieurarchitectuur (Willem de Kooning Academie) en Kunst en Cultuurwetenschappen (Erasmus Universiteit). Zij startte haar professionele carrière bij West 8 landscape architects & urban planners, waarna zij een aantal jaar nauw samenwerkte met Francine Houben bij Mecanoo architecten.  

Vanaf 2005 vervolgde zij haar werkzaamheden bij Kossmann.dejong exhibition architects in Amsterdam. Samen met oprichters Herman Kossmann en Mark de Jong bouwde ze het bureau uit tot internationale speler in de ‘Champions League’ van exhibition en experience design.

Voor de Design Academy Eindhoven en de Koninklijke Academie in Den Haag heeft Ellen het lesprogramma ‘Business your Design’ ontwikkeld, een hands-on programma over ondernemerschap voor de creatieve industrie.

De Zwarte Hond
De Zwarte Hond is een ontwerpbureau van circa tachtig medewerkers met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. Met een combinatie van expertises op het gebied van architectuur, stedenbouw en onderzoek voegt het bureau waarde toe aan elke opgave en aan iedere stedelijk-regionale context.

Daarbij is De Zwarte Hond volledig toegewijd aan haar ontwerpen en neemt het bureau ook verantwoordelijkheid voor de realisatie: het eindresultaat moet net zo ambitieus en mooi zijn als de eerste ideeën die op tafel komen. Momenteel werkt De Zwarte Hond o.a. aan Station Assen, een nieuw bezoekersgebouw op Het Nationale Park de Hoge Veluwe, een theater in Rotterdam-Zuid, het World Food Center in Ede en het nieuwe hart van Wilhelmsburg in Hamburg.

Andere nieuwsberichten

'Groene' hogeschool voor Floriadeterrein Almere

Gisteren, 15:27

Onderzoek PosadMaxwan slecht Amsterdam Bullewijk als grens

Gisteren, 15:16

Bouw Kunstwerf Groningen van start gegaan

Gisteren, 13:25

Bouw Wildopvang Avolare in stikstofgevoelig natuurgebied kan starten

Gisteren, 11:39

Nederlandse steden trekken internationaal nieuwe inwoners

Gisteren, 17:00

Opnieuw hoofdrolspeler weg bij verbouwing Binnenhof

Gisteren, 09:27

Eigenzinnige zelfbouwwoning in Delftse Coendersbuurt

11 oktober, 2:39

Huizen duurder waar beleggers actief zijn

11 oktober, 9:58

Archeologiedagen leggen buurthistorie bloot

11 oktober, 9:38

Studioschaeffer opent kantoor in Amsterdam

10 oktober, 5:01
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Caparol
Tarkett BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
HMB profit locks & tools
Performance in Lighting
Sempergreen
EeStairs | trappen en balustrades
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Eternit
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
3M NEDERLAND BV
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas B.V.
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Sika Nederland B.V.
Saint-Gobain Building Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Bekijk ook eens de vernieuwde website van ons zusterbedrijf Archello
Ga naar Archello
Nee, bedankt