Ellen Schindler
Copyright: Chantal Ariens
Ellen Schindler
Copyright: Chantal Ariens

De Zwarte Hond verwelkomt Ellen Schindler in zijn directie

6 juli 2018, 15:31
De Zwarte Hond breidt zijn directieteam uit met Ellen Schindler als CEO | partner. Samen met Jeroen de Willigen en Eric van Keulen zal Schindler zich richten op inhoudelijke en creatieve continuïteit, maar vooral ook op de toekomst van het bureau.

De wereld verandert snel en wordt elke dag complexer. Architectuur en stedenbouw moeten niet slechts reageren op deze veranderingen. Het gaat er om nu de leefmilieus van morgen te ontwerpen, de condities te scheppen voor de beste woon-, werk- en leeromgevingen. Dat is de drijfveer van De Zwarte Hond, en het is zijn ambitie om hierin een leidende positie in te nemen.

Om dit te kunnen realiseren stelde De Zwarte Hond in de afgelopen jaren zes nieuwe partners aan in Groningen, Rotterdam en Keulen. Dit partnerteam is verantwoordelijk voor alle stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen én de leiding in de vestigingen. Met de aanstelling van Schindler zet De Zwarte Hond de volgende stap in de professionalisering.

“We zijn super blij met de komst van Ellen Schindler,” zegt creatief directeur Jeroen de Willigen. “Ze heeft bergen energie en kan heel helder communiceren. Haar kennis en ondernemerszin gaan ervoor zorgen dat we een robuuster bureau zullen worden. Met haar gaan we de ambitieuze doelen die we hebben realiseren.”

Ellen Schindler werkte voorheen als partner | CEO bij Kossmann.dejong exhibition architects. Met haar strategische visie, organisatietalent en vermogen om mensen te verbinden bouwde ze Kossmann.dejong uit tot een prijswinnend internationaal bureau met projecten over de hele wereld. Vanaf 1 september gaat zij haar talenten inzetten voor De Zwarte Hond.

Ellen Schindler
Schindler kijkt met enthousiasme uit naar deze nieuwe stap. “Voor mij staat De Zwarte Hond voor maatschappelijke betrokkenheid en kwaliteit. Complexe mondiale vraagstukken, zoals duurzaamheid of mobiliteit, worden vertaald naar de menselijke maat. Ik kijk ernaar uit om daar met mijn kennis en ervaring een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Ellen Schindler (Gross-Gerau, 1968) studeerde Interieurarchitectuur (Willem de Kooning Academie) en Kunst en Cultuurwetenschappen (Erasmus Universiteit). Zij startte haar professionele carrière bij West 8 landscape architects & urban planners, waarna zij een aantal jaar nauw samenwerkte met Francine Houben bij Mecanoo architecten.  

Vanaf 2005 vervolgde zij haar werkzaamheden bij Kossmann.dejong exhibition architects in Amsterdam. Samen met oprichters Herman Kossmann en Mark de Jong bouwde ze het bureau uit tot internationale speler in de ‘Champions League’ van exhibition en experience design.

Voor de Design Academy Eindhoven en de Koninklijke Academie in Den Haag heeft Ellen het lesprogramma ‘Business your Design’ ontwikkeld, een hands-on programma over ondernemerschap voor de creatieve industrie.

De Zwarte Hond
De Zwarte Hond is een ontwerpbureau van circa tachtig medewerkers met vestigingen in Groningen, Rotterdam en Keulen. Met een combinatie van expertises op het gebied van architectuur, stedenbouw en onderzoek voegt het bureau waarde toe aan elke opgave en aan iedere stedelijk-regionale context.

Daarbij is De Zwarte Hond volledig toegewijd aan haar ontwerpen en neemt het bureau ook verantwoordelijkheid voor de realisatie: het eindresultaat moet net zo ambitieus en mooi zijn als de eerste ideeën die op tafel komen. Momenteel werkt De Zwarte Hond o.a. aan Station Assen, een nieuw bezoekersgebouw op Het Nationale Park de Hoge Veluwe, een theater in Rotterdam-Zuid, het World Food Center in Ede en het nieuwe hart van Wilhelmsburg in Hamburg.
Toon alles

Andere nieuwsberichten

Nominaties Gouden Piramide 2024 bekend

Gisteren, 15:46

Een appartementengebouw met acht verschillende woningen

Gisteren, 14:50

'Gat' naast Hulstkampgebouw op Noordereiland opgevuld met woningbouw

Gisteren, 13:57

HOH Architecten maakt tentoonstelling in Shibaura House Tokio

Gisteren, 11:35

Zeeland investeert miljoenen in wonen, wegen en leefbaarheid

Gisteren, 16:31

De Jonge: invoering Omgevingswet tot nu toe ‘rustig en stabiel’

Gisteren, 12:28

Amsterdam verbiedt bouw nieuwe hotels

Gisteren, 09:14

Gelderland steekt 17 miljoen in verbeteren leefbaarheid dorpen

17 april, 3:27

TU Delft heeft spijt van actie tegen journalistiek platform

17 april, 9:21

Renovatiekosten Binnenhof lopen op naar circa 2 miljard

16 april, 4:48
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan