Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B
Copyright: Bureau B+B

Bureau B+B vernieuwt sluizencomplex Eefde

7 mei 2018, 11:32
Dit jaar wordt gestart met de vernieuwing van het monumentale sluizencomplex bij het Gelderse Eefde. Er komt een tweede kolk en een nieuw bedieningsgebouw. Het landschapsplan en ontwerp voor het nieuwe gebouw is verzorgd door Bureau B+B.

De sluis, die de IJssel met het Twentekanaal verbindt, krijgt een nieuwe kolk om de bereikbaarheid te vergroten en zo de regio Twente een impuls te geven. Het nieuwe bedieningsgebouw vervangt een uit 1990 stammend gebouw, dat qua vorm, positie en materialisatie te sterk afwijkt van het monumentale ensemble van heftorens, sluiskolk en het oude gemaal (alle gebouwd in 1933). Ook voldoet het bestaande gebouw niet aan de eisen voor toekomstig gebruik.

Het nieuwe bedieningsgebouw is ontworpen als een moderne toevoeging aan het typerende witte monolithische sluizencomplex. Het gebouw krijgt een publiek toegankelijk dak, dat gaat dienen als een uitkijkplatform met een royale trap om op te zitten. Het gebouw wordt energieneutraal, onder meer dankzij zonnepanelen die zo in het ontwerp worden geïntegreerd dat ze niet contrasteren met de rijksmonumenten. Damwanden en meerpalen die verwijderd worden bij de uitbreiding van het sluizencomplex zullen worden hergebruikt in het gebouw en de inrichting van de buitenruimte.

Bureau B+B werkt in dienst van de aannemerscombinatie Lock to twente, die de opdracht verwierf in de vorm van de DBFM-contract. De combinatie bestaat uit TBI PPP (expertise en kapitaal), Mobilis|TBI (civiele techniek) en croonwolter&dros (elektrotechniek).

Naar verwachting wordt het project in 2020 afgerond. 

Trefwoorden

bureau b+b sluis eefde

Andere nieuwsberichten

Winkel- en wooncomplex De Gaard in Utrecht uitgebreid en opgefrist

Gisteren, 15:43

Nieuw Slingeland Ziekenhuis 'te gast in het landschap'

Gisteren, 15:24

Ruimtelijk werk van Gijs Van Vaerenbergh als vervreemdende ingreep

Gisteren, 13:49

In stationsgebied Tilburg is bouw gestart van woontoren naar ontwerp van Happel Cornelisse Verhoeven

Gisteren, 12:25

Nominaties eerste Haagse Openbare ruimte Prijs bekend

Gisteren, 10:35

Miljoenenclaim voor BAM na instorting parkeergarage Eindhoven

Gisteren, 09:26

Raad Utrecht stemt voor omstreden windmolens in groene polders

10 juli, 9:48

'Groot deel monumentensubsidie naar kerken'

10 juli, 9:17

‘Bijdrage gemeente aan stadion Feyenoord onvoldoende onderbouwd’

9 juli, 5:26

Nieuw onderzoek naar eeuwenoude graven onder Binnenhof

9 juli, 10:16
Ronnie WeessiesRedacteur
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan