Architectenweb.nl is volledig vernieuwd

8 februari, 5:50
Welkom op de volledig vernieuwde website van Architectenweb. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars hebben we de afgelopen periode Architectenweb.nl van de grond af aan opnieuw gebouwd. We zijn er trots op het resultaat nu met jullie te kunnen delen.

Bij het ontwerp van de nieuwe website hebben we onszelf tot doel gesteld om de beleving ervan meer als die van een magazine te maken. Architectenweb.nl is breder geworden en heeftniet langer vaste kolombreedtes, waardoor het nu mogelijk is om elementen op de doorlopende witte achtergrond op een vrijere manier naast elkaar te plaatsen. Vruchtvlees, bekend als ontwerper van Das Mag, is met deze uitgangspunten aan de slag gegaan en heeft een ontwerp gemaakt dat de gewenste functionaliteit van een website overtuigend combineert met de grafische rijkdom van een magazine.

Architectuur toont zich het beste in beelden en daarom hebben we hier in de nieuwe site nog meer ruimte voor gemaakt. Klik in een artikel vooral eens op een beeld en zie hoe deze nu schermvullend getoond wordt. Ook goed nieuws voor degenen met een 4K of retina-scherm: jullie krijgen, indien beschikbaar, beelden voortaan in een dubbele resolutie te zien.

De belangrijkste veranderingen in het nieuwe Architectenweb.nl liggen echter misschien wel op technologisch vlak. De website is nu namelijk zo opgebouwd dat hij zich aan het formaat van je beeldscherm aanpast. Naast jouw desktop werkt de site nu ook perfect op je tablet en je smartphone. In elke modaliteit zijn steeds alle functies van de site beschikbaar. De informatie die Architectenweb.nl biedt is zo altijd onder handbereik.

Tip: bezoek Architectenweb.nl op je smartphone of tablet en kies bij de opties om de website te delen voor ‘voeg toe aan beginscherm’ om een snelkoppeling aan te maken. De site toont zich op je smartphone of tablet dan voortaan als een app. Dit wordt ook wel een ‘webapp’ genoemd.

Maak een gratis persoonlijk account aan
Om het maximale uit het nieuwe Architectenweb.nl te halen raden we je aan om een gratis persoonlijk account aan te maken. Je kunt artikelen dan bijvoorbeeld als favoriet bewaren. Om dit te doen klik je op het hartje links in het artikel. In jouw persoonlijke omgeving vindt je dit artikel vervolgens in handige overzichten weer terug.

Met een gratis persoonlijk account kun je ook direct informatie downloaden of aanvragen over bouwproducten die je interessant vindt. Onderaan de presentaties van bouwproducten kun je dan direct brochures downloaden, 2D-tekeningen of 3D BIM-modellen downloaden, en meer informatie aanvragen bij de betreffende leveranciers.

Daarnaast kun je je met jouw persoonlijke account ook abonneren op de wekelijkse Architectenweb nieuwsbrief (een overzicht van het belangrijkste nieuws van die week) of de tweewekelijkse Them@gazine webspecial (een overzicht van de nieuwste bouwproducten per thema). Tenslotte kun je je in jouw persoonlijke account ook inschrijven voor Architectenweb magazine, dat je dan voortaan gratis per post toegestuurd wordt.

Koppel jezelf aan jullie bedrijfsprofiel
Met jouw persoonlijke account kun je je vervolgens koppelen aan een bedrijfsprofiel op Architectenweb.nl. Dit doe je door in jouw persoonlijke omgeving in het menu links op ‘voeg bedrijf toe’ te klikken. Zodra de koppeling is volbracht, kun je in het menu links overschakelen van jouw persoonlijke omgeving naar jouw bedrijfsomgeving en kun je namens jouw bedrijf projecten, producten en/of vacatures op de site publiceren.

Voor degenen die al een bedrijfsprofiel op Architectenweb.nl hadden, is de aparte account die jullie voorheen hiervoor hadden komen te vervallen. Vanaf nu dien je eerst een persoonlijk account aan te maken en die aan het bedrijfsprofiel te koppelen. In de praktijk zul je merken dat dit het allemaal eenvoudiger maakt, omdat je niet langer hoeft te kiezen tussen jouw persoonlijke account en jouw bedrijfsaccount. Het is nu immers geïntegreerd. Niet onbelangrijk is dat het gebruikersbeheer zo ook uitgebreider kon worden. Je kunt nu meerdere personen aan jullie bedrijfsaccount koppelen en ieders rechten daarbij instellen.

Voor architecten biedt de nieuwe site ook meer mogelijkheden om zich te presenteren. Zij kunnen voortaan gratis vijf projecten op Architectenweb.nl publiceren. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, maak je een gratis persoonlijk account aan, koppel je die aan jullie bedrijfsaccount, en kun je vervolgens direct beginnen met publiceren. Wanneer jullie bedrijf nog niet op Architectenweb.nl vermeld staat, kun je die direct toevoegen. Architectenweb.nl trekt iedere maand tienduizenden unieke bezoekers. Daar zit een flink aantal potentiële opdrachtgevers tussen. Die mogelijke leads wil je toch niet laten liggen?

Een blik in de toekomst
De site zoals je die nu ziet vormt een nieuwe basis, waaraan we met ons team de komende jaren verschillende nieuwe functionaliteiten en onderdelen zullen toevoegen. Zo werken we nog aan een manier om ook langere nieuwsartikelen op de site aantrekkelijk te kunnen presenteren. Ook komt er nog een onderdeel bij rond de evenementen van Architectenweb en wordt het mogelijk om je met je persoonlijke account direct daarop in te schrijven. Stap voor stap zal je deze nieuwe Architectenweb.nl zo zien doorgroeien.

Als team zijn wij heel erg enthousiast over deze ‘nieuwe generatie’ van Architectenweb.nl en wensen jullie veel plezier en alle succes op het vernieuwde platform.

https://youtu.be/INaBFe2QMuE

Andere nieuwsberichten

Seniorenwoningen gerealiseerd naast rijksmonumentale villa
Gisteren, 17:59
Twee biennales, één programma: IABR–2018+2020–THE MISSING LINK
Gisteren, 16:14
Amerikaans mediabedrijf zorgvuldig ingepast in Nederlands erfgoed
Gisteren, 14:50
Definitieve plannen Par'Cours Valkenburg bekend
Gisteren, 10:46

Hoekse Lijn kost wellicht 90 miljoen meer
Gisteren, 12:36
Consortium tekent contract Blankenburgtunnel
Gisteren, 11:29
'Plafond in zicht bij toename zzp'ers bouw'
Gisteren, 09:24
DSW-stoel Eames niet auteursrechtelijk beschermd in Nederland
13 december, 12:27
Verdachte ex-topman: Laurentius niet benadeeld
13 december, 9:44
Themajaar 100 jaar De Stijl trekt 600.000 bezoekers
13 december, 9:16
AGROB BUCHTAL GmbH
Reynaers B.V.
ODS Jansen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
SLV Nederland
Caparol
Tarkett Nederland
TRILUX - Simplify Your Light
Kawneer (voorheen Alcoa)
Verosol Nederland B.V.
Q-railing
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Performance in Lighting
Sempergreen
Cladding Point B.V.
EeStairs | trappen en balustrades
Arpa Nederland BV
Aluprof Nederland
Intal BV
Forbo Flooring
AGC Glass Nederland B.V.
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex BV
OJMAR, S.A.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Ruys Vloeren B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
ROCKWOOL B.V.
Häfele Nederland
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Baars & Bloemhoff
Trespa International BV
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
Rockpanel
Renson
Metaglas B.V.
Hi-Con | Bruil prefab
MOSO International BV
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Van Besouw Tapijt
Grijsen Park & Straatdesign
Sika Nederland B.V.
ASSA ABLOY Entrance Systems
Kingspan Unidek B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
Faay Vianen B.V.
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural Nederland
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Derako International B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Desso
Tektoniek
Bolon - Brandt Design Flooring
Holonite B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Gerflor Benelux
OWA Benelux BV
Tata Steel IJmuiden BV
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan
Website Security Test