Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Architectenweb.nl is volledig vernieuwd

8 februari 2017, 17:50
Welkom op de volledig vernieuwde website van Architectenweb. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars hebben we de afgelopen periode Architectenweb.nl van de grond af aan opnieuw gebouwd. We zijn er trots op het resultaat nu met jullie te kunnen delen.

Bij het ontwerp van de nieuwe website hebben we onszelf tot doel gesteld om de beleving ervan meer als die van een magazine te maken. Architectenweb.nl is breder geworden en heeftniet langer vaste kolombreedtes, waardoor het nu mogelijk is om elementen op de doorlopende witte achtergrond op een vrijere manier naast elkaar te plaatsen. Vruchtvlees, bekend als ontwerper van Das Mag, is met deze uitgangspunten aan de slag gegaan en heeft een ontwerp gemaakt dat de gewenste functionaliteit van een website overtuigend combineert met de grafische rijkdom van een magazine.

Architectuur toont zich het beste in beelden en daarom hebben we hier in de nieuwe site nog meer ruimte voor gemaakt. Klik in een artikel vooral eens op een beeld en zie hoe deze nu schermvullend getoond wordt. Ook goed nieuws voor degenen met een 4K of retina-scherm: jullie krijgen, indien beschikbaar, beelden voortaan in een dubbele resolutie te zien.

De belangrijkste veranderingen in het nieuwe Architectenweb.nl liggen echter misschien wel op technologisch vlak. De website is nu namelijk zo opgebouwd dat hij zich aan het formaat van je beeldscherm aanpast. Naast jouw desktop werkt de site nu ook perfect op je tablet en je smartphone. In elke modaliteit zijn steeds alle functies van de site beschikbaar. De informatie die Architectenweb.nl biedt is zo altijd onder handbereik.

Tip: bezoek Architectenweb.nl op je smartphone of tablet en kies bij de opties om de website te delen voor ‘voeg toe aan beginscherm’ om een snelkoppeling aan te maken. De site toont zich op je smartphone of tablet dan voortaan als een app. Dit wordt ook wel een ‘webapp’ genoemd.

Maak een gratis persoonlijk account aan
Om het maximale uit het nieuwe Architectenweb.nl te halen raden we je aan om een gratis persoonlijk account aan te maken. Je kunt artikelen dan bijvoorbeeld als favoriet bewaren. Om dit te doen klik je op het hartje links in het artikel. In jouw persoonlijke omgeving vindt je dit artikel vervolgens in handige overzichten weer terug.

Met een gratis persoonlijk account kun je ook direct informatie downloaden of aanvragen over bouwproducten die je interessant vindt. Onderaan de presentaties van bouwproducten kun je dan direct brochures downloaden, 2D-tekeningen of 3D BIM-modellen downloaden, en meer informatie aanvragen bij de betreffende leveranciers.

Daarnaast kun je je met jouw persoonlijke account ook abonneren op de wekelijkse Architectenweb nieuwsbrief (een overzicht van het belangrijkste nieuws van die week) of de tweewekelijkse Them@gazine webspecial (een overzicht van de nieuwste bouwproducten per thema). Tenslotte kun je je in jouw persoonlijke account ook inschrijven voor Architectenweb magazine, dat je dan voortaan gratis per post toegestuurd wordt.

Koppel jezelf aan jullie bedrijfsprofiel
Met jouw persoonlijke account kun je je vervolgens koppelen aan een bedrijfsprofiel op Architectenweb.nl. Dit doe je door in jouw persoonlijke omgeving in het menu links op ‘voeg bedrijf toe’ te klikken. Zodra de koppeling is volbracht, kun je in het menu links overschakelen van jouw persoonlijke omgeving naar jouw bedrijfsomgeving en kun je namens jouw bedrijf projecten, producten en/of vacatures op de site publiceren.

Voor degenen die al een bedrijfsprofiel op Architectenweb.nl hadden, is de aparte account die jullie voorheen hiervoor hadden komen te vervallen. Vanaf nu dien je eerst een persoonlijk account aan te maken en die aan het bedrijfsprofiel te koppelen. In de praktijk zul je merken dat dit het allemaal eenvoudiger maakt, omdat je niet langer hoeft te kiezen tussen jouw persoonlijke account en jouw bedrijfsaccount. Het is nu immers geïntegreerd. Niet onbelangrijk is dat het gebruikersbeheer zo ook uitgebreider kon worden. Je kunt nu meerdere personen aan jullie bedrijfsaccount koppelen en ieders rechten daarbij instellen.

Voor architecten biedt de nieuwe site ook meer mogelijkheden om zich te presenteren. Zij kunnen voortaan gratis vijf projecten op Architectenweb.nl publiceren. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, maak je een gratis persoonlijk account aan, koppel je die aan jullie bedrijfsaccount, en kun je vervolgens direct beginnen met publiceren. Wanneer jullie bedrijf nog niet op Architectenweb.nl vermeld staat, kun je die direct toevoegen. Architectenweb.nl trekt iedere maand tienduizenden unieke bezoekers. Daar zit een flink aantal potentiële opdrachtgevers tussen. Die mogelijke leads wil je toch niet laten liggen?

Een blik in de toekomst
De site zoals je die nu ziet vormt een nieuwe basis, waaraan we met ons team de komende jaren verschillende nieuwe functionaliteiten en onderdelen zullen toevoegen. Zo werken we nog aan een manier om ook langere nieuwsartikelen op de site aantrekkelijk te kunnen presenteren. Ook komt er nog een onderdeel bij rond de evenementen van Architectenweb en wordt het mogelijk om je met je persoonlijke account direct daarop in te schrijven. Stap voor stap zal je deze nieuwe Architectenweb.nl zo zien doorgroeien.

Als team zijn wij heel erg enthousiast over deze ‘nieuwe generatie’ van Architectenweb.nl en wensen jullie veel plezier en alle succes op het vernieuwde platform.

https://youtu.be/INaBFe2QMuE

Andere nieuwsberichten

DP6 ontwerpt 23 appartementen in Bossche School-kerk Malden

Gisteren, 15:59

Winnaars Arie Keppler Prijs 2022 bekend

Gisteren, 13:48

NAT architecten wint tender voor kavel Sluisbuurt met Orange Lofts

Gisteren, 11:35

MVRDV presenteert geopende Radio Hotel & Tower in New York

29 september, 4:34

Deyan Sudjic leest over Stalins staatsarchitect in Het Nieuwe Instituut

Gisteren, 14:34

Deltares: nu voorbereiden op snellere zeespiegelstijging

Gisteren, 10:53

De Jonge: woningbouw kan stagneren door onzekerheid op markt

Gisteren, 09:41

Diverse organisaties eisen actie voor gezondere schoolgebouwen

29 september, 11:25

Jongeren willen groenere steden, meer treinen en minder vee

29 september, 10:17

PBL: extra klimaatactie steden, regio's en bedrijven valt tegen

28 september, 4:10
Michiel van RaaijHoofdredacteur
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Mosa.
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Forster
VELUX Commercial
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
YVI Application Family
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Mobilane
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
ISMT B.V.
OWA Benelux BV
FALK® Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan