Architectenweb.nl is volledig vernieuwd

8 februari, 5:50
Welkom op de volledig vernieuwde website van Architectenweb. Met een team van ontwerpers en ontwikkelaars hebben we de afgelopen periode Architectenweb.nl van de grond af aan opnieuw gebouwd. We zijn er trots op het resultaat nu met jullie te kunnen delen.

Bij het ontwerp van de nieuwe website hebben we onszelf tot doel gesteld om de beleving ervan meer als die van een magazine te maken. Architectenweb.nl is breder geworden en heeftniet langer vaste kolombreedtes, waardoor het nu mogelijk is om elementen op de doorlopende witte achtergrond op een vrijere manier naast elkaar te plaatsen. Vruchtvlees, bekend als ontwerper van Das Mag, is met deze uitgangspunten aan de slag gegaan en heeft een ontwerp gemaakt dat de gewenste functionaliteit van een website overtuigend combineert met de grafische rijkdom van een magazine.

Architectuur toont zich het beste in beelden en daarom hebben we hier in de nieuwe site nog meer ruimte voor gemaakt. Klik in een artikel vooral eens op een beeld en zie hoe deze nu schermvullend getoond wordt. Ook goed nieuws voor degenen met een 4K of retina-scherm: jullie krijgen, indien beschikbaar, beelden voortaan in een dubbele resolutie te zien.

De belangrijkste veranderingen in het nieuwe Architectenweb.nl liggen echter misschien wel op technologisch vlak. De website is nu namelijk zo opgebouwd dat hij zich aan het formaat van je beeldscherm aanpast. Naast jouw desktop werkt de site nu ook perfect op je tablet en je smartphone. In elke modaliteit zijn steeds alle functies van de site beschikbaar. De informatie die Architectenweb.nl biedt is zo altijd onder handbereik.

Tip: bezoek Architectenweb.nl op je smartphone of tablet en kies bij de opties om de website te delen voor ‘voeg toe aan beginscherm’ om een snelkoppeling aan te maken. De site toont zich op je smartphone of tablet dan voortaan als een app. Dit wordt ook wel een ‘webapp’ genoemd.

Maak een gratis persoonlijk account aan
Om het maximale uit het nieuwe Architectenweb.nl te halen raden we je aan om een gratis persoonlijk account aan te maken. Je kunt artikelen dan bijvoorbeeld als favoriet bewaren. Om dit te doen klik je op het hartje links in het artikel. In jouw persoonlijke omgeving vindt je dit artikel vervolgens in handige overzichten weer terug.

Met een gratis persoonlijk account kun je ook direct informatie downloaden of aanvragen over bouwproducten die je interessant vindt. Onderaan de presentaties van bouwproducten kun je dan direct brochures downloaden, 2D-tekeningen of 3D BIM-modellen downloaden, en meer informatie aanvragen bij de betreffende leveranciers.

Daarnaast kun je je met jouw persoonlijke account ook abonneren op de wekelijkse Architectenweb nieuwsbrief (een overzicht van het belangrijkste nieuws van die week) of de tweewekelijkse Them@gazine webspecial (een overzicht van de nieuwste bouwproducten per thema). Tenslotte kun je je in jouw persoonlijke account ook inschrijven voor Architectenweb magazine, dat je dan voortaan gratis per post toegestuurd wordt.

Koppel jezelf aan jullie bedrijfsprofiel
Met jouw persoonlijke account kun je je vervolgens koppelen aan een bedrijfsprofiel op Architectenweb.nl. Dit doe je door in jouw persoonlijke omgeving in het menu links op ‘voeg bedrijf toe’ te klikken. Zodra de koppeling is volbracht, kun je in het menu links overschakelen van jouw persoonlijke omgeving naar jouw bedrijfsomgeving en kun je namens jouw bedrijf projecten, producten en/of vacatures op de site publiceren.

Voor degenen die al een bedrijfsprofiel op Architectenweb.nl hadden, is de aparte account die jullie voorheen hiervoor hadden komen te vervallen. Vanaf nu dien je eerst een persoonlijk account aan te maken en die aan het bedrijfsprofiel te koppelen. In de praktijk zul je merken dat dit het allemaal eenvoudiger maakt, omdat je niet langer hoeft te kiezen tussen jouw persoonlijke account en jouw bedrijfsaccount. Het is nu immers geïntegreerd. Niet onbelangrijk is dat het gebruikersbeheer zo ook uitgebreider kon worden. Je kunt nu meerdere personen aan jullie bedrijfsaccount koppelen en ieders rechten daarbij instellen.

Voor architecten biedt de nieuwe site ook meer mogelijkheden om zich te presenteren. Zij kunnen voortaan gratis vijf projecten op Architectenweb.nl publiceren. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken, maak je een gratis persoonlijk account aan, koppel je die aan jullie bedrijfsaccount, en kun je vervolgens direct beginnen met publiceren. Wanneer jullie bedrijf nog niet op Architectenweb.nl vermeld staat, kun je die direct toevoegen. Architectenweb.nl trekt iedere maand tienduizenden unieke bezoekers. Daar zit een flink aantal potentiële opdrachtgevers tussen. Die mogelijke leads wil je toch niet laten liggen?

Een blik in de toekomst
De site zoals je die nu ziet vormt een nieuwe basis, waaraan we met ons team de komende jaren verschillende nieuwe functionaliteiten en onderdelen zullen toevoegen. Zo werken we nog aan een manier om ook langere nieuwsartikelen op de site aantrekkelijk te kunnen presenteren. Ook komt er nog een onderdeel bij rond de evenementen van Architectenweb en wordt het mogelijk om je met je persoonlijke account direct daarop in te schrijven. Stap voor stap zal je deze nieuwe Architectenweb.nl zo zien doorgroeien.

Als team zijn wij heel erg enthousiast over deze ‘nieuwe generatie’ van Architectenweb.nl en wensen jullie veel plezier en alle succes op het vernieuwde platform.

https://youtu.be/INaBFe2QMuE

Andere nieuwsberichten

Crepain Binst ontwerpt 110 meter hoge woontoren in Eindhoven
Gisteren, 14:21
Video: documentaire ‘Boer zoekt voedselflat’
Gisteren, 09:05
Bouw Forum Rotterdam gestart
17 augustus, 3:29
RAAAF doorbreekt opnieuw de zitgewoonte
17 augustus, 2:14

Miljardair bouwt museum rond kunst Marcel Duchamp in Ardennen
Gisteren, 15:58
Miljardenverbouwing grote moskee Mekka hervat
17 augustus, 5:45
Heijmans schrijft na jaren zwarte cijfers
16 augustus, 11:41
Schiphol over op Nederlandse windenergie
15 augustus, 1:18
10.000 zeer snelle e-bikes in Nederlands verkeer
15 augustus, 12:00
Subsidie Amsterdam voor slopen gaskraan
11 augustus, 10:37
OJMAR, S.A.
AluK Aluminium b.v.
Performance in Lighting
Aluprof Nederland
Sempergreen
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND
Intal BV
Cladding Point B.V.
Q-railing
Tata Steel IJmuiden BV
Häfele Nederland
Bolon - Brandt Design Flooring
SLV Nederland
Grijsen Park & Straatdesign
ROCKWOOL B.V.
Sedus Stoll B.V.
Gira Giersiepen GmbH & Co. KG
MOSO International BV
Triflex BV
TRILUX - Simplify Your Light
Sika Nederland B.V.
Baars & Bloemhoff
KONE Liften en Roltrappen, Gevelliftinstallaties en Deursystemen
Ruys Vloeren B.V.
Tektoniek
AGROB BUCHTAL GmbH
Desso BV
Caparol
Arpa Nederland BV
ASSA ABLOY Entrance Systems
Gerflor Benelux
Hi-Con | Bruil prefab
Forbo Flooring
Tarkett Nederland
Sto Isoned bv
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
ROCKPANEL Group
Optigroen Dak-en Gevelbegroeiing
Metaglas B.V.
Holonite B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
Faay Vianen B.V.
Verosol Nederland B.V.
Forster
Derako International B.V.
ODS Jansen
Boon Edam Nederland B.V.
Renson
Gispen
Van Besouw Tapijt
OWA Benelux BV
Kawneer (voorheen Alcoa)
EeStairs | trappen en balustrades
Kingspan Unidek B.V.
AGC Glass Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Bolidt Kunststoftoepassing B.V.
Reynaers B.V.
Saint-Gobain Glass Nederland
VELUX Nederland B.V.
Trespa International BV
ROCKFON / ROCKWOOL B.V.
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan