Studio Lloyd IndustrialsStudio Lloyd Industrials

UPCYCLING VAN INDUSTRIËLE LAMPEN NAAR DESIGN

Voor de inrichting van een Rotterdams loft gaan wij in 2010 op zoek naar een uniek lichtobject. In een loods stuiten wij daarbij op een serie oude filmspots uit de studio van fotograaf Paul Huf. We besluiten de spots volledig uit elkaar te halen en te restaureren. In de zoektocht naar de juiste onderdelen en technieken ontstaat onze passie voor het behoud van oude industriële lampen. In 2012 zetten wij deze hobby om en richten Lloyd Industrials op. Onder de Rotterdamse Hofbogen betrekken wij één van de monumentale bogen en beginnen daar ons werkatelier. Een plek waarbij het ambacht en behoud van het industriële erfgoed voorop staat.

PASSIE VOOR VERLICHTING
Inmiddels hebben wij ons gespecialiseerd in het volledig upcyclen van industriële lampen met een verhaal. Zo geven wij lampen met een bijzondere geschiedenis een geheel nieuw lichtleven door deze vakkundig te restaureren en duurzaam te poedercoaten in een prachtige mat witte coating: de White Label collectie. En laten wij al onze kennis en ervaring samenkomen in de ontwikkeling van onze eerste eigen kleurrijke emaille collectie onder de naam EBLI.

ATELIER
Door de loop van de jaren bouwen wij een waanzinnige collectie op van armaturen uit vooral Frankrijk en België. We maken vele reizen en komen zo op de mooiste locaties van oude fabriekshallen en bedrijfspanden. Daarmee groeien wij met ons atelier ook letterlijk uit ons jasje en gaan op zoek naar een grotere locatie waar wij het restauratieproces en onze collectie fabriekslampen samen onder kunnen brengen. In 2021 is het zover en verhuist ons atelier naar een oude smederij in Hengelo (gld), een kleine plaats in de omgeving van Zutphen.Het atelier van Lloyd Industrials is de creatieve werkplaats. Hier zetten wij onze industriële lampen uit de White Label Collectie en de kleurrijke emaille EBLI lampen in elkaar. Dit is de plek waar nieuwe ideeën en ontwerpen ontstaan. Tussen onze grote collectie unieke verlichtingsarmaturen staan de werkbanken en worden onderdelen gestraald om er zo een geheel nieuw leven in te blazen. Benieuwd naar dat proces en onze collectie? Wij nemen je graag mee in deze beleving tijdens een bezoek aan ons atelier. Regelinkstraat 15A, Hengelo (gld) - Op afspraak geopend 

STUDIO
Omdat we geen afscheid kunnen en willen nemen van ons mooie Rotterdam, houden we de historische plek onder de Hofbogen aan. Deze locatie wordt omgebouwd tot showroom. Begin 2023 heeft Studio Lloyd Industrials haar deuren geopend onder de Rotterdamse Hofbogen. In deze showroom worden, naast onze eigen nieuwe emaille lampen van EBLI en de White collectie, ook de meest waanzinnige designlampen van Stilnovo en ANVIA getoond. Het design en de ontwerper staan centraal op deze plek. Vier dagen per week ben je van harte welkom en laten wij jou graag al het moois zien op het gebied van designverlichting. Vijverhofstraat 76, Rotterdam

Donderdag t/m zondag geopend van 11.00-18.00 uur

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Studio Lloyd Industrials

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan