Covast - Jerry Saffrie

Covast is een actieve speler in de Nederlandse vastgoedsector, die zich richt op de verwerving, ontwikkeling en transformatie van diverse soorten vastgoed. Het bedrijf opereert als zelfstandig belegger, maar belegt ook namens investeerders. Tevens vervult het de rol van gedelegeerd ontwikkelaar. Inmiddels heeft Covast een aanzienlijk aantal woningen, kantoren en winkels aan de Nederlandse vastgoedmarkt toegevoegd.

Oprichter van Covast is Jerry Saffrie. Zijn ouders waren ondernemers, waardoor hij zelf ook de onvermijdelijke drang had om zijn eigen initiatieven te ontplooien. Al snel neemt Saffrie de kapperszaak van zijn ouders in Utrecht over en bouwt deze uit tot een franchiseketen, met vestigingen in de hele provincie Utrecht. De zaken lopen voorspoedig, waardoor hij daarnaast besluit om zich met vastgoedontwikkeling bezig te houden. Dat avontuur begint op Aruba, waar Saffrie in 2005 een aantal residentiële woningen koopt, splitst en verhuurt.

Het concept voor vastgoedbedrijf Covast is daarmee geboren. Jerry Saffrie ziet namelijk potentie in eigen land en past zijn concept ook veelvuldig toe in Utrecht. Hierbij probeert hij strikte richtlijnen voor zichzelf te vermijden, maar gaat hij in op de kansen die zich voordoen. Intussen heeft hij zijn vastgoed in Aruba verkocht om zich volledig op de Nederlandse markt te storten.

Makelaardij
Om het ontwikkelingsproces te stroomlijnen, besluit de oprichter van Covast zelf een makelaar in dienst te nemen. Daardoor kan Covast zich ook toespitsen op beheer en makelaardij. Een goede zet van Jerry Saffrie, blijkt wanneer vastgoedontwikkeling tijdens de financiële crisis van 2008 en de jaren die daarop volgen vrijwel onmogelijk wordt. Door meerdere activiteiten op zich te nemen, blijft Covast ook in deze tijd een stabiele speler op de markt. Die stabiliteit komt deels voort uit een klein, vast team, gesterkt door een variërend team van freelancers.

Na de financiële crisis is er vanaf 2013 weer volop mogelijkheid om te groeien. Dat begint met een pand in Maarssenbroek, maar Jerry Saffrie investeert ook volop in de provincies Drenthe en Gelderland. Daarbij is het draagvlak in de omgeving een hoeksteen in het beleid van Saffrie. Zo is het van belang dat hij een goede relatie onderhoudt met de gemeente en andere betrokken partijen. In de provincie Utrecht, waar hij zelf vandaan komt, maar ook in Spanje speelt hij zelf een aanzienlijke rol in dit proces. In Dubai of gebieden buiten de Randstad werkt Saffrie met een bemiddelaar.

Voor Jerry Saffrie is concurrentie een bijzaak, iets wat een grotere rol speelt in de retailindustrie waar hij vandaan komt. Veel belangrijker vindt hij het om mooie, duurzame projecten op te bouwen die bijdragen aan de omgeving. Dat blijkt uit diverse projecten, waarin hij soms zelfs de archieven in duikt om de historische waarde van een gebouw eer aan te doen. Zo is het appartementencomplex dat voorheen de sportschool van wereldkampion judo Anton Geesink was, geheel ingericht om zijn nalatenschap in stand te houden.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan