Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

VANDELUNE

studio voor architectuur
Ontwerpen is een organisch proces waarbinnen op verschillende momenten bepaalde invloeden een rol spelen. Ik vind het belangrijk dat mijn projecten eenvoudig van opzet zijn en tot de verbeelding spreken. Eenvoud met een twist zeg maar. Het hele proces van het bedenken van de eerste prille ideeën tot het realiseren ervan, vind ik het mooiste aan mijn vak. 

Om een project te kunnen realiseren, is een goed begin van cruciaal belang. Past de vraag bij het beschikbare budget bijvoorbeeld? Of maak je met elkaar de afspraak dat een creatief proces juist nodig is om alle wensen van de verschillende stakeholders boven water te krijgen? Met dergelijke processen heb ik veel ervaring. Ik vind het dan ook belangrijk om altijd een kritische grondhouding te hebben zodat we samen tot het beste resultaat kunnen komen.

Bij aanvang van een ontwerpopgave probeer ik altijd zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Die informatie kan komen uit de gesprekken die ik voer, vragen die ik stel of ik zoek de nodige relevante informatie op. De locatie en de functie zijn voor mij van wezenlijk belang. Door tijdens het ontwerpproces zoveel mogelijk informatie te delen, krijg je soms onverwachte feedback terug, waarmee je weer iets kunt doen.

De eerste ideeën zet ik om naar eenvoudige, driedimensionale ontwerpen. Vaak vergezeld met een aantal platte tekeningen en referentiebeelden. Samen met de opdrachtgever neem ik de voorstellen door en maken we afspraken over de volgende stap. Zo gaat het steeds, zij het in een andere vorm, het gehele proces verder. De plannen worden tussentijds getoetst op financiële haalbaarheid, om vervelende verrassingen te voorkomen. Traditioneel gezien wordt een aannemer pas aan het eind van het ontwerpproces aangehaakt. Ik ben er juist voor om in een vroeg stadium van het ontwerpproces aannemers te benaderen om ze te laten meedenken over het project.

Ik streef er naar om samen met een multidisciplinair team te komen tot de beste prestaties. De architect is een van de disciplines binnen een groter geheel. Hij of zij zet de eerste ideeën om in concrete voorstellen. Door verschillende invalshoeken te laten zien, kun je samen keuzes maken. Door deze werkwijze door het gehele proces voort te zetten wordt de opdrachtgever onderdeel van het team. De opdrachtgever is echter niet altijd de eindgebruiker. Waar mogelijk ga ik dan ook graag het gesprek met de eindgebruiker aan om voor hen een zo optimaal mogelijk ontwerp te maken.


Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met VANDELUNE

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan