Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Queeste

architecture & concept development
Queeste is een universeel architectenbureau dat al ruim 20 jaar creatieve en waarde verhogende oplossingen vindt voor de ruimtelijke ordening. Bovendien zien wij dagelijks kansen in de voortdurend veranderende omgeving. Wij initiëren daarom zelf ontwikkelingen.

Queeste is opgericht in 1999 en wordt geleid door Roland Hoekstra (1971) en Jeroen Trimbos (1954). Wij zijn gevestigd in een meer dan 100 jaar oud monumentaal pakhuis aan de Looijerstraat in het centrum van Den Haag. Het pakhuis is door ons omgevormd tot een inspirerend laboratorium.

Dit inspirerende laboratorium heeft een open structuur waarbij de interne communicatielijnen kort zijn. Discussie, onderzoek, ambacht, fantasie en het cultiveren van een bewustzijn staan op de voorgrond. Nooit wordt de enkele oplossing gekoesterd, maar eerder het palet aan mogelijkheden dat elke opgave in zich draagt. Synergie met de opdrachtgever speelt binnen het ontwerpproces een vitale rol. Het resultaat van deze dynamische aanpak is dat geen specifieke stijl op de voorgrond staat. Queeste ziet stijl niet als doel maar als middel binnen het uitgebreide vocabulaire van een architect.

Ons team van architecten en bouwkundigen is zeer ervaren en heeft expertise ontwikkeld buiten en binnen ons bureau. We hebben de afgelopen 20 jaar geleerd flexibel en lenig te reageren op wisselende omstandigheden in de maatschappij en de economie. Hierdoor zijn we er goed in geworden op elke vraag een passend antwoord te geven.

Architecture
Als architecten vinden wij dat onze omgeving en de wereld om ons heen niet onopgemerkt aan mensen voorbij gaan. Wij streven daarom naar betekenisvolle en expressieve architectuur. We vinden architectuur in alledaagse momenten. Ons werk hangt daarom sterk samen met de tijdgeest. Een tijd met een groot tekort aan woningen in het westen van ons land, een ruimtelijke discussie over verdichting en bouwen in weilanden versus krimp, duurzaamheid, vergroenen en klimaat; allemaal elementen die de tijdgeest markeren. Hedendaagse vraagstukken verlangen van de architect een onderzoeker te zijn, en techneut, strateeg of manager. Vakmanschap en kennis zijn ook nodig binnen processen waar niet altijd de visionaire doelen, maar juist pragmatische speerpunten als tijd, kosten, samenwerken en dergelijke een centrale rol spelen. Queeste benadert de vraagstukken vanuit een zo scherp mogelijke interpretatie van de opgave. De zoektocht die hiervoor nodig is, staat, ongeacht het vraagstuk, centraal in elk ontwerpproces, op iedere schaal of voor iedere functie. Queeste levert daarom bij elke opgave unieke werken binnen het speelveld van stoel tot stad.

Concept development
Volgens ons moet het ontwikkelen van vastgoed een creatief proces zijn. Omdat wij kansen zien waar anderen dat niet doen, heeft Queeste zelf een aantal competenties gebundeld. Het gaat hierbij om ons uitgebreide netwerk van stakeholders, kennis van potentiële locaties en de kunde om snel inzicht te krijgen in de haalbaarheid van een plan. Wij vinden het belangrijk om daarbij een goede balans te vinden tussen de ambitie, de maatschappelijke meerwaarde en het mogelijke resultaat. Hiervoor maken wij ruimtelijke studies en stichtingskostenberekeningen. Het is daarbij nodig om op verschillende niveaus ‘nieuwe bruggen te slaan’. Hiervoor stemmen wij waardevolle concepten uit het werkveld van architectuur en stedenbouw doelgericht af op de wereld van het vastgoed ontwikkelen.Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten waarin Queeste is genoemd als meewerkende partij

Neem contact op met Queeste

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial Benelux B.V.
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan