OMA

OMA is een toonaangevend internationaal bureau dat zich richt op architectuur, stedenbouw en culturele analyse. OMA is betrokken bij een groot aantal projecten in Europa, Azië, Midden-Oosten, Noord-Amerika en Afrika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, en er zijn vestigingen in New York, Beijing en Hong Kong. OMA’s denktank AMO opereert op terreinen als media, mode, politiek, sociologie, technologie, design en duurzame energie.

Het bureau wordt geleid door zeven partners: Rem Koolhaas, Reinier de Graaf, Ellen van Loon, Shohei Shigematsu, Iyad Alsaka, David Gianotten en managing partner Victor van der Chijs. OMA heeft ongeveer 220 mensen van meer dan 35 verschillende nationaliteiten in dienst. Architecten, ontwerpers, onderzoekers, maquettebouwers en grafisch ontwerpers werken nauw samen. Relevante experts worden vanaf het begin bij het ontwerp proces betrokken.

OMA heeft een groot aantal projecten tot stand gebracht waaronder het Charles en Dee Wyly theater in Dallas (2009, VS) de Prada Transformer in Seoul (2009), het Zollverein Kohlenwäsche Museum en het masterplan in Essen (2006), het Seoul National University Museum of Art (2005), de Casa da Musica in Porto (2005), het Prada Epicenter in Los Angeles (2004), de Seattle Library (2004), de Leeum Samsung Museum of Art (2004), de Nederlandse Ambassade in Berlijn (2003) en het IIT Campus Centre in Chicago (2003). Momenteel wordt in China het nieuwe hoofdkantoor voor de Chinese Staatstelevisie CCTV en de nieuwe aandelenbeurs van Shenzhen gebouwd. In de VS wordt momenteel een uitbreiding voor de architectuur faculteit voor Cornell University gerealiseerd. In Nederland werkt OMA onder meer aan het Stadskantoor in Rotterdam en het multifunctioneel complex De Rotterdam op de Kop van Zuid dat naar verwachting in 2013 wordt opgeleverd.

Het werk van Rem Koolhaas en OMA heeft verschillende internationale prijzen gewonnen zoals de Pritzker Architecture Prize in 2000, de Praemium Imperiale (Japan) in 2003, de RIBA Gold Medal (Verenigd Koninkrijk) in 2004, de Mies van der Rohe – European Union Prize for Contemporary Architecture in 2005, en de Gouden Leeuw op de Architectuurbiennale in Venetie in 2010.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met OMA

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan