kerssens I de ruiter architecten

Het bureau
kerssens de ruiter architecten (kdra) is een onafhankelijk, breed en regionaal georiënteerd bureau waarbij de kracht ligt in de integrale aanpak van haar opdrachten. Het beschikt over de capaciteit en de expertise om te adviseren tijdens de initiatieffase van bouw- en ontwikkeltrajecten. 

Daarnaast verzorgt het de complete procesbegeleiding van schets tot oplevering. kerssens de ruiter architecten ziet zich dan ook als een bouwmeester van de 21e eeuw. Doortastendheid en intensieve betrokkenheid zijn bij kdra de norm. De integrale aanpak zorgt ervoor dat ontwerpen van kdra zorgvuldig gedestilleerde producten zijn waarin alle deelproblemen zijn vertaald naar een gedegen en aansprekende oplossing. Architectuur is hierbij het bindende expressiemiddel om dit proces een gezicht te geven.  

Het bureau is opgericht op 1 april 2001 door de twee vennoten John Kerssens en Peer de Ruiter, die elkaar in 1993 hebben leren kennen op de academie van bouwkunst in Amsterdam. Tijdens hun studie bleek al snel dat beiden op dezelfde manier dachten over de essentie van architectuur. Na het afstuderen in 2000 besloten ze om kerssens | de ruiter architecten op te richten. De ontwerpers, projectleiders en tekenaars bij kerssens | de ruiter zijn stuk voor stuk allround vakmensen. Naast een solide bouw- en proceskennis hebben alle medewerkers een voorliefde voor architectuur. Samen met alle partijen kwalitatief hoogwaardige en gedegen duurzame projecten te realiseren is het doel.

bouwmeesters van de 21e eeuw

Letterlijk vertaald staat “bouwmeester” synoniem voor architect. Toch profileren wij ons nadrukkelijk als bouwmeester. In de loop van de jaren is de perceptie van het vak van architect vaak vernauwd tot ontwerper. kerssens I de ruiter architecten is echter een bureau dat kan en wil bouwen. Als onafhankelijk en kritisch vertrouwenspersoon behartigen wij de belangen van onze opdrachtgevers.

Vanaf de eerste streep op papier tot ver na de oplevering zijn wij ons bewust van de reikwijdte van de opgave. Deze is breder dan alleen het programma en het budget. Naast onze integrale ontwerpmethode en de wensen van de opdrachtgever houden wij altijd rekening met de locatie, de historie en alle betrokken partijen en belanghebbenden. De exploitatie, het onderhoud en de levensduur zijn daarnaast wezenlijke onderwerpen waarover we met een opdrachtgevers continu in gesprek blijven.

vertrekpunt
Uitgangspunt van het bureau is om iedere opgave als uniek project te benaderen, ongeachte het soort en de grootte. Elk ontwerp wordt gestart met het in samenspraak met de opdrachtgever samenstellen van een programma van eisen  en wensen. Daarop volgt een grondige analyse vh programma, de context en de randvoorwaarden. Op basis van deze ingrediënten wordt een helder concept ontwikkeld dat de ruggengraat vormt voor verdere uitwerking  van het ontwerp. Het concept dient afleesbaar te zijn tot inhet kleinste detail. Dit vraagt om een grote, constante betrokkenheid van het bureau bij het totale proces en een intensief  contact met opdrachtgevers en/of gebruikers. Deze intensieve betrokkenheid is een waarborg voor de kwaliteit van het uteindelijke product. 

integraal ontwerpen
kerssens de ruiter architecten hanteert een integrale benadering. Dit betekent dat behalve architectuur ook zaken als constructie, installatie en regelgeving integraal onderdeel zijn van het ontwerp. Het kan tot verrassende architectonische oplossingen leiden om deze zaken niet als noodzakelijk kwaad te zien, maar juist de kwaliteit ervan te onderkennen. De ervaring om constructie, installatie en regelgeving in een ontwerp in te passen is ruimschoots op ons bureau aanwezig.

De bureau-organisatie is op dit geïntegreerde ontwerpproces afgestemd. In een overallplanning worden alle fasen van het proces opgenomen: niet alleen de interne werkzaamheden, maar ook de werkzaamheden van de opdrachtgever, de externe adviseurs en overige partijen. Tevens worden de kosten vanaf het begin van het project, per fase door een kostendeskundige bewaakt. Projecten worden in teamverband ontworpen en ontwikkeld. Een van de architecten wordt aangewezen om de projecten te begeleiden tot en met de oplevering.

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met kerssens I de ruiter architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco International KG
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2023 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan