Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

HVN Architecten bv

Bij elke opdracht wordt veel aandacht besteed aan de inpassing van het project in zijn omgeving. Daarom start elke opdracht met een verkenning van de potenties van de plek en een nauwkeurige analyse van het programma van eisen. Aldus wordt een proces in gang gezet dat moet leiden tot een specifieke verschijningsvorm als resultaat van een wisselwerking tussen de creatieve interpretatie van enerzijds de situatieve mogelijkheden en anderzijds het programma van eisen. Deze aanpak geldt ook bij de ontwikkeling van stedenbouwkundige voorstellen en plannen voor de vormgeving van de openbare ruimte. Aldus worden ook adequate plannen ontwikkeld voor grotere en complexe bouwopgaven waarbij de stedenbouwkundige inpassing, het architectonisch ontwerp en de vormgeving van het interieur aan de orde komen.

Het bureau heeft een speciale expertise ontwikkeld voor de restauratie met herbestemming van monumenten. In de loop der jaren werden talrijke kerken, kastelen, boerderijen, molens en woningen gerestaureerd. Waar nodig kregen deze monumenten tevens een nieuwe bestemming, vaak in combinatie met een nieuwe inrichting. In principe is elke restauratie anders. Elk monument heeft zijn eigen historische ontwikkelingsgang en een verschijningsvorm die daarvan het resultaat is.

Toch is de aanpak van elke restauratie in principe hetzelfde. Bij elk monument staat een zorgvuldige en deskundige restauratie van het gebouw met al zijn facetten, zoals het in de loop van de geschiedenis tot ons is gekomen voorop. Waar mogelijk worden waardevolle oudere elementen en bouwsporen zichtbaar gemaakt, waardoor de geschiedenis van het monument nog meer gaat spreken. Voor noodzakelijke wijzigingen en uitbreidingen wordt een eigen idioom ontwikkeld, waarbij het monument zelf uitgangspunt en inspiratiebron is.

Het bureau beschikt over veel recente ervaring in het leiding geven aan, dan wel het participeren in een team, waardoor samen met adviseurs voor installatietechniek, constructie, akoestiek, geluidsisolatie en bouwfysica een optimale opzet en integratie kunnen worden bereikt. Het werken met een taakstellend budget is hierbij een vanzelfsprekende voorwaarde, evenals de beheersing van energie- en onderhoudskosten.

Het bureau werkt met geavanceerde automatiseringssystemen waarmee een grote accuratesse wordt bereikt en waarmee de projecten uitgebreid kunnen worden gevisualiseerd.
Deze website geeft enige algemene informatie over het bureau. Uiteraard is desgewenst meer gerichte informatie beschikbaar over specifieke projecten alsmede over andere activiteiten van het bureau.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met HVN Architecten bv

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan