Kolpa Architecten

Kolpa Architecten is een bureau dat meer dan 60 jaar bestaat. Met een Rotterdamse mentaliteit is het bureau in haar projecten altijd op zoek naar architectonische en bouwkundige kwaliteit, specifiek voor elke locatie.

Contextueel met karakter
Gebouwen staan nooit alleen, elk project heeft zijn eigen unieke context. Een fysieke context, variërend van een open landschappelijk tot hoogstedelijk, maar ook een stedenbouwkundige, sociaal-maatschappelijke en een historische context. Wij zien het als onze rol om dit als cruciaal uitgangspunt te nemen. Gebouwen nemen niet alleen een plek in, maar leveren ook iets terug aan de omgeving van die plek: een bijdrage aan een prettige(re) leefomgeving, geborgenheid, de esthetische kwaliteit of aan de sociale structuren van een wijk, buurt of omgeving. Hiermee bouwen we aan meer dan gebouwen, we bouwen aan communities, natuur en stedelijke ruimten.

Gebouwen die werken, en blijven werken
Het programma en de manier hoe dit vorm krijgt meten wij altijd langs dezelfde lat: de gebruiker staat hierin centraal. Van de eerste schetsen tot definitief ontwerp blijft de gebruiker onze partner. Gebouwen overleven hun gebruiker, en daar houden we rekening mee: het ideale gebouw is én een ‘perfect fit’ voor één gebruiker, maar ook aanpasbaar voor toekomstig gebruik. Zo houden we gebouwen werkend, ook in de toekomst.

Duurzaam is houdbaar
Kolpa staat voor bestendige, hoogwaardige architectuur, die lange tijd haar kwaliteit behoudt: houdbaarheid is volgens ons de eerste en meest effectieve vorm van duurzaamheid. Hoogwaardige materialen in een tijdloos ontwerp zijn hier de sleutel voor: eigentijds, maar niet modieus. De eerdergenoemde aanpasbaarheid voor toekomstige gebruikers draagt hier ook aan bij: een aanpasbaar gebouw is een duurzaam gebouw.

We streven naar de ultieme combinatie van bewezen kwaliteit en houdbaarheid met eigentijdse oplossingen en innovatieve bouwmethoden. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste techniek voor elk project: van de inzet van bio-based materialen en houtbouw tot innovatieve energie-oplossingen.

Architectuur is een ambacht
Het bureau kenmerkt zich als een ervaren bureau waar technische kwaliteit, materiaalkennis en detaillering vooraan staan: architectuur is immers ook een ambacht. Kolpa ontwerpt met veel zorg en aandacht, met verfijnde en hoogwaardige gebouwen als einddoel.

Wendbaar
Door een klein team is het bureau snel, assertief en flexibel. Samen met een vergaande kennis van zaken en de inmiddels jarenlange ervaring kenmerkt Kolpa zich door een efficiënt proces. De vroegtijdige dialoog met gemeenten, intensieve participatietrajecten en het betrekken van veel actoren en belanghebbenden, resulteert in een optimaal ontwerp- en bouwproces.

Het bureau is daarnaast in staat projecten volledig volgens de BIM-richtlijnen te ontwerpen en te modelleren. Door een slimme afstemming tussen ontwerpers en modelleurs kan van schetsontwerp (SO) tot uitovering (UO) in BIM worden doorgewerkt. Door vervolgens samen met adviseurs, uitvoerder en andere betrokkenen in BIM samen te werken, wordt het bouwproces efficiënter en duurzamer.


Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten waarin Kolpa Architecten is genoemd als meewerkende partij

Neem contact op met Kolpa Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan