Humanscale

Pionier op het gebied van ergonomie en welzijn op het werk
Humanscale is een vernieuwende onderneming op het gebied van ontwikkeling en productie van ergonomische en technologische oplossingen op en rond de kantoorwerkplek. Onze innovatieve producten zijn ontwikkeld om gezonder en efficiënter te kunnen werken en zodoende de kwaliteit van het werken op kantoor, maar ook thuis te verbeteren.

Humanscale is in 1983 opgericht en heeft de weg bereid op het gebied van ergonomie in de kantooromgeving. Inmiddels zijn we toonaangevend als het gaat om welzijn op kantoor en als het gaat om de thuiswerkplek, natuurlijk ook in huis. We ontwikkelen innovatieve, functionele hulpmiddelen om prettiger te kunnen werken. Van stoelen en monitorarmen tot verlichtingsarmaturen, CPU houders en nog allerlei andere ergonomische producten en diensten. Met onze producten past het werk zich aan de mensen aan in plaats van andersom. En ze zetten spontaan en onbekommerd aan tot bewegen.

Functionaliteit
Bij Humanscale zijn we van mening dat een goed ontwerp uitgaat van een duidelijk nut en functie. Als een ontwerp een functioneel probleem eenvoudig en elegant oplost, dan zal de eruit voortvloeiende vormgeving altijd eerlijk, tijdloos en voor alle culturen relevant zijn.

Eenvoud
Wij vinden dat functionaliteit voortkomt uit eenvoud en gebruiksgemak. Een productontwerp met eenvoud als uitgangspunt betekent voor ons de inzet van zo min mogelijk onderdelen en grondstoffen, alsmede een functionaliteit die zo gebruiksvriendelijk is dat het onzichtbaar is voor de gebruiker. Zo werden bij onze stoelen de complexe veermechanismen onder de zitting vervangen door een systeem dat werkt op biomechanica - het eigen lichaamsgewicht - en wetten van de fysica. Deze benadering heeft als groot voordeel dat de functionaliteit van onze stoelen intuïtief wordt gebruikt. Dit alles heeft bovendien een positief impact op het milieu en verlengt de levensduur van het product.

Levensduur
Het is niet zo ingewikkeld om een product te maken dat er heel mooi uitziet als het net uit de onze verpakking komt. Het is daarentegen wel moeilijk een product te maken dat er na jarenlang intensief gebruik nog steeds goed uitziet. Wij vinden dat de vorm van een product dient voort te vloeien uit de functie, met als resultaat producten die over 20 jaar even actueel en relevant zullen zijn als vandaag de dag. Ook denken we erover na hoe een product zal verouderen naarmate de jaren verstrijken.
Zo hanteren we als standaard voor de duurzaamheid van de ons toegepaste meubelstoffen 150.000 double rubs (dat zijn het aantal wrijvingen om de slijtweerstand van een stof te testen), vijf keer zoveel als gebruikelijk is in onze industrie. En we gebruiken materialen die lang meegaan, zoals aluminium. Ons streven is dat mensen jarenlang plezier hebben van onze producten omdat ze er lang als nieuw uitzien en aanvoelen.

Voorbij duurzaamheid
Voor de meeste organisaties betekent duurzaamheid: minder schade aan het milieu berokkenen. Bij Humanscale vinden we echter dat alles wat we creëren – van ons bedrijf tot onzean sich  fabrieken en producten – op zichzelf al een positieve bijdrage op het milieu moet leveren. Zo werkt de natuur ook. Zo wordt in onze grootste fabriek in New Jersey 91% van de energie opgewekt door zonnepanelen en is 100% van het tijdens het productieproces verbruikte water (en binnenkort al het water dat we gebruiken) afkomstig van een regenwaterterugwinningssysteem. Ons hergebruikspercentage is 82%, dat wil zeggen dat slechts 18% van ons afval naar de vuilstort gaat. Deze aanpak, samen met gebruik van verantwoorde en duurzame grondstoffen, is de enige manier om onze planeet voor de generaties na ons te beschermen en in stand te houden.Download Brochures

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Humanscale

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
KUBUS BV
Reynaers Aluminium Nederland
Jansenbyods
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Malaysian Timber Council
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan