8A Architecten

8A Architecten is een ambitieus architectenbureau opgericht in 2008 door architect Robert Uijttewaal. 8A is gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Wij ontwerpen gebouwen met een uitnodigende en expressieve uitstraling, met het doel om mensen met elkaar te verbinden. Wij hanteren hierbij een interdisciplinaire, integrale en persoonlijke aanpak. Wij ontwerpen verschillende soorten gebouwen en interieurs en zijn vooral actief in de particuliere en seriematige woningbouw. Hierbij spelen wij voortdurend in op de vraag uit de markt en de ontwikkelingen in de maatschappij. Wij werken zowel voor professionele als particuliere opdrachtgevers, waarbij de vraag en identiteit van de gebruiker altijd centraal staat.

Ontwerpen
Bij het ontwerpen streven wij naar een uitnodigende en expressieve uitstraling die het gebruik, de identiteit van het gebouw en de locatie ten goede komt. Onze gebouwen staan daarom in dienst van de gebruiker en hebben een duidelijk menselijke schaal. Daarnaast hebben zij een duurzaam karakter en een sterke relatie met de omgeving. Onze ontwerpen kenmerken zich door een helder geometrische vormentaal, gecombineerd met ambachtelijk toegepaste natuurlijke materialen.

Projecten
Wij werken aan verschillende projecten variërend van kleinschalig, zoals: interieurs, verbouwingen, woonhuizen en openbare gebouwen, tot grootschalig, zoals: seriematige woningbouw, kantoorgebouwen en bedrijfsgebouwen.

Architectuur als product
De afgelopen jaren hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van onderscheidende zelfbouw woningen voor zowel PO- als CPO-projecten. Dit zijn moderne woningen die wij verkopen als een kant en klaar product, die op de woonwensen van de gebruiker kunnen worden aangepast. Hiermee verkopen wij architectuur als een product, naast de traditionele dienst.

Bekijk onze zelfbouwwoningen op: www.kavelwoning.nl.

Interdisciplinair
Wij zijn geen traditioneel architectenbureau. Wij werken vanuit een interdisciplinair netwerk van professionals waarmee het juiste ontwerpteam voor de specifieke opdrachtgever of het specifieke project wordt samengesteld. Dit zijn professionals uit de vakgebieden interieur, architectuur, stedenbouw, tuinarchitectuur, landschaparchitectuur, ontwikkeling, bouwtechniek, bouwkosten, bouwbegeleiding en duurzaamheid. Door deze bureau organisatie zijn wij een flexibel en dynamisch bureau dat makkelijk kan anticiperen op de steeds sneller veranderende ontwikkelingen in de maatschappij. De grootte van ons ontwerpteam hangt sterk af van de lopende projecten. Gemiddeld werken wij met een team van ca. 6 professionals uit de vakgebieden interieur, architectuur, bouwtechniek en bouwkosten aan verschillende architectuur-, verbouw- en interieurprojecten. Voor onze zelfbouw woningen werken wij met een vast team van 4 professonals uit de vakgebieden architectuur, ontwikkeling, bouwtechniek en bouwbegeleiding.

Opdrachtgevers
Een goed project begint met een goede opdrachtgever. Wij benaderen onze opdrachtgevers bij voorkeur als lid van het ontwerpteam. Wij werken niet vóór maar mét onze opdrachtgevers. Op deze manier ontstaan de beste projecten. Bovendien is het ontwerp als een maatpak afgestemd op de wensen van de opdrachtgever of gebruiker. Een goede opdrachtgever inspireert!

Integraal ontwerpen
Wij werken volgens een integraal ontwerpproces. Dit houdt in dat het architectonisch ontwerp en de bouwkundige en constructieve uitwerking van het gebouw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast gaan wij nog verder omdat wij bij voorkeur ook het interieur als onderdeel van het gebouw mee-ontwerpen. Door onze flexibele bureau organisatie kunnen wij voor elk project de benodigde specifieke creatieve, technische, financiële en uitvoerende kennis en ervaring in een zo vroeg mogelijk stadium bij het ontwerp betrekken. Hierdoor ontstaat een samensmelting van alle onderdelen binnen het ontwerp en kan het project binnen budget en met een zorgvuldig technische uitwerking worden gerealiseerd.

Duurzaam bouwen
Het begrip ‘duurzaam bouwen’ is een ruim begrip waar vele vormen van duurzaamheid onder vallen. Het is voor ons vanzelfsprekend om dit zoveel mogelijk op verschillende manieren te integreren in het ontwerp. Het hangt sterk af van de opgave en de vraag van de opdrachtgever in welke mate en op welke manier dit mogelijk en gewenst is. Voor ons is duurzaamheid een middel, niet een doel op zich.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met 8A Architecten

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Master Builders Solutions Nederland B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
FALK Bouwsystemen
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan