studio PROTOTYPE B.V.

De bouwwereld is momenteel aan grote verandering onderhevig. Juist binnen deze veranderende wereld ontstaan er nieuwe kansen. In 2008, het jaar dat de crisis voor het eerst voelbaar was, is vanuit eigen kracht studio PROTOTYPE ontstaan, een multidisciplinair ontwerpstudio voor architectuur en stedenbouw gevestigd in Amsterdam.

Vanuit de veranderende wereld zijn we genoodzaakt als ontwerpers en architecten positie in te nemen. Binnen deze wereld is er juist behoefte aan een nieuw fundament, vanuit gedegen vakmanschap worden door ons unieke ontwerpen gecreëerd, welke niet opgaan in de vluchtige wereld van nu, maar gebouwen die de tand des tijds kunnen doorstaan en op mooie wijze verouderen en daardoor hun fysieke waarde voor de context wordt behouden. Juist deze gebouwen zijn duurzaam.
Fijn gedetailleerde en doorwrochte gebouwen ontstaan denkend vanuit het materiaal waarvan de eigenschappen bepalend zijn voor de vormgeving, constructie en detaillering. Form Follows Material.

Om tot een doorwrochten ontwerp te komen zijn bestaande uitwerkingstechnieken ontoereikend, we zijn genoodzaakt om op verschillende schaalniveaus fysieke modellen te produceren en te toetsen, welke de gebruiker en de opdrachtgever beter inzicht geven in specifieke onderdelen van het ontwerp: prototyping. Voor ieder proces worden nieuwe technieken gebruikt en gecombineerd, welke voldoen aan vernieuwde standaarden, kwaliteitseisen en regelgeving.

Gebouwen, bouw je niet op zichzelf, maar komen voort uit een kader van unieke randvoorwaarden. Daarom worden onze ontwerpen uitgewerkt binnen een multidisciplinair netwerk, een bundeling van expertise, dikwijls aangevuld met expertise van buiten de bouwwereld. Bijvoorbeeld de auto- en scheepvaartindustrie, sectoren welke beter bekend zijn op het gebied van integrale proces aanpak.

Om in de uitvoering de kwaliteit te kunnen garanderen, worden dikwijls bestaande aanbestedingconventies doorbroken. Creatieve aanbestedingtactieken en design & build constructies bieden de opdrachtgever betere kwaliteit voor hetzelfde budget.
Op deze wijze heeft studio PROTOTYPE ervaring opgedaan op het gebied van uitvoering en beweegt daarmee geheel in tegen de heersende trend onder architecten.

Trefwoorden

architecten amsterdam
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Projecten van studio PROTOTYPE B.V.

Neem contact op met studio PROTOTYPE B.V.

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Reynaers B.V.
Jansenbyods
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Wicona
Kawneer (voorheen Alcoa)
Pittsburgh Corning Nederland B.V. (FOAMGLAS)
OCS | Office Cabling Systems
Forster
Balink Glas & Aluminium BV
Sempergreen
Aluprof Nederland BV
Intal BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
iGuzzini
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
KONE Liften en Roltrappen en Deursystemen
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken B.V.
Foreco Dalfsen
Wienerberger B.V.
AluK Aluminium b.v.
Zoontjens
Duco Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
ROCKWOOL B.V.
Van Bruchem Staircases
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederlands B.V.
Rockpanel
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas
VELUX Nederland B.V.
Jung | Hateha B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
OWA Benelux BV
Serge Ferrari
Alsecco
Tata Steel's Colorcoat®
Mobelli Soft Seating- True Design
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan