OMA is een toonaangevend internationaal bureau dat zich richt op architectuur, stedenbouw en culturele analyse. OMA is betrokken bij een groot aantal projecten in Europa, Azië, Midden-Oosten, Noord-Amerika en Afrika. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam, en er zijn vestigingen in New York, Beijing en Hong Kong. OMA’s denktank AMO opereert op terreinen als media, mode, politiek, sociologie, technologie, design en duurzame energie.
Het bureau wordt geleid door zeven partners: Rem Koolhaas, Reinier de Graaf, Ellen van Loon, Shohei Shigematsu, Iyad Alsaka, David Gianotten en managing partner Victor van der Chijs. OMA heeft ongeveer 220 mensen van meer dan 35 verschillende nationaliteiten in dienst. Architecten, ontwerpers, onderzoekers, maquettebouwers en grafisch ontwerpers werken nauw samen. Relevante experts worden vanaf het begin bij het ontwerp proces betrokken.
OMA heeft een groot aantal projecten tot stand gebracht waaronder het Charles en Dee Wyly theater in Dallas (2009, VS) de Prada Transformer in Seoul (2009), het Zollverein Kohlenwäsche Museum en het masterplan in Essen (2006), het Seoul National University Museum of Art (2005), de Casa da Musica in Porto (2005), het Prada Epicenter in Los Angeles (2004), de Seattle Library (2004), de Leeum Samsung Museum of Art (2004), de Nederlandse Ambassade in Berlijn (2003) en het IIT Campus Centre in Chicago (2003). Momenteel wordt in China het nieuwe hoofdkantoor voor de Chinese Staatstelevisie CCTV en de nieuwe aandelenbeurs van Shenzhen gebouwd. In de VS wordt momenteel een uitbreiding voor de architectuur faculteit voor Cornell University gerealiseerd. In Nederland werkt OMA onder meer aan het Stadskantoor in Rotterdam en het multifunctioneel complex De Rotterdam op de Kop van Zuid dat naar verwachting in 2013 wordt opgeleverd.
Het werk van Rem Koolhaas en OMA heeft verschillende internationale prijzen gewonnen zoals de Pritzker Architecture Prize in 2000, de Praemium Imperiale (Japan) in 2003, de RIBA Gold Medal (Verenigd Koninkrijk) in 2004, de Mies van der Rohe – European Union Prize for Contemporary Architecture in 2005, en de Gouden Leeuw op de Architectuurbiennale in Venetie in 2010.