Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

1 villa Amsterdam, Waterkavel IJburg i.s.m. Robert van Kats

23 februari 2007
Ontwerp

De relatie met het water is een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp. Een ruimtelijke opzet met zichtlijnen door de gehele woning en een woonkamer van vier meter hoog op waterniveau. Middels geheel te openen puien is de woonkamer te transformeren tot een overdekte buitenruimte aan het water. Vanuit de woonkamer kunt u direct opstappen op uw boot!

Het getoonde ontwerp is een vertrekpunt waar de mogelijkheden en potenties binnen de door de gemeente gestelde randvoorwaarden onderzocht zijn. Een inspirerend vertrekpunt voor het daadwerkelijke ontwerpproces samen met u.

Planuitleg

Door de woonkamer op waterniveau te brengen ontstaat een woning met splitlevel. Een woonkamer van anderhalve verdieping direct aan het water met de woonkeuken als insteekverdieping. Onder de woonkeuken bevinden zich de slaapkamers en een badkamer. De eerste verdieping slingert als een zigzag rond twee buitenterrassen met ieder een eigen oriëntatie. Direct aan de terrassen liggen een atelier, werkruimte en de mogelijkheid voor een extra slaapkamer, eetkamer of bibliotheek.

Alle programma onderdelen zijn gegroepeerd rondom een centraal gelegen verkeersgebied. In dit gebied bevinden zich de entree, de trappen en de toiletruimte. Dit verkeersgebied zorgt ervoor dat door zijn ruimtelijkheid en transparantie daglicht diep de woning binnendringt en dat er veel zichtrelaties zijn tussen de verschillende ruimtes.

Vanaf de hoofdsteiger bereikt u de entree van de woning via een bij de woning behorende drijvende steiger. Deze steiger aan de zijkant van de woning is tevens terras. Dit terras op waterniveau is gelijkvloers gekoppeld aan de woonkamer.

Proces

Gedurende het gehele traject is communicatie van een groot belang. Tijdens het ontwerpproces zal dit in de vorm van gesprekken en presentaties van verschillende varianten zijn. Alle wensen worden geïnventariseerd en er ontstaan nieuwe ideeën. Gaandeweg ontstaat er een helder beeld van uw droom woning.

Wij nodigen u graag uit voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. In dit gesprek komt naast kennismaking ook aan bod wat er allemaal bij komt kijken wanneer u een eigen woning laat bouwen.

Stedenbouwkundig

Waterkavels

Het Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam geeft op het Steigereiland in IJburg waterkavels uit voor vrij drijvende woningen. Hier kunt u zelf naar eigen ontwerp uw drijvende woning realiseren. Uw (zeil)boot mag u afmeren naast uw woning. Via de schutsluis van de Waterbuurt bent u meteen op het open water van het IJmeer.

De drijvende woning

Het maximaal te bebouwen oppervlak op elke waterkavel is 10 x 7 meter. De maximale hoogte vanaf de waterspiegel is 7,5 meter. De bak mag tot 1,5 m onder de waterspiegel komen. De derde bouwlaag mag voor maximaal 35 m2 bebouwd worden. In principe kunt u binnen deze bouwenvelop 2,5 woonlaag maken. U kunt op het onbebouwde deel van de derde bouwlaag een terras maken. Maximaal is 175 m2 BVO (bruto vloeroppervlak in 2,5 bouwlaag te realiseren).

Voor meer informatie neemt u contact op met Architectenbureau Dieter Blok www.dieterblok.nl of Van Kats Architecten www.vankatsarchitecten.nl

Trefwoorden

terras woonkamer bouwlaag
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met Architectenbureau Dieter Blok

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project

Meer projecten van Architectenbureau Dieter Blok

KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan