Abonneer je nu op onze nieuwsbrieven!
Abonneren
Nee, bedankt
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV
Copyright: ACO BV

Samen maken we de lokale watercirkel weer rond

28 maart
Naast wateroverlast hebben we de laatste jaren steeds vaker te maken met hittestress. Het vergroenen van de openbare ruimte, en dan met name door middel van bomen en struiken, is hiervoor een bewezen oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat alles groen blijft? Dit is één van de grote uitdagingen op het gebied van toekomstgericht watermanagement.

Putten uit ervaring
ACO heeft veel ervaring in de openbare ruimte. “Decennialang hebben we regenwater afgekoppeld door middel van wadi’s of ondergrondse infiltratievoorzieningen. Nadeel hiervan is dat nieuw groen hier niet zo veel aan heeft. Dit water zit vaak veel te diep voor de jonge wortels. Wij zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om eerst te kijken of je regenwater kunt gebruiken voor het behoud van stedelijk groen voordat je het gaat infiltreren of afvoeren.” Aan het woord is Rieks Hulst, Manager marketing en productmanagement bij ACO BV.

Verstoorde watercycle
De blauwgroene infrastructuur wordt steeds belangrijker, vooral in het licht van de gevolgen van klimaatverandering. Tijdens extreme regenval heeft de bestaande infrastructuur vaak moeite om grote hoeveelheden water op te vangen en af te voeren. Dit kan leiden tot wateroverlast, waardoor ook nog eens een aanzienlijke vervuiling ontstaat. Aan de andere kant is er tijdens warme perioden gebrek aan water in de natuurlijke watercyclus, omdat regenwater dat gevallen is allang is geïnfiltreerd of verdampt.

Regenwater vasthouden is de oplossing!
Waarom zou je in plaats van kostbaar drinkwater geen regenwater gebruiken om bomen en planten water te geven? Met een nieuw onderzoeksproject heeft ACO een slim irrigatiesysteem ontwikkeld voor stedelijk groen. Dit digitale systeem zorgt voor een efficiënte en duurzame bewatering van stadsbomen en plantvakken door ze volledig automatisch en volgens hun behoeften te irrigeren, waarbij slechts zoveel water wordt gebruikt als nodig is. Het eerste publieke project waarbij dit nieuwe systeem werd gebruikt, werd geïmplementeerd in Raalte. Daar zijn twaalf boomgebieden aangelegd en aangeplant, die volautomatisch worden geïrrigeerd. Ze zijn uitgerust met verschillende sensoren om gegevens te verzamelen over bodemvocht, waterniveau, temperatuur, luchtdruk en andere factoren om de behoeften van de lokale planten en bomen te bepalen. Als het te droog is en de planten water nodig hebben, wordt de watertoevoer individueel geactiveerd via toevoerleidingen in een speciaal geïnstalleerde ondergrondse technische ruimte. Als het regent, wordt het water opgevangen en via een esthetisch ontworpen lijnafwatering naar een opslagbassin geleid, waar het voor droge periodes wordt opgeslagen. Eenmaal ingesteld werkt het systeem volledig automatisch.

#askACO
Bij ACO helpen we jou graag om de cirkel weer te maken. Wij bieden een scala aan oplossingen met effectieve kwaliteitsproducten met oog voor esthetiek.

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ACO BV

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
Kingspan Geïsoleerde Panelen
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
Faay Vianen B.V.
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan