Copyright: ZJA
Copyright: ZJA
Copyright: ZJA
Copyright: ZJA
Copyright: ZJA
Copyright: ZJA
Copyright: ZJA
Copyright: ZJA

Kantoorlofts PIER14, Zwijndrecht

1 december 2023
In een bocht van de Oude Maas in Zwijndrecht, vlak buiten de Lindtsedijk, krijgt een industriegebied dat tot voor kort een betonfabriek huisvestte een nieuwe bestemming. Er wordt plaats gemaakt voor een grote variëteit aan bedrijven en kantoren, geschikt voor ondernemers die zich bezighouden met werken op en aan het water. PIER14 wordt een centrum van nautische bedrijvigheid. Van scheepsbouwers en reparateurs voor de binnenvaart en hun toeleveranciers tot aan kleine bedrijfjes die de watersport ondersteunen of gespecialiseerde diensten verlenen.

Bedrijventerrein PIER14
Het is een grote stap: van een afgesloten fabrieksterrein naar een levendig en toegankelijk gebied met bedrijvigheid, flanerende mensen, een nieuwe halte van de waterbus tussen Rotterdam en de Drechtsteden, en een  café-restaurant met groot terras aan één van de drukste waterwegen van Nederland. Op de mooiste plek, aan de oever in de bocht van de rivier, verrijzen vier kantoorlofts die een nieuw gezicht geven aan het gebied.

Nautische kantoorlofts aan de waterkant
In opdracht van The Quay Vastgoed, FRED Developers en Zwijndrecht Maritime Centre leverde architectenbureau ZJA het ontwerp voor deze kantoorlofts , een groot en samenhangend gebaar aan de rivieroever. Om de locatie voor iedereen uitnodigend te maken heeft ZJA een verhoogd houten dek ontworpen, waarop de kantoorlofts komen. Daaronder is ruimte voor het parkeren van auto’s, fietsen en motoren, maar ook voor installaties. Zo ontstaat er een schitterend gelegen openbare ruimte met tuinelementen, plekken om te lunchen, een buitengym, en een groen en overzichtelijk voetgangersgebied. Een centrale corridor verbindt de oever aan de rest van het terrein en langs de waterkant is de verbinding met het aan de westpunt gelegen restaurant met kadeterras.

Flexibel, open en licht

De gebouwen zijn moderne en hoogwaardige werkomgevingen naar een loftmodel, met hoge plafonds en grote, open ruimten met minimale toepassing van kolommen. Zo wordt een flexibel gebruik en variabele onderverdeling mogelijk. De ligging op het zuiden en aan de rivier maakte het logisch te kiezen voor veel glas en vrij-hangende balkons met houten vloeren. De indeling van het gebouw berust op maximale gerichtheid op de rivier en het uitzicht.

Maritiem karakter
Als het gezicht van de nieuwe omgeving van PIER14, spreken de gebouwen een vormentaal die verwijst naar de nautische bedrijvigheid die er plaats vindt. De glanzende witte balkons met de glazen leuningen en ronde hoeken roepen hier aan het water, boven het houten dek, meteen associaties op met passagiersschepen en plezierjachten. Als tegenwicht, om contact te leggen met de omgeving vol industrie en bedrijvigheid, zijn er de grijze betonnen panelen met hun ruige patronen. In combinatie met de plezierige open omgeving rond de kantoren, met alle ruimte voor ontmoetingen en ontspanning, voorziet het ontwerp in zowel een functioneel als aansprekend beeld van de mogelijkheden binnen PIER14.

Hoogwaardige architectuur
Het ontwerp verenigt duurzaamheid en technisch raffinement met een vormgeving die voor gebruikers en bezoekers de omgeving optilt, letterlijk, - door het houten wandeldek- maar ook figuurlijk door de eenvoudige maar expressieve beeldelementen en materiaalkeuze die de geest en de sfeer van de omgeving uitdrukken. De hoogwaardige architectuur maakt plaats voor de openheid en schoonheid van de locatie en verbindt zo Zwijndrecht en nieuw ontwikkeld gebied voor iedereen. PIER14 krijgt het sprekende gezicht dat het verdient. 

Locatie

Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun brochure gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Wanneer je brochures downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Stel jezelf kort voor! Dan weet het betreffende bedrijf wie hun model gedownload heeft.
Wil je niet bij elke download jouw gegevens in hoeven voeren?
Klik dan hier om in te loggen. Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Downloaden
Wanneer je modellen downloadt op Architectenweb.nl worden relevante gegevens van jou – zoals jouw naam en e-mailadres – met het betreffende bedrijf gedeeld. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.

Neem contact op met ZJA

Je bent momenteel niet ingelogd. Hierdoor is het alleen mogelijk om meer informatie per e-mail op te vragen. Wil je liever gebeld worden of documentatie per post ontvangen? Klik dan hier om in te loggen.
Heb je nog geen account? Maak dan hier een gratis account aan.
Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Opmerkingen
Bij iedere aanvraag worden relevante gegevens van jou gedeeld met het betreffende bedrijf. Meer hierover lees je in ons privacybeleid.
Ja, denk met me mee rond de
materialisering van mijn project
KUBUS | Specialist in BIM-software
SAPA
Reynaers Aluminium Nederland
Jansen
SAB-profiel bv
Aliplast Aluminium Systems
Hagemeister GmbH & Co. KG
ALUCOBOND®
Tarkett BV
Kawneer
Grohe Nederland B.V.
Malaysian Timber Council
OCS | Office Cabling Systems
Swisspearl Nederland
Forster Nederland N.V.
VELUX Commercial
Sempergreen
EeStairs | Design trappen - Balustrade - Ontwerp en constructie
Aluprof Nederland BV
Intal BV
Cosentino The Netherlands B.V.
QbiQ Wall Systems
Forbo Flooring
Schüco Nederland BV
AGC Nederland Holding B.V.
Cedral
Sto Isoned bv
Triflex bv
Gorter Luiken BV
Foreco Houtproducten
Wienerberger B.V.
Knauf Insulation
Zoontjens
DUCO Ventilation & Sun Control
IsoBouw Systems bv
Mview+
Rockfon (ROCKWOOL B.V.)
Gira Nederland B.V.
GEZE Benelux  B.V.
Renson
Metaglas Groep
ABB | Busch-Jaeger
Jung | Hateha B.V.
Knauf Ceiling Solutions B.V.
Saint-Gobain Building Glass Benelux
objectflor
Boon Edam Nederland B.V.
Hunter Douglas Architectural
Forbo Eurocol Nederland B.V.
EQUITONE gevelpanelen
Plastica Groep
Holonite B.V.
FALK®
Alsecco
Tata Steel Colorcoat®
© 2002 - 2024 Architectenweb BV / Voorwaarden / Privacy / Disclaimer / Sitemap
Annuleren
OK
Sluiten
Doorgaan
Inloggen
Maak een gratis persoonlijk account aan